Kılıçdaroğlu'nun gösterdiği belgeye Binali'den yanıt: Biraz müspet ol!

Kılıçdaroğlu'nun gösterdiği belgeye Binali'den yanıt: Biraz müspet ol!

Kılıçdaroğlu'nun gösterdiği belgeye Binali'd... CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gülen cemaati ile iligili 2004 yılındaki MGK kararını göstererek "Kimin imzası var? Recep Tayyip Erdoğan. Bunu niye örnek almıyorsun? 'Efendim haberimiz yoktu'... Bal gibi haberin vardı. Sen imzanı...

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gülen cemaati ile iligili 2004 yılındaki MGK kararını göstererek "Kimin imzası var? Recep Tayyip Erdoğan. Bunu niye örnek almıyorsun? 'Efendim haberimiz yoktu'... Bal gibi haberin vardı. Sen imzanı da mı unuttun?" ifadelerini kullanmıştı. Başbakan Binali Yıldırm, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına tepki göstererek "FETÖ'cü terörle mücadele konusunda daha müspet tavır içerisinde olmasını bekliyorum. Kendisiyle birkaç kez görüştük. Buna rağmen anlaşılmayan konular var, gerekirse tekrar anlatırız" dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nunKahramanmaraş'ta partisinin Genişletilmiş 4. İl Başkanları Toplantısında yaptığı, Türkiye'nin gerçekten huzura ve istikrar ihtiyacının olduğu açıklamasına Başbakan Binali Yıldırım'dan cevap geldi Başbakan Yıldırım, "SayınKılıçdaroğlu ile 15 Temmuz darbe gecesi öncesinde bir telefon görüşmemiz oldu. Bize söylediği 'Bu bir darbe girişimidir, bu milli iradeye karşı bir kalkışmadır, bu konuda sizin yanınızdayız, sonuna kadar sizi destekliyoruz'. Şimdi 15 Temmuz'dan bu zamana 2 aydan biraz fazla zaman geçti, ne değişti? Sayın Kılıçdaroğlu fikrini değiştirdi mi yoksa Türkiye'de başka bir şey mi oldu?" diye sordu.

KILIÇDAROĞLU'NA 'İSTİKRAR' YANITI

Başbakan Yıldırım, 'AK Parti 14 yıldır tek başına iktidar. Sayın Kılıçdaroğlu istikrardan neyi kastediyor bilmiyorum ama siyasette istikrar deyince bütün dünyada güçlü siyasi irade anlaşılır, tek başına iktidar anlaşılır. Aslında istikrar 14 yıldır devam ediyor. Neye rağmen devam ediyor? Darbe girişimine rağmen devam ediyor. Vesayet heveslileriyle mücadeleye rağmen devam ediyor. 14 yılda 1 Türkiye'yi 3 Türkiye yaptık, 3'e katladık, aynı zamanda da 3 tane darbe girişimini yerle bir ettik' dedi.

Başbakan Yıldırım özetle şöyle konuştu:

EKONOMİK RAKAMLAR

Ekonomi ile ilgili de konuya gelince, rakamlara takla attırmakla rakamlar düzelmez. Dünyada ölçüsü belli. Borcunuzun milli gelire oranı, borç ödeme kabiliyeti nedir buna bakılır. 2002'den önce borcun milli gelire oranı yüzde 74. 100 lira kazanıyorsak, 74'ünü borca veriyoruz. Bugün yüzde 32 olmuş. 2002'de bütün vergilerin yüzde 86'sı borca veriyorsun. Bugün 100 lira vergi alıyorsun, 12 lirasını borca veriyorsun. 88 lirasını da milletin ihtiyacına harcıyorsun.

