Köpeğe işkenceye hapis cezası!

Köpeğe işkenceye hapis cezası!

Köpeğe işkenceye hapis cezası!  İzmir’in Güzelbahçe’de büyükbaş hayvanlarını korumak için arkadaşından aldığı Kangal cinsi çoban köpeğini, minibüsünün arkasına zincirle bağlayıp, ayakları kanamasına rağmen yolda sürükleyerek götüren, kadın...

 İzmir’in Güzelbahçe’de büyükbaş hayvanlarını korumak için arkadaşından aldığı Kangal cinsi çoban köpeğini, minibüsünün arkasına zincirle bağlayıp, ayakları kanamasına rağmen yolda sürükleyerek götüren, kadın avukatın müdahalesiyle işkencesine son veren Durmuş Akgün’e, ikinci ceza geldi. Hayvanların Korunması Kanunu uyarınca hakkında 454 TL para cezası kesilen Durmuş Akgün’e mahkeme de 25 gün hapis cezası verdi. Bu ceza, 5 taksitte ödemek koşuluyla 500 TL paraya çevirdi.

Olay, Güzelbahçe İlçesi’nde 14 Aralık 2014 tarihinde meydana geldi. Büyükbaş hayvan besiciliği de yapan Durmuş Akgün, onları koruması için arkadaşı Nuri Akyıldız’dan, dünyanın en zeki köpeklerinden biri kabul edilen Kangal cinsi çoban köpeğini aldı. Ancak Akgün, Kangal köpeğini minibüse bindirmek yerine, onu akılalmaz bir yöntemle evine götürmek istedi. Akyıldız, köpeği, minibüsün arka tamponuna zincirle bağlayarak yola çıktı. Yaklaşık 3 kilometreden fazla bir mesafe minibüsün arkasından koşmak zorunda kalan köpek, yorgunluğa daha fazla dayanamayınca, durmaya çalıştı. Ancak sürücünün yoluna devam etmesi üzerine, köpeğin tırnakları ve patileri, asfalt üzerinde sürüklendiği için kanadı.

ESKİ SAHİBİ GERİ ALDI

Bu sırada yoldan geçerken olaya tanık olan Avukat Mediha Lüle, minibüsün yolunu kesip durmasını sağladı. Ardından da gerekli yasal işlemlerin başlatılması için şikayetçi olacağını söyleyip Durmuş Akgün’ün yoluna devam etmesine izin vermedi. Bunun üzerine Durmuş Akgün’ün çağırdığı köpeğin sahibi Nuri Akyıldız, olay yerine gelip talihsiz hayvanı geri aldı, traktörünün römorkuna bindirerek götürdü.

Kangal köpeğin yolda minibüs arkasında sürüklenmesi ve ardından da Avukat Mediha Lüle’nin olanlara tepki gösterdiği anların görüntü ve fotoğraflarının internet haber siteleri ve televizyonlarda yer almasının ardından, dönemin İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın talimatıyla, Güzelbahçe İlçe Jandarma Komutanlığı harekete geçti. Araç plakasından kimliği belirlenen Durmuş Akgün, karakola götürüldü. Cumhuriyet savcısının talimatıyla da hakkında adli işlem başlatıldı. Ayrıca, ifadesinde köpeği minibüsüne binmek istemediği ve kendisini ısırdığı için bu yöntemle götürmek zorunda kaldığını öne süren Durmuş Akgün’e, Güzelbahçe Kaymakamlığı adına jandarma tarafından ''Hayvanları Koruma Kanunu’ uyarınca 454 TL para cezası verildi.

CEZASI ERTELENMEDİ

Savcılık, Durmuş Akgün hakkında ''Trafik güvenliğini tehlikeye sokma’ suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. İzmir 30’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davada yargılanan Durmuş Akgün için mahkeme kararını verdi. Durmuş Akgün’e, ilk olarak 25 gün hapis cezası verildi. Hapis cezası, günlüğü 20 TL’den 500 TL para cezasına çevrildi. 500 TL’nin de 5 taksitle ödenmesine karar verildi. Mahkeme, suçun işleniş biçimini dikkate alıp, sanığın yeniden suç işlemeyeceği yönünden kanaat oluşmadığından, hükmün açıklanmasının geri bırakmadı, cezayı da ertelemedi. Bu kararla Durmuş Akgün’ün 500 TL daha para cezası ödeyeceği, ödememesi durumunda, cezaevine girebileceği belirtildi.

(DHA)

"Köpeğe işkenceye hapis cezası!" haberi, 09 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Köpeğe işkenceye hapis cezası! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Köpeğe işkenceye hapis cezası! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  2. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  3. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  4. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  5. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  6. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  7. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  8. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  9. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  10. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  11. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  12. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  13. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  14. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  15. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  16. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  17. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  18. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  19. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  20. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
Yaşam Haberleri