Kurtulmuş'tan 1 Mayıs ve çözüm süreci açıklaması: Olmaz, yasak, kabul etmiyoruz!'

Kurtulmuş'tan 1 Mayıs ve çözüm süreci açıklaması: Olmaz, yasak, kabul etmiyoruz!'

Kurtulmuş'tan 1 Mayıs ve çözüm süreci açıkla... Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaparak, yeniden çözüm masasına dönüleceği iddiaları için "Bu iddia hiçbir şekilde gerçeği yansıtmıyor" dedi.1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili soruları...

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaparak, yeniden çözüm masasına dönüleceği iddiaları için "Bu iddia hiçbir şekilde gerçeği yansıtmıyor" dedi.

1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili soruları yanıtlayan Kurtulmuş, Taksim Meydanı'nda miting yapılmayacağını söyledi.

 Kurtulmuş, AP raporunun da kabul edilemez olduğunu ve iade edileceğini belirtti.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaparak, yeniden çözüm masasına dönüleceği iddiaları için "Bu iddia hiçbir şekilde gerçeği yansıtmıyor" dedi.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin bir soru üzerine Kurtulmuş, "Hadi buyurun hodri meydan. Parlamento'da şu anda bulunan dosyaların hepsi ile ilgili dokunulmazlıkları kaldıralım. Mahkemeler ne karar veriyorsa, o kararlara uyalım. Bu sorumluluğun siyaseten altına girerek dokunulmazlıkları kaldırmak ama kararı da siyaseten bizim vermemiz değil, mahkemeler versin. Ümit ediyorum ki, 367'nin üstünde oy ile bütün değerli milletvekillerimiz destekleyecek. İnşallah 330'a gerek kalmadan referanduma gerek kalmadan bu konu halledilecektir" dedi.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı.



İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesini değerlendiren Kurtulmuş, "Uzun yıllardır özellikle son 20 - 25 yıllık süreç içerisinde İslam dünyası iki büyük kırılma, fay hattı üzerinden maalesef büyük sıkıntılar yaşıyor. Mezhebi farklılıkların, siyasi farklılıklarla bütünleşerek ciddi çatışmalara dönüşmesi. Suriye'den Yemen'e kadar çok geniş coğrafyayı, Lübnan'dan Pakistan'a kadar çok geniş coğrafyayı ilgilendiren büyük bir çatışma haline dönmesi gerçekten yüreklerimizi paralıyor. Siyasi farklılıklarımızı bir kenara bırakarak bunları konuşmak ama mezhep farklılıkları üzerinden İslam dünyasının bölünmesine yol açacak fikirlerin peşinden koşmamak herhalde en doğru en muktedir yoldur. Tabi ki mezhep farklılıklarını ortadan kaldırmak kimsenin yapabileceği bir şey değil. Ama bu farklılıklar dolayısıyla bunları bir düşmanlık haline konulması bunların siyasi farklılıklar ile bütünleştirilerek çatışma alanları haline getirilmesi garabetinden İslam dünyası kurtulmuş olur. Bu çerçevede Türkiye üzerine düşeni yapmaya inşallah devam edecek" ifadelerini kullandı.

"SİYASETİN FİNANSMANI İLE İLGİLİ YASA TASARISI İLE İLGİLİ UZUN GÖRÜŞMELER YAPTIK"
Bakanlar Kurulu'nda ele alınan konulara değinen Kurtulmuş, "Siyasetin finansmanı ile ilgili yasa tasarısı ile ilgili uzun görüşmeler yaptık. Böylece siyasetin finansmanı üzerinden çıkması muhtemel bir takım dedikoduların, bir takım yanlışlıkların önlenerek siyasetin daha fazla özgürleşmesi, serbestleşmesinin zemininin hazırlanması" dedi.

"DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRALIM MAHKEMELER NE KARAR VERİYORSA, KARARLARA UYALIM"
Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin bir soru üzerine Kurtulmuş, "Hadi buyurun hodri meydan. Parlamento'da şu anda bulunan dosyaların hepsi ile ilgili dokunulmazlıkları kaldıralım. Mahkemeler ne karar veriyorsa, o kararlara uyalım. Bu sorumluluğun siyaseten altına girerek dokunulmazlıkları kaldırmak ama kararı da siyaseten bizim vermemiz değil, mahkemeler versin. Parti fark etmeden hangi milletvekili hakkında bir dosya varsa bu dosya kaldırılsın talebinde bulunduk. Bu samimi bir taleptir. Reste karşı bir rest çekmek değildi. Siyaseti rahatlatan bir adımdı. Ümit ediyorum ki, 367'nin üstünde oy ile bütün değerli milletvekillerimiz destekleyecek. İnşallah 330'a gerek kalmadan referanduma gerek kalmadan bu konu halledilecektir. Samimiyetimiz ve ciddiyetimiz göstermek adına hepimiz imza attık. Ak Parti olarak 316 kişi ile Anayasa değişikliğinde bulunacağız. İnşallah bütün arkadaşlarımız ile 316 kişi olarak orada bulunarak anayasa değişikliğinin geçmesi için gayret sarf edeceğiz. Aynı şeyi CHP, MHP'nin de yapmasını bekliyoruz. Bu sadece bizim değil milletin beklentisidir" diye konuştu.

