Kurs açmayan öğretmeni 'paralelci' ilan ettiler

Kurs açmayan öğretmeni 'paralelci' ilan ettiler

Kurs açmayan öğretmeni 'paralelci' ilan ettiler Nazilli Ovacık Mahallesi Ovacık İlkokulu ve Orta Okulu'nda yaşanan olaylardan da paralel paranoyası çıktı.Ovacık İlkokulu ve Orta Okulu'nda yaşanan olayların bazı kesimler tarafından kamuoyuna yanlış aksettirilmek istendiğini...

Nazilli Ovacık Mahallesi Ovacık İlkokulu ve Orta Okulu'nda yaşanan olaylardan da paralel paranoyası çıktı.

Ovacık İlkokulu ve Orta Okulu'nda yaşanan olayların bazı kesimler tarafından kamuoyuna yanlış aksettirilmek istendiğini belirten Eğitimsen Aydın Şube Başkanı Ali Gün, "Okulda yaşanan baskı ortamına karşı çıkılması, hukuksuz ve keyfi uygulamaların eleştirilmesi, hak arama mücadelesi. Okuldaki tüm öğretmenler bu baskıcı, anti-demokratik ve keyfi uygulamaları kabul etmemişlerdir." dedi.

Okulda yaşananlardan okul müdürü, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sorumlu olduğunu ifade eden Eğitimsen Aydın Şube Başkanı Ali Gün, "TEOG kursu açmayan matematik öğretmeninin, dershanelerin kapatılma kararına karşı çıktığı için Milli Eğitim Bakanlığı'nın talimatına uymayarak kurs açmadığının yazışmalarda yer aldığı iddia edilmektedir. Bu iddia tamamen yalandır. Yetiştirme ve destekleme kursları isteğe bağlı ve öğrencilerin, öğretmenlerin başvuruları internet ortamında yapılmaktadır. Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nın zorla kurs açtırması söz konusu değildir. Ayrıca bu kurslarda görev alan öğretmenler kendi okulları dışında da görevlendirilebilmektedir. Hem matematik öğretmeni hem de kurs görevi almak istemeyen diğer öğretmenler, ulaşım sorunundan dolayı yetiştirme ve destekleme kurslarında görev almak istememişlerdir. Kaldı ki görev almamak için mazeret bildirmeye de gerek yoktur. Okul müdürü kurslarda görev almayan öğretmenlerin ders programlarını kötü yapmakla tehdit etmiştir. Öğretmenlerin bu yönde hiçbir konuşması olmamasına rağmen okul müdürü kurs açılmaması gerekçesini Gülen Cemaati ile ve dershanelerin kapatılması süreciyle ilişkilendirerek kurs açmayan öğretmenleri zan altında bırakmıştır.

'Senin paralel yapıyla bir ilgin mi var?'

Okul müdürünün yalan ve zan altında bırakan yazısından sonra Nazilli İlçe Milli Eğitim şube müdürlerinden birisi, matematik öğretmenini makamına çağırarak, kurs açmadığından dolayı, 'Senin paralel yapıyla bir ilgin mi var?' diye sormuştur. Matematik öğretmeni de 'Ben Eğitimsenliyim' demiştir. Okul Müdürü her olayda öğretmenleri suçlu göstermenin telaşına düşmüştür. Okul öğretmenlerinin birbirleriyle dayanışma göstermesi, okuldaki anti-demokratik ve keyfi uygulamaları eleştirmeleri okul müdürünü rahatsız etmiştir. Eğitimsen Aydın Şubesi olarak süreci ilk günden beri takip ediyoruz. Bu yaşananlar eğitim ve öğretimi aksattığı gibi öğrencilerimizi de olumsuz etkilemiştir. Şubemiz ve temsilciliğimizce gerekli uyarılar ve bilgilendirmeler yapıldığı halde, olaylara seyirci kalan ve sürece doğru bir şekilde müdahale etmeyen İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yaşananlardan birinci derecede sorumludur." dedi.

Geçtiğimiz ay, Nazilli Ovacık Mahallesi Ovacık İlkokulu ve Orta Okulu'nda yaşanan olay sonrası okul müdürü görevden alınarak Nazilli merkeze çekilmiş, olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

"Kurs açmayan öğretmeni 'paralelci' ilan ettiler" haberi, 01 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 01 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kurs açmayan öğretmeni 'paralelci' ilan ettiler haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kurs açmayan öğretmeni 'paralelci' ilan ettiler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:42 "Türk Fizikçi Furkan Öztürk, Harvard'dan Prestijli Ödül Aldı"
  2. 13:40 Yağışlı Hava Etkili: MGM'nin Hava Durumu Tahmini
  3. 13:39 "Çukurova'da Muhtar Adayı Yolda Darp Edildi, Şüpheliler Serbest Bırakıldı"
  4. 13:36 "Kırklareli'nde Tarihi Binada Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu"
  5. 13:34 İslam Memiş: İran-İsrail Gerginliği Piyasalara Yansıyor
  6. 13:31 Tüketiciyi Koruma Adına Sert Müdahale: Reklam Kurulu Yanıltıcı Reklamlara Büyük Cezalar Kesti!
  7. 13:27 Fed Raporu: Enflasyon ve Jeopolitik Riskler Ekonomiyi Etkileyebilir
  8. 13:23 Enflasyon Tahminleri ve Dolar Kuru: Piyasada Belirsizlik Devam Ediyor
  9. 13:21 Ankara'da şiddetli fırtına hakim
  10. 13:17 Erdal Beşikçioğlu: "Enver Bey bize belediyeyi borçsuz bir şekilde teslim etti"
  11. 13:14 Altın Piyasasında Durağan Seyir: Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları Sabit, Ons Fiyatı İstikrarlı
  12. 13:14 Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
  13. 13:10 Beşiktaş'ta ayrılık rüzgarı: O isimle yollar ayrıldı!
  14. 13:08 Batman Merkezli 'Mahzen-30' Operasyonu: 'Odacılar' Organize Suç Örgütü Çökertildi!
  15. 13:06 Şimşek'in ekonomik açıklamaları gündemde! Avrupa'dan getirilen ilaçlara vergi artışı
  16. 13:01 İsrail'in Refah'a düzenlediği saldırıda ölü ve yaralılar var
  17. 12:58 Hamas ve İslami Cihad, İsrail Saldırılarını Kınayarak Filistin Halkını Direnişe Çağırıyor
  18. 12:54 Hızlı ve Pratik: Pirinçle Avokado Olgunlaştırma Yöntemi!
  19. 12:49 Siber Tehlike: Yapay Zeka İle Birlikte Kötü Amaçlı Yazılımların Yüzde 600'den Fazla Artışı
  20. 12:45 Yavaş: 'Lüks Belediye Binaları İsraf, Halkın Parasını Harcamak Doğru Değil'
Gündem Haberleri