'Kırmızılı kadın' davasında ceza alan polisin talebi reddedildi

'Kırmızılı kadın' davasında ceza alan polisin talebi reddedildi

'Kırmızılı kadın' davasında ceza alan polisi... 2013'teki Hazrian direnişinin sembol görüntülerinden biri haline gelen ve elbisesinin renginden dolayı "kırmızılı kadın" olarak tanınan Ceyda Sungur'a yakın mesafeden biber gazı sıktığı gerekçesiyle aldığı 20 ay hapis ve...

2013'teki Hazrian direnişinin sembol görüntülerinden biri haline gelen ve elbisesinin renginden dolayı "kırmızılı kadın" olarak tanınan Ceyda Sungur'a yakın mesafeden biber gazı sıktığı gerekçesiyle aldığı 20 ay hapis ve 600 fidan dikme cezası ertelenen polis memuru Fatih Zengin'in yeniden yargılanma talebi reddedildi.

İstanbul 73. Asliye Mahkemesi kararında, "Yargılama neticesinde sanık Fatih Zengin hakkında iki suçtan hüküm kurulmuş ve hükümlerin açıklanmalarının ayrı ayrı geri bırakılmasına karar verilmiştir. Açıklanması geri bırakılan hükmün açıklanmasına ilişkin hüküm yasal süresi içinde temyiz/istinaf yoluna tabidir" denildi.

'TALEP KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL'

Kararda, "Açıklanması geri bırakılan hükmün açıklanmasına ilişkin hükme karşı temyiz/istinaf yoluna gidilmez ya da temyiz /istinaf yoluna gidilmesine karşın onanır ise kesin hüküm niteliği kazanır, ancak ondan sonra olağanüstü yasa yollarından olan yargılamanın yenilenmesi başvurusuna ve incelenmesine konu edilebilir. Yargıtay Ceza Genel Kurulu ve Yargıtay Ceza Daireleri'nin istikrar kazanmış içtihatları bu yöndedir. Bu nedenle sanık adına müdafiisi tarafından yapılan dosyamız üzerinden verilmiş ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararlarıyla sonuçlanmış kamu davası yargılanmasının yenilenmesi talebinin kabul edilebilir olmadığına karar vermek gerekmiştir" ifadelerine yer verildi.

Mahkeme, yargılanmanın yenilenmesi talebinin kabul edilebilir olmadığına karar vererek, bu talebi reddetti.

MAHKEMEYE DİLEKÇE SUNMUŞTU

Fatih Zengin'in avukatı Avukatı Funda Sadıkahmet Alp, Ekim ayında mahkemeye dilekçe sunarak müvekkilinin "FETÖ" mağduru olduğunu belirterek, yeniden yargılama talebinde bulunmuştu.

Dilekçede, iddianameyi hazırlayan eski Cumhuriyet Savcısı Adnan Çimen'in "FETÖ" soruşturması kapsamında açığa alındığını ve firari olduğunu, davayı bakan mahkemenin hakimi Muzaffer İren'in de "FETÖ" kapsamında tutuklandığı belirtilmişti.

Dilekçede, "Soruşturma ve kovuşturma hukuka ve ahlaka uygun yapılmamıştır. Yeniden yargılama talebimiz kabul edildiği taktirde müvekkil Fatih Zengin'in masumiyeti ortaya çıkacaktır" denilmişti.

DAVANIN GEÇMİŞİ

İddianameye göre olay şöyle olmuştu: Gezi Parkı direnişi kapsamında 28 Mayıs 2013 günü İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Kampüsü civarlarında çok sayıda göstericinin katıldığı bir eylem meydana geldi. Gösteriye katılmak amacıyla olay yerine giden Ceyda Sungur'a ve etrafta bulunan açık kimliğiyle tespit edilemeyen bir kısım şahıslara herhangi bir uyarı yapılmadan Fatih Zengin tarafından biber gazı sıkıldı.

Gaz silahları ve mühimmatları kullanım talimatlarına aykırı hareket eden Fatih Zengin'in, Ceyda Sungur'a bir metreden daha az mesafeye yaklaşarak yüzünü hedef almak suretiyle biber gazı sıktığı iddia edildi. Hakkında dava açılan Fatih Zengin, "Kasten yaralama" ve "Görevi kötüye kullanmak suçlarından 20 ay hapis ve ayrıca 600 fidan dikmesine karar veren mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vermişti.

"'Kırmızılı kadın' davasında ceza alan polisin talebi reddedildi" haberi, 12 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 12 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 'Kırmızılı kadın' davasında ceza alan polisin talebi reddedildi haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Kırmızılı kadın' davasında ceza alan polisin talebi reddedildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  2. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  3. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  4. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  5. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  6. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  7. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  8. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  9. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  10. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  11. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  12. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  13. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  14. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  15. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  16. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  17. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  18. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  19. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  20. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
Gündem Haberleri