"Bu rapor, özellikle 1915 Olayları'na atıfta bulunan yönüyle asla Türkiye tarafından kabul edilebilir bir rapor değildir iade edilecek"

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Avrupa Birliği'nin 14 Nisan 2016'da Türkiye ile ilgili yayınladığı ilerleme raporuna ilişkin, "Bu Türkiye ile ilgili 9'ncu rapordur. Dönem başkanının yönlendirmiş olduğu bu rapor bizim açımızdan kabul edilebilir bir rapor değildir. Bizim 3 kırmızı çizgimiz var. Eğer herhangi bir Avrupa Birliği raporunda bu 3 kırmızı çizgimizle ilgili kabul etmeyeceğimiz bir durum ortaya çıkarsa biz bu raporu kabul etmeyiz. Bunlardan biri, 1915 Olayları'na herhangi bir şekilde atıfta bulunarak Ermeni soykırımından bahseden herhangi bir AB raporunu kabul etmemiz mümkün değil. İkincisi, PKK'yı terör örgütleri listesinden çıkaran ya da buna atıfta bulunan herhangi bir AB raporunu kabul etmemiz mümkün değil. Üçüncüsü ise müzakerelerin durdurulması ya da Türkiye'nin kullanabileceği fonların askıya alınması yönünde herhangi bir emare taşıyan bir raporu da kabul etmemiz mümkün değildir. Bu rapor, özellikle 1915 Olayları'na atıfta bulunan yönüyle asla Türkiye tarafından kabul edilebilir bir rapor değildir. Bu rapor, Avrupa Birliği'ne, Avrupa Parlamentosu'na bu anlamda iade edilecektir. Türkiye tarafından kabul edilmeyecek bir rapordur. Avrupa Parlamentosu'na bu raporun iade edilmesi, Türkiye ile Avrupa Parlamentosu arasındaki ilişkilerin kesildiği anlamına gelmez. Hukuki bağlayıcılığı olamayan raporlardır. Siyasi bir nitelik taşır. Ancak tanımayarak iade edeceğimizi ifade ediyoruz" diye konuştu.

"TERÖRLE MÜCADELE DEVAM EDECEK İNŞALLAH BAŞARIYLA SONUÇLANACAK"
Çözüm sürecine ilişkin bir soru üzerine Kurtulmuş şu yanıtı verdi: "Burada verilen mücadele, 3,5 tane militan ile terör örgütü mensubu, suç çetesine karşın verilen bir mücadele değildir. Lojistik, siyasi, askeri… destek verenlerle mücadeledir. Bu mücadele sonuna kadar devam edecektir. Bu mücadele sonuna kadar devam edecektir. Bu mücadele inşallah milletimizin gayretiyle, güvenlik kuvvetlerimizin gayretiyle hep beraber durarak inşallah başarıyla sonuçlanacaktır.

HİÇ KİMSE TEKRAR TERÖR ÖRGÜTÜYLE MÜZAKERE EDİLMESİNİ BEKLEMESİN SORUNLARIMIZI ÇÖZECEK YER TBMM'DİR
Sorunlarımızı çözmek istiyorsak, sorunlarımızı çözecek yer de TBMM'dir, siyaset alanıdır, siyaset mecrasıdır. Türkiye, bütün 78 milyon vatandaşımızın fikirlerine değer vererek, fikirlerini dinleyerek siyasette bir çözüm bulur ama terörle bu kadar canhıraş şekilde bir beka savaşı mücadelesi verilirken hiç kimse tekrar bir şekilde terör örgütüyle müzakere edilmesini beklemesin. "

"TAKSİM'DE 1 MAYIS GÖSTERİLERİNİN OLMASI, EN AZINDAN BU 1 MAYIS'TA MÜMKÜN OLMAYACAK"
Sendikaların 1 Mayıs'ın kutlama alanı olarak Taksim talebine ilişkin Kurtulmuş, "1 Mayıs ile ilgili kararı verecek olan İstanbul Valiliğidir. Ama öyle görülüyor ki, Taksim'de 1 Mayıs gösterilerinin olması bundan sonra en azından bu 1 Mayıs'ta mümkün olmayacak ve İstanbul Valiliği büyük ihtimalle İstanbul'un miting alanları olan Yenikapı ya da Maltepe meydanlarını, oradaki miting alanlarını, bu törenleri yapacak insanlara, örgütlere yer olarak gösterecek kanaatindeyim. Karar, İstanbul Valiliği'nin vereceği bir karar" dedi.
 

"Kurtulmuş'tan 1 Mayıs ve çözüm süreci açıklaması: Olmaz, yasak, kabul etmiyoruz!'" haberi, 18 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 18 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kurtulmuş'tan 1 Mayıs ve çözüm süreci açıklaması: Olmaz, yasak, kabul etmiyoruz!' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kurtulmuş'tan 1 Mayıs ve çözüm süreci açıklaması: Olmaz, yasak, kabul etmiyoruz!' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
  2. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  3. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  4. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  5. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  6. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  7. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  8. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
  9. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  10. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
  11. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  12. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  13. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  14. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
  15. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
  16. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
  17. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  18. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  19. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  20. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
Politika Haberleri