Lavrov: Koalisyonun Suriye ordusuna saldırısı, en ciddi ateşkes ihlali oldu

Lavrov: Koalisyonun Suriye ordusuna saldırısı, en ciddi ateşkes ihlali oldu

Lavrov: Koalisyonun Suriye ordusuna saldırıs... BM Güvenlik Konseyi toplantısında konuşan Lavrov, "Uluslararası koalisyonun Deyr Ez Zor'daki Suriye ordusu mevzilerine yönelik saldırısı, ateşkes rejiminin en ciddi ihlali oldu. Zira IŞİD, bu bombardımanın hemen ardından ordu...

BM Güvenlik Konseyi toplantısında konuşan Lavrov, "Uluslararası koalisyonun Deyr Ez Zor'daki Suriye ordusu mevzilerine yönelik saldırısı, ateşkes rejiminin en ciddi ihlali oldu. Zira IŞİD, bu bombardımanın hemen ardından ordu birliklerine karşı saldırıya geçti" dedi.

'ULUSLARARASI SURİYE DESTEK GRUBU ÜYELERİ GARANTİ VERMELİ'

Ateşkes rejimini sürdürme şansının halen devam ettiğini belirten Lavrov, bunun için Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun tüm üyelerinin, üzerinde nüfuz sahibi oldukları örgütlerin ateşkesin tüm koşullarına uyacağına dair garanti vermesi gerektiğini vurguladı. Lavrov, ateşkesin ancak bu koşullarda devam edebileceğine işaret etti.

'AHRAR'UŞ ŞAM VE CEYŞ'ÜL İSLAM TERÖR ÖRGÜTLERİ LİSTESİNE ALINSIN'

Rusya Dışişleri Bakanı, ABD ile yaptıkları ateşkes anlaşmasını kamuoyuna açıklamaya hazır olduklarını da kaydetti. Anlaşmadaki ana önceliğin muhalif grupların teröristlerden ayırt edilmesi olduğunu belirten Lavrov, "Terör örgütleri listesi hazırlama meselesine geri dönmeliyiz ve Ahrar'uş Şam ile Ceyş'ül İslam'ı bu listeye dahil etmeliyiz. Ahrar'uş Şam yönetimi, 12 Eylül'de ateşkes ilan edildikten sonra metinde El Nusra Cephesi'nden terör örgütü olarak söz edildiği için anlaşmaya uymayacağını resmen duyurdu. Bu nedenle, sanırım, söz konusu grupların listeye dahil edilme vakti geldi" diye konuştu.

'BARIŞ MÜZAKERELERİ ÖN KOŞUL OLMADAN BAŞLATILMALI'

Bu arada Lavrov, Suriye hükümeti ile muhalif gruplar arasındaki barış görüşmelerinin en kısa sürede yeniden başlaması gerektiğini dile getirdi. "Müzakerelerde yer alan bazı tarafların birtakım ön koşul sunma ya da ültimatom verme, BM'nin 22/54 No'lu kararını sabote etme girişimleri kabul edilemez. Ancak ne biz ne de BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura bu şantaja boyun eğmemeli" diyen Rusya Dışişleri Bakanı, müzakerelerin derhal başlaması için Mistura'nın çabalarına destek vermeye devam edeceklerini vurguladı. Lavrov, konuşmasında Suriye'nin Halep kentindeki Urum el Kubra bölgesine insani yardım taşıyan BM konvoyuna yönelik saldırısına da değindi. Bakan, "Halep yakınlarında insani yardım konvoyuna yapılan saldırı, bir provokasyondu. Rusya, bu olayla ilgili tüm verileri kamuoyuyla paylaştı ve saldırının titizlikle sorgulanmasını talep ediyor" ifadelerini kullandı.

'SİLAHLI ÖRGÜTLER SALDIRMAZLIK KONUSUNDA GARANTİ VERMELİ'

Lavrov, Suriye'deki silahlı grupların insani yardım konvoyları da dahil olmak üzere insani operasyonlar sırasında saldırmazlık konusunda garanti vermesini de istedi. Lavrov, "İnsani operasyonlar sırasında güvenliğin sağlanması için sadece Rusya ve Suriye orduları değil, çatışmanın tüm taraflarının aktif katılımı gerekli. Silahlı örgütler ile onların sponsorları, saldırmazlık konusunda garanti vermeli ve BM temsilcileri, bu garantiler çerçevesinde konvoyları eşlik etmeli" diye konuştu.

 

"Lavrov: Koalisyonun Suriye ordusuna saldırısı, en ciddi ateşkes ihlali oldu" haberi, 21 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 21 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Lavrov: Koalisyonun Suriye ordusuna saldırısı, en ciddi ateşkes ihlali oldu haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Lavrov: Koalisyonun Suriye ordusuna saldırısı, en ciddi ateşkes ihlali oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  2. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  3. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  4. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  5. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  6. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  7. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  8. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  9. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  10. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  11. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  12. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  13. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  14. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  15. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  16. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  17. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  18. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  19. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  20. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
Dünya Haberleri