'Makam için çark eder, ciddiye almamak lazım'

'Makam için çark eder, ciddiye almamak lazım'

'Makam için çark eder, ciddiye almamak lazım' CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un, camilerle ilgili yaptığı açıklamaya tepki göstererek, "Ağbaba, "Bu insan AKP’yi riyakârlıkla suçlayıp, 'Harun gibi geldiler,...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un, camilerle ilgili yaptığı açıklamaya tepki göstererek, "Ağbaba, "Bu insan AKP’yi riyakârlıkla suçlayıp, 'Harun gibi geldiler, karun gibi gidiyorlar' diyen birisi. Bakanlık uğruna, mevki uğruna çark etti. Onun için çok ciddiye almamak lazım" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletveki Veli Ağbaba, Malatya'da yaptığı açıklamada, "Osmanlı'dan sonra, Türkiye'de maalesef bir zulüm tarihi oldu. Bunun adını açık koymak lazım. Öyle oldu ki camilerimiz ahır oldu, yıkıldı, tahrip oldu. Camilerde namaz kıldıracak adam olmadı" sözleri nedeniyle Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a tepki gösterdi. Ağbaba, "Bu insan AKP’yi riyakârlıkla suçlayıp, 'Harun gibi geldiler, karun gibi gidiyorlar' diyen birisi. AKP’yi hırsızlıkla suçlayan birisi. Bakanlık uğruna, siyasette bir mevki uğruna bu sözlerden çark etti. Onun için çok ciddiye almamak lazım ama cevap vermeden de olmuyor. Bunların temel hedefleri; laik demokratik cumhuriyetle hesaplaşmak" dedi. 

Ağbaba, "Geçtiğimiz dönemin başbakanı şimdiki Cumhurbaşkanı da daha önce söylemişti 'Camiler ahır yapıldı' diye, yalan söylüyorlar. Ben şimdi buradan bir çağrı yapmak istiyorum, hangi cami kimin döneminde ahır yapılmış? Bunu açıkla. Bu yalandır, bu iftiradır. Hele hele Ramazan'da oruç oruç iftira edilmesinde, yalan söylenmesini de çok anlamlı buluyoruz. Organize bir yalan çetesi bunlar, organize yalan çetesi bunlar. Bunların hedefi, amaçları; laik demokratik cumhuriyeti yok edip Suudi Arabistan’a benzeyen bir idare kurmak. Bir ailenin yönetimini oluşturmak oluşturmaya çalışıyorlar. Ama onların bilmesi gereken bir şey var; bu laik demokratik cumhuriyet yıkılırsa herkes altında kalır" diye konuştu.

'BUNLAR DİN TÜCCARLIĞI, DİN BEZİRGÂNLIĞI YAPMAKTADIRLAR'

Ağbaba, "Biz hala bugün Suriye değilsek, Irak değilsek, Mısır değilsek, Libya değilsek onların şimdi küfür edemediği, gizli küfür ettiği Mustafa Kemal Atatürk'ün ve laikliğin sayesindedir. Bu değerlerin yok olmaması için biz her türlü mücadeleyi vereceğiz" dedi.

Ağbaba, şöyle devam etti:

"Osmanlı tabii ki de bizim geçmişimiz, bizim övündüğümüz bir geçmişimiz. Bunların cami falan umurunda değildir. Bunlar Türkiye'nin her bir yanında camileri yıkıp AVM'ler yapmışlardır. Malatya'da örneği vardır. Malatya'da camiyi yıkıp AVM yapmışlardı. Bu organize yalan çetesine çağrı yapıyorum; Eğer bir tane ahır yapılmış Cumhuriyet döneminde bir cami göster, bilelim biz de. Bir tane var mı öyle bir cami? Yalan söylüyorlar, iftira atıyorlar, tamamen bir algı operasyonu. Türkiye'de hiç kimse namaz kıldığı için, camiye gittiği için eziyet çekmemiştir. Cumhuriyet döneminde çekmemiştir. Herkes özgürce Türkiye'de ibadetini yapmıştır, camisine gitmiştir, namazını kılmıştır. Bunların derdi bu değil. Sorun bu dini pazarlamaktadır bunlar, din tüccarlığı, din bezirgânlığı yapmaktadırlar bunlar. Ramazan'da bile ayrımcılık yapmaktadırlar. Şehit cenazeleri geliyor. İki şehit var bugün. Ekonomi çökmüş. Herkese düşmanız. Rusya ile Amerika'yla, İran’la, Irak'la, Mısır’la, Suriye’yle düşmanız. Bunlar gündemi değiştirmek için bir cami yalanına başlamışlardır. Bunların en iyi yaptıkları şey dini pazarlamak, Müslümanlığı kullanmaktır. Türkiye yangın yeri bunların tartıştığı konuya bak."

 

"'Makam için çark eder, ciddiye almamak lazım'" haberi, 27 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 27 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Makam için çark eder, ciddiye almamak lazım' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Makam için çark eder, ciddiye almamak lazım' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
  2. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
  3. 00:39 Fatih Terim, Yunanistan'da çifte kupa hedefinde olduğunu açıkladı
  4. 00:39 Tesla'nın karı yılın ilk çeyreğinde sert bir düşüş yaşadı
  5. 00:35 Özgür Özel: "Ben erken seçimi en çok isteyecek kişiyim"
  6. 00:34 İYİ Parti Ankara İl Başkanı Önder görevinden istifa ettiğini açıkladı
  7. 00:30 Arsenal, Chelsea'yi 5-0 mağlup ederek liderliği sürdürdü
  8. 00:26 Prens Louis'den yeni kareler geldi: Kanser tedavisi gören Kate Middleton çekti
  9. 00:25 Ünlü düdüklü tencere markası iflas etti: Hanımların düdüklü tencerede favorisiydi!
  10. 00:24 WhatsApp'a yeni özellik getirildi: Artık o özellik internetsiz kullanılabilecek
  11. 00:22 New York Borsası günü yükselişle kapattı
  12. 00:22 Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma açıkladı: FIFA ve UEFA Türk futbolunu takibe aldı
  13. 00:19 Aliyev, 3 ülkeyi işaret gösterdi: Ermenistan'ı bize karşı silahlandırıyorlar
  14. 00:19 Kağıthane’de drift atan sürücüye 32 bin lira ceza!
  15. 00:19 Fatih Erbakan: "AKparti'ye seçimi biz kaybettirmedik, bazı yerlerde MHP kaybettirmiş oldu"
  16. 00:17 Herkesin alışveriş yaptığı o dev market zinciri iflas etti!
  17. 00:17 Teleferik faciasında 23 saniye ayrıntısı açıklandı: Anbean kameralara yansıdı
  18. 00:15 Öğretmen atamaları ne zaman? Milli Eğitim Bakanı Tekin'den açıklama geldi
  19. 00:12 Erdoğan yarın Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile bir araya gelecek
  20. 00:12 CHP Genel Başkanı Özel açıkladı: Erken seçim çağrım yok
Politika Haberleri