Kumpas davalarını savunmaya devam eden Şamil Tayyar, saçmalamayı sürdürüyor

Kumpas davalarını savunmaya devam eden Şamil Tayyar, saçmalamayı sürdürüyor

Kumpas davalarını savunmaya devam eden Şamil... Kumpas davalarının medya ayağında yer alan, Cemaatin komplosuna aktif destek veren, Emniyet'te Fetuhlahçı yapılanma içinde yer alan istihbaratçılarla çalışan Şamil Tayyar, mahkeme kararlarıyla kumpas açığa çıktığı halde,...

Kumpas davalarının medya ayağında yer alan, Cemaatin komplosuna aktif destek veren, Emniyet'te Fetuhlahçı yapılanma içinde yer alan istihbaratçılarla çalışan Şamil Tayyar, mahkeme kararlarıyla kumpas açığa çıktığı halde, eski görüşlerinde ısrar ediyor. Tayyar'ın, "Ergenekon'da hiçbir şey yok dememez" yaklaşımıyla kendisini aklamaya çalışması dikkat çekiyor. 

Haber türk telvizyonda dün akşam bir programa katılan AKP'li Şamil Tayyar'ın, geçmişte Cemaate verdiği hizmetler nedeniyle "harcanma" olasılığına karşın, Erdoğan ve AKP yönetimine de örtülü ve "ince" eleştiriler yönelttiği dikkat cekiyor.

KUVEET KOMUTANLARI VE FİDAN GÖREVDEN ALINMALI

Programda, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından "MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve tüm kuvet komutanları görevden alınmalı. Hakan Fidan ve Hulusi Akar yargılanmalı" diyen AKP Gaziatenp Milletvekili Şamil Tayyar, YAŞ kararlarının açıklanmasından dakikalar sonra katıldığı canlı yayında ortaya bir dizi iddia attı.

Ergenekon ve Balyoz kumpaslarında Cemaatin dolmuşuna binip düzenlenen alçakça kumpasa aktif şekilde katılan ve böylece adaleti de yanıltan, Tayyar, şimdi de cemaatçilerin yürüttüğü tankların üstüne çıktığını iddia ederek (bunu gören kimse yok) demokrasi kahramanlığına soyundu. Tayyar'ın Ergenekon soruşturmaları konusunda yazdığı kitapların, doğrudan tertibe katıldığının katını oluşturduğuna işaret eden, kumpas mağdurları kendisi hakkında çok sayıda dava açtı

Geçen Ocak ayında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüşerek TSK içinde bir darbe hazırlığı olduğu yönünde duyumlar aldığını ilettiğini ve bazı isimleri kendisine bildirdiğini söyleyen Tayyar, "Ancak bu konuda Sayın Erdoğan'ın elindeki isimlerle bendeki isimler farklıydı" dedi.

"KARAR MEKANİZMALARINDA SİYASETÇİ YOK"

Devletin karar alma mekanizmalarında siyasetin etkisiz kaldığını söyleyen Şamil Tayyar, "MİT önemlidir, emniyet önemlidir. Ama bunların yanına başka kanalları da koymamız, en azından bunlar kadar önemli olan siyaset aklını da bürokratik aklın önüne geçirmemiz gerekir. Ama maalesef son yıllarda alınan kritik kararlarda siyasetçinin rolü çok az. Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan, iki bakan ve bürokratlar. Kararlarda bürokratlar çok etkili oluyorlar. Bürokrasi bir darbe planlıyor, bu teşebbüsü bertaraf etmek için yine bürokrasi üzerinden hareket ediyoruz.

"Bazı şeyleri söylememiz, özeleştiri yapmamız gerekiyor. Şu ana kadar biz AK Parti grubunda bu darbe meselesini halen konuşmadık, bu meseleyi tartışmadık. Ben eşimle ve 16 yaşındaki çocuğumla sabaha kadar AK Parti genel merkezi önünde nöbet tuttum. Tanklarla mücadele ettim, üzerine çıktım. Ölüm tehlikesi atlattık. Ama biz hala bu meseleyi kendi içimizde konuşamadık. Bu bir büyük eksilik. Ama İçişleri Bakanlığı'ndaki bir müdürün ürettiği proje, hükümet projesine dönüşebiliyor. Ama milletvekillerinin bu konudaki tavrı ortaya konamadığı için biz politika üretiminde katkıda bulunamıyoruz."

Şamil Tayyar, TSK'dan atılan 149 general için "Ben sayılarının çok olduğunu tahmin ediyordum ama bu kadar çok olduğunu düşünmüyordum. Şaşırdım" dedi.

"ÇIKARDIĞIMIZ MİT YASASI YANLIŞTI"

MİT'in 15 Temmuz darbe girişimini haber alamamasının bir istihbarat zaafı olduğunu söyleyen Şamil Tayyar, "Sorun eksik istihbarat değil, ortada istihbarat yok" dedi.

Hakan Fidan'a yönelik eleştirilerinin kişisel bir husumetten kaynaklanmadığını ve MİT içinde tanıdığı tek ismin Hakan Fidan olduğunu söyleyen Şamil Tayyar "Hakan Fidan bizim arkadaşımız. Ama devlet işinde herkes şüpheci olmalı.Bizim çıkardığımız MİT yasasının yanlış olduğunu söylediğim zaman da beni 'kripto cemaatçi' ilan edenler oldu. Ama bu tür konularda kononktürel düşünülmez. Bu yasa yanlıştı. Hakan Fidan bizim arkadaşımız olabilir, çok güvenilir biri de olabilir. Ancak kişilere göre yasa çıkartılmaz. Biz o yasada MİT'e ve müsteşarına çok geniş yetkiler verdik. Yarın o koltukta başka bir isim oturabilir, ya da biz iktidardan gidersek bu durum sıkıntıya olabilir" şeklinde konuştu.

"GENELKURMAY'IN AÇIKLAMASI MİT'İ HEDEF HALİNE GETİRDİ"

MİT'in darbe girişimini saat 16:00'da aldığı yönündeki bilginin Genelkurmay'ın açıklamasından kaynaklandığını söyleyen Şamil Tayyar, "Eski Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, bunun bir darbe ihbarı değil Hakan Fidan'a yönelik bir suikast girişimi ihbarı olduğunu açıkladı. Ben bunu araştırdım ve doğru olduğunu öğrendim. Aslında gelen ihbar MİT Müsteşarına yönelik askeri cenahtan bir suikast teşebbüsü olacağı yönünde. Bunu da bir binbaşı MİT'e bildiriyor. Ancak Genelkurmay'ın yaptığı ilk açıklama, MİT'in hedef haline gelmesine neden oldu. Bu tür resmi açıklamalar daha dikkatli yapılmalı" dedi.

"Kumpas davalarını savunmaya devam eden Şamil Tayyar, saçmalamayı sürdürüyor" haberi, 28 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 28 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kumpas davalarını savunmaya devam eden Şamil Tayyar, saçmalamayı sürdürüyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kumpas davalarını savunmaya devam eden Şamil Tayyar, saçmalamayı sürdürüyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  2. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  3. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  4. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  5. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  6. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  7. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  8. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  9. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  10. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  11. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  12. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  13. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  14. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  15. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  16. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  17. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  18. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  19. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  20. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
Politika Haberleri