'Maç günü otopark çetesi iş başında!'

'Maç günü otopark çetesi iş başında!'

'Maç günü otopark çetesi iş başında!' Duvar Gazetesi'nden Hacı Bişkin, Fenerbahçe'nin kendi evinde oynadığı maçlarda, stadyum otoparkında yer bulamayan taraftarlardan 3 kişilik bir grup tarafından zorla para alındığını iddia etti. Hacı Bişkin; 3 kişilik grubun...

Duvar Gazetesi'nden Hacı Bişkin, Fenerbahçe'nin kendi evinde oynadığı maçlarda, stadyum otoparkında yer bulamayan taraftarlardan 3 kişilik bir grup tarafından zorla para alındığını iddia etti. Hacı Bişkin; 3 kişilik grubun taraftları, “Ya parayı verirsin ya da lastik ve camların kalmaz'' diyerek tehdit ettiğini aktardı.

PAHALI ARAÇTAN FAZLA PARA

Hacı Bişkin'in haberinde şu ifadeler yer aldı:

İstanbul Kadıköy’de oynan Fenerbahçe maçlarında 3 kişilik bir grup, maçı izlemek için araçlarıyla gelen taraftarlardan “zorla'' para alıyor. Otoparklarda yer bulamayan taraftarlar, araçlarını Bağdat Caddesi’ne park etmek zorunda kalıyorlar.

Araçlarını yol kenarına park eden taraftarları, 3 kişilik bir grup para almak için bekliyor. Para vermek istemeyen taraftarlar ise, araçlarının camlarının kırıldığını ve lastiklerinin patlatıldığını söylüyor.

10 TL’Yİ KABUL ETMİYORLAR…

Geçtiğimiz Pazar akşamı oynanan Fenerbahçe-Başakşehir maçında trafik sorununu haberleştirmek için Kadıköy’e gittik. Yoğun trafiğin olduğu caddelerde, araçlar ilerlemekte güçlük çekiyor. Maçı izlemek için araçlarıyla gelen taraftarlar otoparklarda yer bulmadıkları için, araçlarını Bağdat Caddesi’nin yol kenarına park etmeye çalışıyor. Fakat burada beklemedikleri bir durumla karşılaşıyorlar.

Başında siyah bere olan bir kişi araçlarını park etmeye çalışanlardan, para vermelerini istiyor. Bir servis şoförü aracını yol kenarına park etmeye başlayınca başında siyah bere olan kişi ve diğer iki arkadaşı aracın önünü kesip park etmesi için şoföre yardımcı olmak istiyor. Şoför aracını park ettikten sonra bu kişiler para istemeye başlıyor. Servis şoförü cebindeki 10 TL’yi çıkartıp kendilerine uzatıyor. 10 TL’yi kabul etmeyen bu kişiler şoförden en az 30 TL istiyor. Şoför de cebindeki 20 TL’yi çıkartıp daha fazla istemeyin demesi üzerine kabul etmek zorunda kalıyorlar.

CEPLERİNDEKİ BOZUK PARALARI VERİYOR

15 kişilik bir taraftar grubunu taşıyan bir minibüs daha buraya park etmeye başlıyor. Taraftarlar araçtan iner inmez bu kişiler şoförden para istiyor. Şoför, “Para yok gidin çocuklardan alın'' demesi üzerine taraftarlar ceplerindeki bozuk paraları çıkartıp siyah bereli kişiye veriyor. Fakat parayı az bulan kişi 10 TL daha alıp buradan ayrılıyor. Taraftarlara parayı neden verdiğini sorduğumuzda ise, “Lastiklerimizi patlatırlar, yoksa bu gece burada kalırız'' diyorlar.

''ADAMLARA PARA VERMEDİĞİM İÇİN ARACIMI MAHVEDERLER’

Ankara’dan maçı izlemek için gelen bir grubun bulunduğu, siyah camlı bir otomobil yol kenarına yaklaşıyor. 3 kişi otomobil sürücüsünden para istiyor, fakat şoför parayı vermeyeceğini söylüyor. Siyah bereli kişi diğer üç arkadaşına “Galiba şu gezen araç sivil polislerin aracı. Buradan uzaklaşalım'' diyerek uzaklaşıyorlar.

Konuştuğumuz sürücü, “Misafirlerim bu maçı izlemek için Ankara’dan geldiler. Ben de misafirlerimi stadyuma gönderdim. Ama ben gidemiyorum. Aracımın içinde oturup maçın bitmesini bekleyeceğim. Eğer buradan ayrılırsam bu adamlara para vermediğim için arabamı mahvederler'' diyor.

Yarım saat sonra tekrar yol kenarına gelen bu üç kişinin kendi aralarındaki konuşmalarını dinliyoruz: ''Hani sivil polis aracıydı. Bizi boşuna tedirgin ettin. Yapma böyle şeyler…''

ARAÇ LÜKSSE ALINACAK PARA DAHA FAZLA OLUYOR

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinden gelen servis şoförü Yaşar Özkızıldoğa bu olanlardan epey sıkılmış durumda. Özkızıldoğa, ''İsmimi de fotoğrafımı da çekin. Ben korkmadan anlatırım. Bunu yapmaları hiç yasal değil'' diyerek olanlara tepki gösteriyor.

Özkızıldoğa, biraz sonra 3 tane arkadaşının siyah bir ciple buraya geleceklerini ve araç lüks olunca bu kişilerin daha fazla para isteyeceğini söylüyor. Bu konuşmalardan 15 dakika sonra Özkızıldoğa’nın arkadaşlarının bulunduğu siyah renkli cip park etmek için yol kenarına yaklaşıyor. Yine bu 3 kişi arasında bulunan siyah bereli kişi hızlıca aracın yanına yaklaşıp para istiyor. Biz de o sırada bu anları videoyu çektik. Sürücü, elini cebine attıktan sonra 20 TL bulamayınca 50 TL’yi çıkartıp vermek zorunda kalıyor. Söz konusu kişi parayı aldıktan sonra gülerek, gözcülük yapan diğer iki arkadaşının yanına gidip başka araçların gelmesini bekliyor.

''BU İŞİ TİCARETE DÖKMÜŞLER’

Özkızıldoğa, Tekirdağ’dan maç izlemek gelen birçok arkadaşının para vermedikleri için arabalarında hırsızlık yapılıp, camların kırıldığını ve lastiklerinin patlatıldığını anlatıyor.

Bölgede otopark sorunu yaşandığı belirten Özkızıldoğa, şunları söyledi:

“Araçlarını otoparklara park edemeyenler benim gibi yol kenarına park etmek zorunda kalıyor. Buraya park edince de nasıl durumlarla karşılaştığımızı görebiliyorsunuz. Bunu herkes biliyor. Denetim yapılmıyor. Bu adamlar işi ticarete dökmüşler. İnsanlardan zorla para alıyorlar. Bunun yasal bir dayanağı yok. Etrafta birçok sivil polis geziyor. Polisler bunları görebiliyor. Ama neden buna sessiz kalıyorlar anlam veremiyorum.''

">

"'Maç günü otopark çetesi iş başında!'" haberi, 24 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 24 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan 'Maç günü otopark çetesi iş başında!' haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Maç günü otopark çetesi iş başında!' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Spor Haberleri