FETÖ ELEŞTİRİSİ

15 Temmuz'dan bu yana 2 ay kadar zaman geçti. Sayın Kılıçdaroğlu fikrini değiştirdi mi,Türkiye'de başka bir şey mi oldu? Dünyanın başına bela olan FETÖ'dür. Alçak terör örgütünü de bütün izlerini, bağlantılarını ortaya çıkarmak ve bu topraklardan temizlemek de bizim akdimizdir. Sayın Kılıçdaroğlu'na, Yenikapı ruhunun gereğine uygun olarak birlik, beraberlik, dayanışma içerisinde gerek bölücü, gerek FETÖ'cü terörle mücadele konusunda daha müspet tavır içerisinde olmasını bekliyorum. Kendisiyle birkaç kez görüştük. Buna rağmen anlaşılmayan konular var, gerekirse tekrar anlatırız.

DIŞ POLİTİKA

Sayın Kılıçdaroğlu orada da eleştiriyor, ilişkiler düzelip işleri yoluna koyunca yine memnun olmuyor. Nasıl yapacağız. İkisini de eleştiriyorsunuz. Niye anlaştınız Rusya ile, İsrail ile; anlaşmayınca da niye düşmansınız diyor. Biz milletimize bir şey söyledik, hem içeride hem dışarıda dostlukları artıracağız, düşmanlıkları azaltacağız.

MUHALEFETLE YENİ GÖRÜŞME

Biz atışarak değil, el sıkışarak, konuşarak sorunların çözülmesinden yanayız. Tribünlere, meydanlara söz söylemek seçim meydanlarında olabilir. Diğer zamanlarda ülke sorunlarına karşı asgari müştereklerde birleşmek lazım. O nedenle genel başkanlarla bir araya geldik. Küçük bir uzlaşmayla anayasa değişikliği söz konusu oldu. Bunun da kararını verip yolumuza devam edeceğiz.

"FETÖ MAĞDURLARI" İDDİASI

Milletin mağduriyetini nereye koyacağız. En büyük mağdur 241 şehidin yakınıdır. 79 milyon vatan evladıdır. En önce konuşmamız gereken budur. Bu terör örgütü kapalı bir kutu. Saydam değil. İlişkileri gizemli. Bunu yanlış yapmadan, itinayla sorumluları ortaya çıkarmak kolay değil. Biz memuriyetten çıkardığımız epeyce insan var, mahkemelerin gözaltına aldığı, tutukladı, darbeye iştirak edenler var. Büyük bir kitle var, doğru. Bunu yapmazsak Türkiye bu tehditle tekrar karşı karşıya kalır. Bundan sonra hatalar, yanlışlar var düzeltecek mekanizmalar da var, gerekli komisyonlar da kuruldu, haksızlık yapıldığını düşünen her kim varsa müracaat ediyor. Bunlar değerlendirilecek, haksızlık yapıldıysa düzeltilecek. Sapla saman birbirine karışmayacak.

"TARAFSIZ DEĞİLLER"

(Moody's'in kararı) İki gün önce Türk ekonomisi 15 Temmuz'un şokundan çıktı diyor. 2 gün geçti ne değişti. Burayı anlamadık sormak lazım. Tarafsıs olduklarını düşünmüyoruz. Algı yaratma çabası içinde olduklarını düşünüyoruz. Bunun benzerini geçmişte de yaşadık. Yine önümüze geleceğini tahmin ediyoruz. Mega projelerle yola devam eden birTürkiye var. Bizin kaynağımız değerlendirme kuruluşları değil milletimizdir. Türk ekonomisi dayanıklılığını ve şoklara hazır olduğunu 15 Temmuz'da dünyaya göstermiştir."

"Kılıçdaroğlu'nun gösterdiği belgeye Binali'den yanıt: Biraz müspet ol!" haberi, 24 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 24 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu'nun gösterdiği belgeye Binali'den yanıt: Biraz müspet ol! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu'nun gösterdiği belgeye Binali'den yanıt: Biraz müspet ol! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  2. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  3. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  4. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  5. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  6. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  7. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  8. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  9. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  10. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  11. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  12. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  13. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  14. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  15. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  16. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  17. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  18. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  19. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  20. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
Politika Haberleri