Laik Cumhuriyetin Başbakan Yardımcısı: Suriyelilere efendimize vahyolunan dini öğreteceğiz!

Laik Cumhuriyetin Başbakan Yardımcısı: Suriyelilere efendimize vahyolunan dini öğreteceğiz!

Laik Cumhuriyetin Başbakan Yardımcısı: Suriy... Türkiye'de bulunan Suriyeli öğrencilere ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle Kahramanmaraş'ta düzenlenen bir toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad için 'diktatör'...

Türkiye'de bulunan Suriyeli öğrencilere ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle Kahramanmaraş'ta düzenlenen bir toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad için 'diktatör' ifadesini kullanarak, "2011'den bu yana Suriye'de bir diktatör kendi halkına ve çocuklarına bomba yağdırıyor" diye klişe iddialarda bulundu. Suriye Türk askerlerini diri diri yakan, insanların boğazlarını tekbir getirerek kesen dinci teröristler için hiçbir suçlama yapmayan Kaynak lcik bir cumhuriyetin bakanı olmaktan çok dinci bir körfez emirliği müşaviri gibi konuştu. 

"SURİYELİLERE EFENDİMİZE VAHYOLUNAN DİNİ ÖĞRETECEĞİZ"

Türkiye'de bulunan Suriyelilere ilişkin 5 başlıkta çalışma yaptıklarını belirten Kaynak şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız bize 5 başlıkta görev verdi. Bu görevleri yerine getirecek olan siz değerli eğitim camiamız. Bir, bu insanların tamamına Türkçe öğreteceğiz. İki, Arapça öğreteceğiz. Üç, efendimize vahyolunan ve efendimizin fiilen yaşayarak öğrettiği dini öğreteceğiz. Bunu neden söylüyorum? Bakın efendimizin bize öğrettiği, yaşadığı din, o son din, rahmet ve şefkat dini İslam nesillere tam öğretilebilseydi bugün 100-200 kilometre sınırımızın öbür tarafından Şii-Sünni savaşı mı olurdu?"

"MUHACİR KARDEŞLERİMİZ OLMASA İNANIN Kİ İNŞAAT YAPAN YOK"

"Dördüncüsü, bunlara meslek öğreteceğiz. Hem siyasetçiler, hem eğitimciler eğitim planlamacıları konuşur, hem iş dünyası konuşur, 'Bizim ara elemana ihtiyacımız var' denir. Kahramanmaraş'ta, Şanlıurfa'da, Adana'da, Osmaniye'de, Ankara'da, İstanbul'da, muhacir kardeşlerimizin yoğun olduğu yerlerde bu insanlar olmazsa inanın ki inşaat işleri, onun gibi daha az nitelik gerektiren işleri yapan kimse kalmadı. Bunları meslek sahibi yapalım hem bizim için, hem kendileri için. Biz bugünden sorumluyuz, yarını Allah bilir. Bu insanlar Suriye'ye meslek sahibi olarak dönseler, orada üretseler, ara malı Türkiye'deki iş dünyamız mamul hale getirse kötü mü olur? Onun için meslek öğreteceğiz. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile görüşmüştüm onlar da bu alanda çalışmak istiyorlar. Ortak program yapalım reel sektörün hangi alanına, hangi sektörüne hangi branşlar ihtiyacı varsa o ihtiyaç çerçevesinde yetiştirelim. Bununla ilgili Milli Eğitim Bakanlığımızın Allah'a şükür bir altyapı problemi yok."

