Lider korku tünelinden 3 puanla geçti

Lider korku tünelinden 3 puanla geçti

Lider korku tünelinden 3 puanla geçti En zor maçlar rahat takımlara karşı oynanır, bu futbolda değişmez kuraldır. Ancak bir kural daha vardır, rahat takımlar açık futbol oynar ve çokca bol alan bırakır. Beşiktaş böyle bir Antalya ile oynadı bu akşam. Son 20...

En zor maçlar rahat takımlara karşı oynanır, bu futbolda değişmez kuraldır. Ancak bir kural daha vardır, rahat takımlar açık futbol oynar ve çokca bol alan bırakır. Beşiktaş böyle bir Antalya ile oynadı bu akşam. Son 20 dakika zorlandı ve korku tünelini 90 dakikanın en kaliteli varyasyonu olan Oguzhan-Sosa verkaçının getirdiği golle 1-0 geçti.

Önce Şenol Güneş: hoca, defalarca yazdım, eski üst düzey bir kaleci olarak  bu sezon şu ana kadar takımın kaleci sorununu iyi yönetemedin, kusura bakma. Senin birinci kalecin Tolga belli ki, Günay'ı kaybetmemek ve yeni transfer Boyko'yu da kırmamak adına son haftalarda değişerek 18'e alıyorsun. Böyle bir yöntem çok yanlış bana göre, büyük bir endüstri haline gelen futbolda bu tip uygulamalara yer yok artık.

Geçen hafta Trabzon deplasmanında 3. kaleci pozisyonunda olan Boyko (veya Günay farketmez) bir hafta sonra ilk onbirde olamaz. Sakın Tolga ısınırken sakatlandı mazeretinin arkasına sığınma hocam, ben farklı bir konudan söz ediyorum. Ayrıca son andaki sakatlıktan doğan bu zoraki değişiklik başlıbaşına bir skandal.

Niye mi?
 
Tolga geçen hafta Trabzon maçında sakatlanıp çıktı mı?.. İkinci yarı kaleyi Günay, üstelik başarıyla korudu mu?.. Tolga hafta içi 4 günü özel tedavi ağırlıklı antrenmanlarla götürdü mü? O halde bu oyuncunun son durumu dün maçtan 4-5 saat önce deneme çalışmasında görülür, son anda maçtan 30 dakika önce değil. Haydi bu hata yapıldı, ikinci hata, durumu şüpheli olan kalecinin alternatifi geçen hafta yerine girendir.
 
Bu konuyu çok uzattım, farkındayım, ama doğrusu budur, ondan sonra uluslararası arenaya niye teknik direktör ihraç edemiyoruz diye hayıflanıyoruz.

90 dakikaya dönecek olursak. Maçın ilk gol pozisyonuna Antalya Eto'o nun kafa şutuyla girdi 4. dakikada. Hemen ardından Necip'in aynı oyuncuya ceza alanında yaptığı hamle kesin penaltı. 24'te Gomez'in golle sonuçlanmayan kafa topu Beşiktaş'ı ateşledi ve 27'de Oğuzhan'ın skora damga vuran Sosa verkaçıyla gelişen şık golü geldi.

İkinci yarı öncesi bana göre Şenol Hoca, bir büyük hata daha yaptı, sorumsuzca ikinci sarı kartını görüp Kasımpaşa maçında cezalı duruma düşen Queresma'yı çıkartıp yerine Olcay'ı aldı. Niye hata? Cezalı Q7'nin yerine bir hafta sonra kanat oyuncusu olarak Olcay oynayacak, belli, ama o da sarı kart sınırında. Yani Olcay'ı da kaybedebilirdi Hoca  muhtemel bir sarıyla. Şöyle düşündü herhalde Şenol Hoca; Q7 atılıp takımı eksik bırakabilir. Bu mantığa göre her sarı kart gören oyuncuyu ikinci yarı çıkartmak gerek, ben buna katılamıyorum, kimse kusura bakmasın.
 
Yazımı okuyan Beşiktaşlıların morallerini bozduğumu biliyorum şu satırlara kadar. Peki, biraz da bardağı dolu tarafından görelim sevgili kartallar.

Hakem Hüseyin Göçek 52'de ceza alanının içinde Atiba'nın formasından çekilmesine seyirci kaldı, ki bu pozisyon sahanın diğer yerlerinde faul ve sarı karttır. Hadi bunu görmedi diyelim, 2 dakika sonra aynı futbolcunun eline çarpan top tartışmasız penaltıydı.
 
Geçen hafta Trabzon deplasmanından ve dün akşam alınan  toplam 6 puan bu hakem hatalarını şimdilik örttü, ama kalan maçlarda camiayı haklı olarak endişeye sevk ediyor. Sezon sonunda haklı bir şampiyon ortaya çıkmasını istiyorsak, ki bana göre Beşiktaş burun farkıyla avantajlı, yeteneksiz, eyyamcı hakemlerimizin yerine yabancı hakem teklifimi gerçekleşmeyeceğini bile bile yineliyorum.

"Lider korku tünelinden 3 puanla geçti" haberi, 19 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 19 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Lider korku tünelinden 3 puanla geçti haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Lider korku tünelinden 3 puanla geçti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  2. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  3. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  4. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  5. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  6. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  7. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  8. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  9. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  10. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  11. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  12. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  13. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  14. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  15. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  16. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  17. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  18. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  19. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  20. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
Spor Haberleri