Komünist başkana "şeffaflık" ödülü

Komünist başkana

Komünist başkana "şeffaflık" ödülü Uluslararası Şeffaflık Derneği tarafından verilen 2016 Şeffaflık Ödülleri Elite World İstanbul Oteli’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.Medya dalında Cumhuriyet Gazetesi yazarı Çiğdem Toker "gazetecilik yaşamı boyunca...

Uluslararası Şeffaflık Derneği tarafından verilen 2016 Şeffaflık Ödülleri Elite World İstanbul Oteli’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Medya dalında Cumhuriyet Gazetesi yazarı Çiğdem Toker "gazetecilik yaşamı boyunca sürdürdüğü yolsuzluk karşıtı tutum ve çalışmalarıyla'' ödüle layık görüldü. Uluslararası Şeffaflık Derneği'nden yapılan açıklamada Çiğdem Toker'in "kamu kaynaklarının toplumun yararına kullanılması adına; örtülü ödenek, çıkar çatışmaları, kamu ihaleleri, arazi rantları gibi konularda kaleme aldığı yazılar ve araştırmacı gazetecilik anlayışı, sivil toplum örgütleri ve tüm yurttaşlar için çok değerli ve önemlidir'' denildi.


Kurumsal Şeffaflık Ödülü Ovacık Belediyesi adına Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'na verildi. Ovacık Belediyesi "yönetime dair her konuya halkın doğrudan katılmasına olanak tanıyan örgütlenme biçimi, demokrasinin tüm dünyada hâkim olan şekilci uygulamasının çok ötesine geçerek katılımcılık, şeffaflık ve hesap verebilirliği yönetim anlayışının temel ilkeleri olarak belirlediği'' gerekçesiyle ödüle layık görüldü.

Yurttaş/Sivil İnisiyatif konusunda Açık Açık Derneği ödül kazandı. Derneğin "yurttaşların sivil topluma katılım ve katkılarını artırmak, sivil toplum kuruluşlarının şeffaflık ve hesap verebilirlik alanlarında uluslararası kıstaslara uygun bir şekilde faaliyet göstermesini sağlamak adına yürüttükleri çalışmalar'' nedeniyle ödül aldığı ifade edildi.

2016 Şeffaflık Kurumsal Teşvik Ödülü’ne ise Novo Nordisk Yakın Doğu Bölge Ofisi lâyık görüldü. Kurumun iş dünyasında şeffaflığı yaygınlaştırmak ve yolsuzlukla mücadele etmek adına yaptığı çalışmaları nedeniyle ödülü aldığı belirtildi.

Uluslararası S¸effaflık Dernegˆi Yo¨netim Kurulu Bas¸kanı Oya O¨zarslan o¨du¨llerle ilgili olarak s¸unları so¨yledi: “Her gec¸en gu¨n, gu¨c¸lu¨ ve refah ic¸inde bir toplumun ancak o¨zgu¨rlu¨kc¸u¨, adil, kaynaklarını verimli bir s¸ekilde ve toplum yararına kullanan, yolsuzluktan arınmıs¸ bir sistemle mu¨mku¨n oldugˆunu yeniden go¨ru¨yoruz. 9 Aralık Du¨nya Yolsuzlukla Mu¨cadele Gu¨nu¨’nde yurttas¸larımızı tu¨m karar vericiler ve kurumlar du¨zeyinde s¸effaf ve hesap verebilir bir yo¨netim anlayıs¸ını talep etmeye c¸agˆırıyoruz.'' (DWTürkçe)


 

"Komünist başkana "şeffaflık" ödülü" haberi, 09 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Komünist başkana "şeffaflık" ödülü haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Komünist başkana "şeffaflık" ödülü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  2. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
  3. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
  4. 08:24 Cemevleriyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de
  5. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  6. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
  7. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
  8. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den çok sayıda kente kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
  9. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  10. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  11. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  12. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  13. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  14. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  15. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  16. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  17. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  18. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  19. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  20. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
Yaşam Haberleri