Kızı öldürülen annenin sorusu yürek yaktı: Elleri nerede?

Kızı öldürülen annenin sorusu yürek yaktı: Elleri nerede?

Kızı öldürülen annenin sorusu yürek yaktı: E... Geçen ocak ayında meydana gelen olayda, İzmit Kandıra yolunun Çayırköy mevkiinde naylona sarılan bir kadın cesedi bulundu. Elleri bileklerinden kesilen, dövüldüğü ve iple boğularak öldürüldüğü tespit edilen kadının Nuran...

Geçen ocak ayında meydana gelen olayda, İzmit Kandıra yolunun Çayırköy mevkiinde naylona sarılan bir kadın cesedi bulundu. Elleri bileklerinden kesilen, dövüldüğü ve iple boğularak öldürüldüğü tespit edilen kadının Nuran Dutlu olduğu belirlenirken, jandarmanın kurduğu 15 kişilik özel ekip cinayeti aydınlattı. Jandarmanın operasyonu ile yakalanan Muhammet Yıldız ile kız arkadaşı Sertaç Özer tutuklandı. Muhammet Yıldız, ifadesinde Nuran Dutlu'yu, kendisine borcu olan 5 bin lirayı ödememesi nedeniyle çıkan tartışmada Bursa'da iple boğduğunu, ellerini keserek ufak parçalara böldüklerini, daha sonra klozete attıklarını, ardından da cesedi Kandıra yolunda attıklarını söyledi.

Kocaeli 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında tutuklu sanıklar Muhammet Yıldız ile kız arkadaşı Sertaç Özer, tutuksuz yargılanan Serkan Altıok, Vedat Ay ile öldürülen Nuran Dutlu'nun annesi Hediye Durmuş katıldı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kocaeli İl Temsilcisi Kübra Özkan'ın duruşmaya katılma talebi ise mahkeme heyetince reddedildi.

Duruşmada, öldürülen Nuran Dutlu'nun annesi Hediye Durmuş "Sanıklara bir tek sorum var. Benim kızımdan ne istediniz? Ben bunun cevabını istiyorum. Kızımın ellerini ne yaptınız? Ben kızımı elsiz defnettim. Bunun cevabını istiyorum" dedi. 

Daha sonra mahkeme heyeti tutuklu sanık Sertaç Özer'e söz verdi. Özer savunmasında "Daha önceki yazılı savunmamı tekrar ediyorum. Tahliyemi istiyorum" dedi. Diğer tutuklu sanık Muhammet Yıldız ise önceki savunmasını tekrar ettiğini söyledi.

Duruşma sonrasında Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kocaeli Adliye Binası önünde bir araya gelerek 'Kadın cinayetleri durduracağız' yazılı pankartlarla protesto gösterisi yaptı. Katiller indirimsiz ceza alana kadar bu davanın takipçisi olacaklarını belirten Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kocaeli İl Temsilcisi Kübra Özkan, şunları söyledi:

"Bugün burada geçtiğimiz yılın Ocak ayında işkence edilerek öldürülen Nuran Dutlu'nun 3. duruşması için bir araya geldik. Nuran kardeşimize adalet sağlanana kadar, katiller indirimsiz ceza alana kadar bu davanın takipçisiyiz. Kadına karşı işlenen her türlü suçun son bulmasını istiyoruz. Bugün burada Nuran'ın sesiyiz. Ailemiz ile birlikte Nuran için adalet sağlanana kadar bu davanın takipçisi olacağız." 

Duruşma sonrası yaptığı açıklamada çocuğunu elsiz ve ayaksız defnettiğini söyleyerek gözyaşlarına boğulan anne Hediye Durmuş , "Biz suçsuzuz diyorlar başka da bir şey demiyorlar. Ben çocuğumu elsiz ayaksız defnettim. İnşallah en ağır şekilde müebbet alırlar da birazcık içim serinler. Kızımın çocuğu ağlıyor. Mahvettiler bizi. Hayvana çarpıyorlar insan ona bile acıyor. Ne kadar insan öldürmek kolay. O da bir kadın. Onun da çocuğu var. Öldürürken kendilerini hiç düşünmediler mi? Acaba bana da böyle yapsalar ben ne olurdum diye düşünmediler mi? Yüzlerinde insanlık namına hiçbir şey kalmamış. Mahkemede sorduğum soruya niye cevap vermediler" dedi. 

Duruşma tanık Cemal Duman'ın ifadesinin alınması için İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesine yazı yazılmasına, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına duruşma gününün iddianame sureti eklenerek bildirilmesi ve Muhammet Yıldız ile Sertaç Özer'in tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 7 Eylül 2016 tarihine erteledi.

Çağla DAŞCI/İZMİT (Kocaeli), (DHA)
 

"Kızı öldürülen annenin sorusu yürek yaktı: Elleri nerede?" haberi, 14 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 14 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Kızı öldürülen annenin sorusu yürek yaktı: Elleri nerede? haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kızı öldürülen annenin sorusu yürek yaktı: Elleri nerede? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
3. Sayfa Haberleri