"GÖZÜMÜZÜ OYDURACAK NESİLLER YETİŞTİRMEYELİM"

"Kendimizi bir basiretli tüccar gibi görelim. Okutalım sabahtan akşama kadar kendi çocuklarımızı o meslek okullarımızda, akşamdan sonra o makineyi atıl kapasitede bırakmayıp muhacir kardeşlerimizin eğitimi için kullanalım. Açık çek veriyorum milli eğitime. Usta öğretici, ek ders ücreti, transfer ücreti ne istiyorsanız onu karşılamaya hazırım. Ve beşincisi, en önemlisi, bizim milli değerlerimize, insani değerlerimize, dünyanın muhtaç olduğu bu değerlere uygun nesil. Bir nesil inşa etmekten falan bahsetmiyorum aslında. Bunlar bizim görevimiz. İnsanımızın alınteriyle, fedakarlığıyla oluşturduğu katma değerle içimizde eğittiğimiz, barındırdığımız insanlardan yarın gözümüzü oyduracak nesiller yetiştirmeyelim. Yani milli benliğimize, ortak değerlerimize, insani değerlere uygun bir politika".

"Laik Cumhuriyetin Başbakan Yardımcısı: Suriyelilere efendimize vahyolunan dini öğreteceğiz!" haberi, 29 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 29 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Laik Cumhuriyetin Başbakan Yardımcısı: Suriyelilere efendimize vahyolunan dini öğreteceğiz! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Laik Cumhuriyetin Başbakan Yardımcısı: Suriyelilere efendimize vahyolunan dini öğreteceğiz! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:08 Sattığınız aracı birkaç ay sonra yerine koyamayacaksınız! Fiyatlar yükseliyor
  2. 12:06 Otomobil fiyatları düşüyor! Tesla ve TOGG'dan sonra rekabet başladı
  3. 11:59 İran Dışişleri Bakanı AB'nin İran'a Yaptırımlarını Eleştirdi
  4. 11:56 Malezya Deniz Kuvvetleri'nde Helikopter Kazası: 10 Asker Hayatını Kaybetti
  5. 11:42 ABD Üniversitelerinde Filistin Protestolarında Onlarca Öğrenci Gözaltına Alındı
  6. 11:40 Fatih Altaylı: THY’de genel müdür maaşı aylık 1 milyon 400 bin TL
  7. 11:39 Hava Durumu: Yer Yer Sağanaklarla Bulutlu, Sıcaklıklar Artıyor
  8. 11:36 Maliye IBAN Tahsilatlarını Denetliyor: Vergi Kaçağına Karşı Önlem
  9. 11:29 Ünlü oyuncu Reha Özcan’dan uyarı: Sosyal medyadan seslendi, itibar etmeyin dedi
  10. 11:28 Almanya-Çin Casusluk Krizi: Berlin ve Pekin Arasındaki Gerilim Tırmanıyor
  11. 11:27 Altın Fiyatlarında Son Dakika Gelişmeler! İslam Memiş'ten Tarihi Uyarı: Almalı mı, Satmalı mı?
  12. 11:26 Tekeller Bu Sigara Grubunu Artık Satmayacak! Stoklar Tükeniyor, Fiyatlar Uçuyor!
  13. 11:26 Sözleşmeliden Kadroya Geçenlerin Dikkatine! Emeklilik Hayaliniz Yanabilir: Uzmanlardan Kritik Uyarı
  14. 11:24 Savcılar: Trump-Stormy Daniels Davası, Sus Payı, Saf ve Basit Bir Seçim Sahtekârlığı
  15. 11:23 Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner: Erdoğan'ı Kürtsüz bırakma operasyonu var
  16. 11:19 Mehmet Şimşek'te "locals" açıklaması: Kullandığım kelime istismar edildi
  17. 11:14 Altın Sahiplerinin Dikkatine! Ekonomistten Şok Tahmin: Herkes Döviz Bürosuna Koşacak
  18. 11:10 23 Nisan tarihindeki AFAD son depremler
  19. 11:09 IBAN Denetimi Korkusu Maliye'yi Kilitledi: Vatandaşlar Birbirini İhbar Ediyor!
  20. 11:06 Eğlenceli Öğrenme: TÜİK ve UNICEF İşbirliğiyle Yeni Çocuk Portalı!
Politika Haberleri