Levent Gök: Hükümet duygusal yaklaşmamalı!

Levent Gök: Hükümet duygusal yaklaşmamalı!

Levent Gök: Hükümet duygusal yaklaşmamalı! CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Levent Gök, Türkiye'nin artık 15 Temmuz'dan önceki şartlarla yönetilemeyeceğini belirterek, "Türkiye'yi kimse tek başına yönetemez. Siyasi partiler...


CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Levent Gök, Türkiye'nin artık 15 Temmuz'dan önceki şartlarla yönetilemeyeceğini belirterek, "Türkiye'yi kimse tek başına yönetemez. Siyasi partiler Türkiye demokrasisinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Bundan sonra iktidar partisine önemli görevler düşmektedir. Siyasetin dilinde iktidar partisinin bundan sonraki tutumlarında dikkatli olması gereken bir tablo ortaya çıkmıştır. Bu tablo bizlere sonuna kadar demokrasiyi emrediyor. Türkiye'de hiçbir tartışma yapılmadan parlamenter rejimi güçlendirecek ve yargı bağımsızlığını sağlayacak bir süreci yaşamamız gerekiyor. Bu olayların yaşandığı gece darbeyi yapanların tümü cezalarını bulmalıdır. Ancak darbe gecesi kimi askerlere karşı gösterilen linçlerin de cezalandırılması gerekiyor. Türkiye bir aşiret, kabile devleti değildir. Hiçbir sivil vatandaşın cezalandırma yetkisi yoktur. Türkiye şu anda bu olayın yarattığı duygusal atmosferden hızla sıyrılarak akılcı bir devlet yapılanması ortaya koymalıdır. Bu dönem bir cadı avına dönüşmemelidir. Cadı avına dönüşecek süreç Türkiye'yi darbeden daha kırılgan hale getirebilir" diye konuştu.


"HÜKÜMETİN BU KONUYU DUYGUSALLIKTAN UZAK DEĞERLENDİRMESİ GEREKİR"


Levent Gök, idam cezasının yeniden getirilmesinin söz konusu olduğu tartışmalarına ilişkin şöyle konuştu: "Bu konunun muhatabı hükümettir. Hükümetin bu konuyu her türlü duygusallıktan uzak şekilde değerlendirmesi gerektiği ortadadır. Böyle bir teklif bizlere ulaşmadı. Gündemden çıkmış olan bir konunun tekrar gündeme alınmasının ne kadar sağlıklı olacağını en iyi dikkate alması gereken iktidar partisidir. Soğukkanlı olunmalı."


"GÜVENLİK GÜÇLERİNİN YETERİ KADAR SİLAHI VARDIR"


Levent Gök, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanının halkın silahlandırılması önerisinde bulunmasına yönelik “Güvenlik güçlerinin yeteri kadar silahı vardır. Halkın silahlanmasının yaratacağı tahribatı düşünmek istemem. Böyle bir tablo yaşatılamaz. Bunu yapan bir danışmanın sözünü iktidar partisini ciddiye alacağını düşünmüyorum." diye konuştu. 


"15 TEMMUZ'U FIRSATA ÇEVİRMEK DURUMUNDAYIZ" 


Darbe girişimini protesto eden grupların Alevi mahallelerinde attığı sloganların yarattığı gerginliğe ilişkin Levent Gök şöyle dedi: "Bu sürecin getirilebileceği provokasyonlara karşı hepimizin dikkatli olması gerekiyor. Bunlardan kaçınmak ve sağduyulu olmak gerekiyor. Bu eylemlerde kim bulunuyorsa hesabı görülmelidir. Türkiye'nin şu anda huzura ihtiyacı var. Başka yara açacak olaylardan herkesin kaçınması gerekiyor. Türkiye önemli bir akşamı siyasi partilerin ve halkın sağduyusuyla aşmıştır. O gün siyasi partilerin gösterdiği tavır darbecilerin önünü kesmiştir. Darbecilerin alacağını umut ettikleri halk desteği siyasi destek kendilerine ulaşmamıştır. Bizim AKP ile sorunlarımız var ama Türkiye'deki iktidar meşru zeminde değişmelidir. Milletin tercihi ile değişmelidir. Bu bakımdan hepimize yeni bir Türkiye fırsatı veriyor. Yeni Türkiye'de provokasyonların olmadığı parlamenter sistemin güçlendiği siyasi partilerin güçlendiği bir tablo önümüzde olmalıdır. 15 Temmuz'u fırsata çevirmek durumundayız."


"ORTALIĞIN SAKİNLEŞMESİNE İHTİYAÇ OLDUĞU ORTADADIR" 


Levent Gök, darbeyi araştırmak için komisyon kurulmasını arzu ettiklerini belirtti. Levent Gök, demokrasi nöbeti tutulmasına yönelik şöyle konuştu: "Halkımız darbe gecesi büyük bir kararlılık gösterdi. Bu konuda ortalığın sakinleşmesine ihtiyaç olduğu ortadadır provokasyonların olmaması için. Halkımız duyarlı olmalıdır. Bu olayların makul şekilde yapılmasından yanayım." Gök, darbe girişimi gecesinde bazı internet sitelerine erişimin engellenmesi ve televizyon kanallarının yayınlarının kesilmesiyle ilgili, "Böyle bir tabloda bunlar yapılmışsa bunları engellemek iktidarın görevidir. Medya ve halk görevini yapmıştır o gün hep birlikte ortaklaşa çabayla bu girişim önlenmiştir" dedi.

Nursima KESKİN/ ANKARA,(DHA)
 

"Levent Gök: Hükümet duygusal yaklaşmamalı!" haberi, 18 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 18 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Levent Gök: Hükümet duygusal yaklaşmamalı! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Levent Gök: Hükümet duygusal yaklaşmamalı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Politika Haberleri