Kilis'e peş peşe roketli saldırılar: 6'sı çocuk 8 yaralı

Kilis'e peş peşe roketli saldırılar: 6'sı çocuk 8 yaralı

Kilis'e peş peşe roketli saldırılar: 6'sı ço... Kilis bugün bir kez daha roketlerin hedefi oldu. Suriye'nin IŞİD denetimindeki bölgesinden atılan Katyuşa roketatar mermisi, bugün Kilis kent merkezindeki pazar yerine isabet etti. Patlayan roket parçalarının isabet ettiği 6'sı...

Kilis bugün bir kez daha roketlerin hedefi oldu. Suriye'nin IŞİD denetimindeki bölgesinden atılan Katyuşa roketatar mermisi, bugün Kilis kent merkezindeki pazar yerine isabet etti. Patlayan roket parçalarının isabet ettiği 6'sı çocuk 7 kişi yaralandı. Saldırı sonrası roketin atıldığı bölge sınır birlikleri tarafından ateş altına alındı. Ardından yapılan ikinci saldırıda 1 kişi daha yaralandı.

Bu saldırının ardından saat 17.00 sıralarında Kilis'e ikinci bir saldırı düzenlendi. Bu saldırıda da bir kişi yaralandı.

OCAK AYINDAN BU YANA 22 ÖLÜ

Ocak ayından itibaren Suriye'de IŞİD denetimindeki bölgelerden atılan katyuşa roketatar mermilerinin hedefi olan Kilis'te 12'si Suriyeli 22 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Son olarak geçen 9 Eylül günü günü roketin atıldığı ve kimsenin yaralanmadığı Kilis kent merkezine, bugün saat 14.40 sıralarında yine katyuşa roketatar mermisi atıldı. IŞİD bölgesinden atılan roket, resmi kurumların da bulunduğu Canpolat Mahallesi'nde bulunan pazar yerine düştü.

7 KİŞİ YARALANDI

Suriye tarafından atılan roket mermisi Tekke Sokak'ta bulunan Sabah Pazarı yakınlarında patladı. Büyük gürültüyle meydana gelen patlama sonrası şarapnel parçaları, sokakta bulunan aralarında Suriyelilerin de bulunduğu 6'sı çocuk 7 kişiye isabet etti. Sokakta camları kırılan işyerlerinde hasara yol açan patlamada yaralananlar ise olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından ambulanslarlaKilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste tedavisine başlanan yaralılardan 5'inin sağlık durumunun iyi olduğu, 1'inin ise durumunun ağır olduğu açıklandı.

Kilis Valisi İsmail Çataklı, saldırıda 7 yaralının olduğunu söyledi. Çataklı, "Biri yetkişkin, 7 yaralımız var" dedi.

YARALILARDAN 6'SININ İSİMLERİ BELLİ OLDU

Suriye’den atılan roketin Kilis’in il merkezindeki pazar yeri civarına isabet etmesi sonucu yaralanan 6 kişinin kimlikleri belirlendi. Yaralanan Suriyeli vatandaşların isimlerinin Meyede Kurdiye (34), Revan N. (13), Mehmet F. (12), Ahmed B. (10), Nevra D. (2), Hammude Ş. (10 aylık) olduğu öğrenilirken sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

ROKET ATILAN YER BOMBALANIYOR

TSK, Kilis'e atılan roketin bulunduğu IŞİD'in silah mevzisini Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar bataryalarıyla ateş altına almaya başladı. Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, IŞİD'in kontrolündeki bölgeden Kilis'e bir roket atıldığı tespit edildi.

Bölgede konuşlu ANTPQ-36 hedef tespit radarıyla roketin atıldığı bölgedeki IŞİD silah mevzisinin belirlenmesinin ardından sınırdaki Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar bataryalarıyla terör örgütü mevzisi ateş altına alınmaya başlandı.

İKİNCİ SALDIRI: 1 YARALI

Kilis'te, saat 17.00 sıralarında peş peşe iki patlama sesi daha duyuldu. Suriye tarafından atılan katyuşa roketlerinden kaynaklandığı tahmin edilen patlamaların duyulduğu bölgeye ekipler sevk edildi. İkinci patlama nedeniyle de bir kişi yaralandı.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Binali Yıldırım, Kilis'e düzenlenen saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Yıldırım, "Hudutlarımızda yaşayan vatandaşlarımızın can güvenliği sağlanıncaya kadar Fırat Kalkanı Operasyonu davam edecek" diye konuştu.

ROKETİN ATILDIĞI BÖLGE ATEŞ ALTINA ALINDI

Öte yandan Kilis’e yönelik saldırı ardından harekete geçen Türk Silahlı Kuvvetleri, roketlerin atıldığı bölgeyi sınırdaki Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla ateş altına aldı.

"Kilis'e peş peşe roketli saldırılar: 6'sı çocuk 8 yaralı" haberi, 22 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kilis'e peş peşe roketli saldırılar: 6'sı çocuk 8 yaralı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kilis'e peş peşe roketli saldırılar: 6'sı çocuk 8 yaralı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  2. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  3. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  4. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
  5. 00:54 Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek'in transferi gündemde!
  6. 00:52 Resmi Gazete’de yayımlandı: Sağlık alanında 36 bin personel alınacak
  7. 00:50 TikTok resmen yasaklanıyor!
  8. 00:46 Akıllı telefon aklınıza bile gelmeyecek özellik: En az radyasyon yayan 20 telefon!
  9. 00:45 Emeklilere Sevindirici Haber: Kadir Aydar'dan 5 Bin Lira İkramiye Müjdesi!
  10. 00:40 Uyarı: Ünlü Sosis Markasında Salmonella! Hemen Toplama Kararı Alındı!
  11. 00:40 Çete Şiddeti Haiti'de Yankılanıyor: Başbakan Ariel Henry İstifa Etti!
  12. 00:39 Borsada 3,7 milyar TL'lik dev bir para girişi yaşandı! İşte en popüler hisseler ve hedefler
  13. 00:36 New York Borsası, düşüşle kapanış gerçekleştirdi
  14. 00:35 Süleyman Soylu, Kabindeki Yerine Geri Mi Dönüyor? İşte Son Durum
  15. 00:34 Beşiktaş Defans Sorununu Çözdü! 6 Milyon Euroluk İspanyol Yıldız İmzaya Yakın!
  16. 00:17 Koton ve Lila Kağıt Sanayi Halka Arz Edilecek!
  17. 00:03 Yenilenen Dev Renault Duster, Türkiye Yollarına Çıkıyor! Ne Zaman Satışa Çıkacak?
  18. 00:03 Kunduracının Tuzağına Düşen Adam: Her Şey Karısının Ayakkabılarını Götürmesiyle Başladı!
  19. 00:03 Mobilya Devleri El Değiştiriyor! İstikbal ve Bellona'nın Yeni Sahibi Belli Oldu: O Grup Alıyor!
  20. 00:02 AYM Başkanı Özkaya: Yüksek yargı organları arasında hiyerarşik bir ilişki yok
Gündem Haberleri