Kilise, 30 çocuğa tecavüz eden HIV'li rahibi suçsuz buldu!

Kilise, 30 çocuğa tecavüz eden HIV'li rahibi suçsuz buldu!

Kilise, 30 çocuğa tecavüz eden HIV'li rahibi... Daily Mail'in derlediği habere göre, rahip Jose Garcia Ataulfo tarafından seçilen kurbanlar genel olarak Meksika'nın kuzey bölgesinde kalan Oaxaca eyaletinde yaşayan çocuklardan oluşuyor.  Küçük çocuklardan birisinin ailesinin...

Daily Mail'in derlediği habere göre, rahip Jose Garcia Ataulfo tarafından seçilen kurbanlar genel olarak Meksika'nın kuzey bölgesinde kalan Oaxaca eyaletinde yaşayan çocuklardan oluşuyor.  Küçük çocuklardan birisinin ailesinin  rahibi Vatikan'a şikayet etmesine rağmen bu şikayeti geri çevrildi. 

Son zamanlarda gerçekleşen olaylardan sonra Papalık adına konuşan Papa Francis, rahip kimliğiyle çocuklara karşı işlenen cinsel suçların cezalandırılacağını ve bu rahiplerin piskoposluklardan temizleneceğini söyledi.

urgente24.com isimli bir İspanyol haber sitesinde yayınlanan bir habere göre Meksika Başpiskoposluğu tarafından rahip Ataulfo'nun görevini hiçbir şekilde kötüye kullanmadığına kanaat getirildi.

Fakat Ataulfo, Meksika'da yer alan Oaxaca adlı yerli halkın çoğunlukta olduğu bölgede halk tarafından suçlu bulunuyor. İşte tam da bu yüzden halk tepkisini göstermek adına bu bölgedeki Katolik kilisesinin önünden ayrılmıyor.  Ancak tecavüz kurbanı olan çocukların ailelerinden sadece iki tanesi rahibin suçsuz bulunmasına karşı çıkıp şikayetlerini tekrarladı. 

Anonymous Mexico adlı internet sitesi kurbanlardan birinin annesinin Rahip Francis ile Roma'da buluşma isteğini yayınladı, fakat Vatikan'dan gönderilen ve davanın kapandığı vurgusuyla başlayan mektup ile bu istek reddedildi.

Rahipler, piskoposlar ve diğer din adamları tarafından çocuklara yapılan cinsel istismar Amerika Birleşik Devletleri de dahil bir çok ülkede ciddi bir problem olarak tanımlanmaktaydı.

Russia Today'in haberine göre ise yeni çıkan kilise kuralları Vatikan'a din adamlarının yetkilerini elinden alma hakkını tanıyacak.

Boston Globe gazetesi, 2002 yılında çocukları kötü niyetli din adamlarından koruma konusuna parmak basarak bu konuyu milli ilgi odağı haline getirmişti.

Bu durum onlarca yılda meydana gelen binlerce cinsel istismar olayına karşı atılan bir adım oldu. Amerika'da atılan bu adımla, Meksika'da dahil diğer ülkelerdeki Katolik kiliseleri de yüzleşmek zorunda kaldı.

2004 yılında Vatikan, kadınlara ve çocuklara karşı cinsel istismarda bulunma suçuyla Marciel Maciel'e yeniden soruşturma başlattı.  En güçlü din adamlarından biri olan Maciel 2006 yılında Vatikan'ın zoruyla emekli oldu.

Kaynak: T24

"Kilise, 30 çocuğa tecavüz eden HIV'li rahibi suçsuz buldu!" haberi, 01 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 01 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Kilise, 30 çocuğa tecavüz eden HIV'li rahibi suçsuz buldu! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kilise, 30 çocuğa tecavüz eden HIV'li rahibi suçsuz buldu! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:10 Erdal Beşikçioğlu ilk nikahını kıydı!
  2. 21:56 Özgür Özel, Kobani davası için heyet görevlendirdi!
  3. 21:52 İsrail çocuk parkına saldırdı: 10 kişi yaşamını kaybetti
  4. 21:41 Galatasaray'dan Türk futbol tarihine geçen o transfer!
  5. 21:39 Türkiye ve ABD, Gazze İçin İnsani Yardım ve Güvenlik Konularını Görüştü
  6. 21:35 Selen Görgüzel kendisine yorum yapan takipçisine o cevabı verdi!
  7. 21:34 Doruk Erolçevik, Türk Eskrim Tarihinde Bir İlk: Dünya Şampiyonu!
  8. 21:14 Avrupa'da Doğal Gaz Fiyatları, Jeopolitik Gerilimlerle Yükselişte: TTF'de %7,5 Artış
  9. 21:08 İsrail-İran Gerilimi Yükseliyor: Tel Aviv Karşılık Hazırlığında
  10. 21:06 Fatih Terim'e TFF Başkanlığı Teklifi: Türk Futbolunda Yeni Bir Dönem Mi Başlıyor?
  11. 21:05 Hazine 46,8 milyar TL borçlandı
  12. 21:02 AKP kulislerinden sarsıcı iddialar! Erdoğan, AKP'yi terk mi ediyor?
  13. 21:02 Dejan Radonjic'dan açıklama; "Oyun planımıza sadık kalarak mücadele edeceğiz"
  14. 21:01 Mehmet Şimşek: "KDV oranlarında artış yapmadık"
  15. 20:59 Evlerde sıkça tercih edilen çay markasının konkordato ilanı geldi: Mahkemeden şaşırtıcı karar!
  16. 20:59 Hazine Bakanı Şimşek'in Politikası: Türkiye İçin Zor Günler mi Başlıyor?
  17. 20:57 Türkiye'nin önde gelen çay markası konkordato ilan etti!
  18. 20:54 CHP'den 4 Milletvekili Belediye Başkanlığına Geçti: TBMM'deki Sandalye Dağılımı Değişti
  19. 20:53 Fenerbahçe - Fatih Karagümrük karşılaşmasının VAR kayıtları yayınlandı
  20. 20:48 Tyler Dorsey Fenerbahçe'den Ayrılıyor mu?
Dünya Haberleri