Kuveyt Askeri Ataşesi darbe girişimini öğrenip uyumuş!

Kuveyt Askeri Ataşesi darbe girişimini öğrenip uyumuş!

Kuveyt Askeri Ataşesi darbe girişimini öğren... Darbe girişimi başarısız olunca Almanya’ya kaçarken Suudi Arabistan güvenlik güçlerince yakalanan ve Türkiye’ye getirilen Kuveyt Askeri Ataşesi Mikail Güllü, 'FETÖ'cü olduğu iddiasını reddetti. Güllü, darbe girişimini...

Darbe girişimi başarısız olunca Almanya’ya kaçarken Suudi Arabistan güvenlik güçlerince yakalanan ve Türkiye’ye getirilen Kuveyt Askeri Ataşesi Mikail Güllü, 'FETÖ'cü olduğu iddiasını reddetti. Güllü, darbe girişimini WhatsApp'tan öğrendiğini ve büyükelçiyi bilgilendirdiğini söyledi. Güllü ifadesinde "Gidip uyudum. Sabah kahvaltı ederken internetteki haberlerde ismimi gördüm" dedi.

15 Temmuz gecesi Genelkurmay'da bulunan eski Tuğamiral Sinan Sürer'in 2015 Kasım ayında kurduğu ortaya çıkan “Ataşeler'' isimli WhatsApp grubunda, Türk büyükelçiliklerinde görevli askeri ataşelere 15 Temmuz gecesi saat 21.40'da, “Arkadaşlar TSK yönetime el koymuştur. Bunu tüm muhataplarınıza derhal iletin'' şeklinde mesaj attığı belirlenmişti. Bunun üzerine ataşeler de talimatı yerine getirmek için harekete geçerken, bu isimlerden Güllü'nün saat 21:48'de grupta, “Anlaşıldı Komutanım. Kuveyt'' şeklinde mesaj paylaştığı tespit edildi. Mesajla birlikte Güllü'nün de büyükelçiliği devralmak için harekete geçtiği öne sürüldü.

BÜYÜKELÇİDEN ÖĞRENMİŞ

İfadesinde kalkışmayı Kuveyt Büyükelçisi'nden öğrendiğini iddia eden Güllü, “Büyükelçi beni aradı, 'Albayım Ankara üzerinde uçaklar alçaktan uçuyormuş, bir bilginiz var mı?' diye sordu. Ben de bunun üzerine 'hayır efendim herhangi bir bilgim yok' karşılığını verdim. Daha sonra ofisime geçtim, televizyonu açtım, TRT binasına girildiğini gördüm. İdari ataşem kripto sistemimize Genelkurmay'dan herhangi bir mesaj gelip gelmediğine baktı ve 'Onunla ilgili herhangi bir mesaj yok' dedi'' ifadelerini kullandı.

SADECE BİLGİLENDİRMİŞ

Ataşeler isimli WhatsApp grubundan ataşelerin “Türkiye'de ne oluyor?'' şeklinde soruların sorduğunu aktaran Güllü, İstihbarat Başkanı (Sinan Sürer), 'arkadaşlar ordu yönetime el koydu, muhataplarınıza bildirin' gibi bir şey söyledi. Ben de 'anlaşıldı komutanım' yazdım. Ama emredersin anlamında değil, yani muhataplarımıza ileteceğiz anlamında söyledim. Sayın büyükelçiyi aradım ve 'darbe olduğuna dair bir şey var, ama ilerleyen saatlerde sizi bilgilendiririm' dedim. Sadece bilgilendirme amaçlı aradım'' şeklinde konuştu.

Gelişmeleri bir süre takip ettiğini daha sonra uyuduğunu anlatan Güllü, Suudi Arabistan'da yakalanmasını ise şöyle anlattı: “Sabah haberlerde atama listesinde adımı gördüm. Gelip ilgim olmadığını anlatmayı düşündüm. Ama bu şartlarda kendimi ifade edemeyeceğimi düşündüm. Bu nedenle Almanya'ya gitmeye karar verdim. Suudi Arabistan'da durdurdular beni. Diplomatik personel olduğumu söyledim ve biraz direndim. Ancak kavga edecek durumum da yoktu. Suudi Arabistan yetkilileri ertesi gün beni uçakla Türkiye'ye getirdiler ve polise teslim ettiler.''

'BANA GETİRİSİ YOK'

'FETÖ' ile bir bağının olmadığını savunan Güllü, atama listesinde Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürü olarak yer almasına ilişkin soru üzerine ise şöyle konuştu:

“Zorunlu hizmetimi tamamlayınca emekli olmayı düşünen bir insandım. Belki bana sempati duyan birileri beni listeye eklemiş olabilir. Öbür taraftan bu listeyi kimin hazırladığını da bilmiyorum, yani hakikaten sevmeyen biri de alıp sokuşturmuş olabilir. Ayrıca Katar ailesinden bana çok yüklü miktarda paralı şeyler teklif edeceklerdi. Kuveyt'te çok iyi bir çevrem vardı. Böyle bir imkan varken bugün bana Makine Kimyayı verseler ben zaten gitmem ki. Bana hiçbir getirisi yok.''

"Kuveyt Askeri Ataşesi darbe girişimini öğrenip uyumuş!" haberi, 15 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 15 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kuveyt Askeri Ataşesi darbe girişimini öğrenip uyumuş! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kuveyt Askeri Ataşesi darbe girişimini öğrenip uyumuş! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:12 Anket: Halkın Gözünden Trump'ın Sus Payı Davası
  2. 19:10 Son dakika: Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor
  3. 19:08 Galatasaray, İtalyan Yıldızı Vecino İçin Transfer Hareketi Başlattı
  4. 18:56 Kurtuluş Mahallesi'nde Köpek Saldırısı: Komşuların Yardımıyla Kurtarıldı
  5. 18:52 65 yıllık dev Türk giyim devi iflasın eşiğinde
  6. 18:51 Sağlıklı Kilo Verme Yöntemleri ve Doğal Kürler: Yaz İçin Hazırlık Başladı!
  7. 18:47 Borsa İstanbul günü düşüşle kapattı
  8. 18:47 Yıldızların Yol Gösterdiği Gün: Günlük Burç Öngörüleri
  9. 18:46 İsrail ordusu: "Böyle bir saldırıya yanıt vermemek mümkün değil"
  10. 18:41 Vefa Küçük, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı’na yeniden aday oldu
  11. 18:37 Manchester City-Real Madrid maçı ne zaman?
  12. 18:35 Savunma Devleri Su Altı Savaşında Yarışıyor: Manta Ray ve Türk Savunma Projeleri
  13. 18:29 İtalya'da ilginç uygulama! Cep telefonunu bırakana bir şişe şarap ücretsiz
  14. 18:28 Gülben Ergen: Sağlıklı Cilt İçin Lavanta Suyu Önemli!
  15. 18:24 İsviçre'nin Beypazarı Maden Suyu Yasağı: Doğurganlık İddiasıyla Gerginlik
  16. 18:22 İsrailli Bakan Katz’dan 32 ülkeye karşı "İran'a yaptırım" çağrısı geldi
  17. 18:19 AB'nin Kızıldeniz misyonu akıllarda soru bıraktı: İran saldırısından etkilendi mi?
  18. 18:19 Türk Yetkililer ABD'ye Yola Çıkıyor: Ekonomik Güven ve Yatırım Fırsatları Masada
  19. 18:16 Aç Karnına Ceviz Tüketmenin Sağlığa Faydaları
  20. 18:11 Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan Lokanta ve Kafelerde KDV düzenlemesi
Gündem Haberleri