Mardin Valisi: Bombayı belediye personeli patlattı

Mardin Valisi: Bombayı belediye personeli patlattı

Mardin Valisi: Bombayı belediye personeli pa... Derik Kaymamı'na düzenlenen bombalı suikastta failler kaymakamlık ve belediye çalışanları çıktı. İddialara göre bombayı İstanbul'dan, Derik Kaymakamlığı Yazı işleri Müdürü T.E. getirtmiş. Paketi odaya yerleştirmesi için...

Derik Kaymamı'na düzenlenen bombalı suikastta failler kaymakamlık ve belediye çalışanları çıktı. İddialara göre bombayı İstanbul'dan, Derik Kaymakamlığı Yazı işleri Müdürü T.E. getirtmiş. Paketi odaya yerleştirmesi için yeğeni de olan Yazı İşleri Şefi Ş.M.'yi, patlatması için de Derik Belediyesi zabıta amiri V.E.'yi görevlendirmiş. Olayı planlayan T.E. hiçbir şeyden haberi yokmuş gibi şehit kaymakamın cenaze törenine de katılıp timsah gözyaşları dökmüş. Mardin Valisi saldırı ile ilgili 71 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Mardin Valisi Mustafa Yaman, Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehitedildiği terör saldırısına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli sayısının 71 olduğunu, olayın failleri olduğu değerlendirilen şahıslar ve iş birlikçilerinin tamamının halen gözaltında bulunduğunu bildirdi.

Vali Yaman, şunları söyledi:

8 Kasım’ da Kaymakamlığa getirtilmiş ve makama yerleştirilmiş bombanın 10 Kasım’da kaymakamlık personeli T.E ve belediye personeli V. tarafından uzaktan kumandayla patlatıldığı değerlendirilmektedir

Yoğun çalışmalar sonucunda olayın failleri olduğu değerlendirilen şahısların ve işbirlikçilerinin tamamı gözaltındadır.

Şu ana kadar 71 kişi olayla ilgili olarak gözaltına alınmıştır.

İSTANBUL'DA GÖZALTINA ALINDI

Mardin’de Derik Kaymakamı Safitürk’ün şehit olduğu 10 Kasım’daki hain saldırıda kullanılan bombanın, kaymakamlıkta yazı işleri müdürü olarak çalışan hain tarafından İstanbul’dan getirtildiği ve yeğeni de olan Yazı İşleri Şefi  tarafından ise odaya yerleştirildiği iddia edildi. Safitürk için düzenlenen cenaze törenine katılan ve polis kamerasına ''göz yaşı dökerken’ yakalanan müdür T.E. İstanbul’da gözaltına alındı.

Mardin Valisi, Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin, “Bomba belediye personelince patlatıldı. 71 kişi gözaltında'' dedi. Vali gözaltına alınan 71 kişinin 28’inin kamu görevlisi olduğunu açıkladı.

İşte soruşturmadan isyan ettiren detaylar… Makam odasına yerleştirilen bombanın infilak ettirilmesiyle şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk önceki gün toprağa verildi. Yürütülen soruşturmada ise Gaziantep ve Sakarya’daki törenlere de Derik Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü T.E. gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin ifadelerine göre, Derik Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü T.E.’nin yeğeni olan Yazı İşleri Şefi Ş.M, kaymakamlık görevlileri F.B, N.E, Z.D ve Z.E’nin bulunduğu sırada, “Kargoyla bomba geleceğini, 10 Kasım günü kaymakam beyin odasında patlatacaklarını'' söylemiş.

İKİ GÜN ÖNCE BOMBA İSTANBUL’DAN GELMİŞ

Hain saldırıdan iki gün önce yani 8 Kasım’da Ş.M, kimliğini verdiği personel aracılığıyla Yazı işleri Müdürü T.E.’nin İstanbul’dan getirttiği kargoyu kaymakamlığa getirtti. Paketten bombayı çıkaran Ş.M., odaya birilerinin gelmesini önlemek için tuvaletin yanında beklettiği görevliye, “içeriye kimseyi aldırmaması'' talimatını verdikten sonra Kaymakam Safitürk’ün odasına girip bombayı yerleştirdi. Ş.M., daha sonra ise hain planı kurduğu görevlilerle bir araya gelip patlamanın ardından evlerine gitmeleri talimatını verdi.

KUMANDAYI DA ZABITA AMİRİNE VERMİŞ!

Şüpheliler sorgularında, olay günü Yazı İşleri Müdürü T.E’nin Derik Belediyesi Zabıta Amiri V.E’ye bir kağıt içerisinde kumandaya benzer bir şey verdiğini gördüklerini, ardından patlamanın meydana geldiğini söyledi.

derik-orta-1-(1).jpg

SAKARYA’DAKİ CENAZE TÖRENİNE KATILDI

Bunun üzerine soruşturma kapsamında Derik Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü T.E’nin hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Ancak emniyet güçleri, şehit Kaymakam Safitürk’ün Sakarya’daki cenaze namazına katılan ve gözyaşları döken T.E’yi gözaltına almak için törenin bitmesini bekledi. T.E takibe alınarak İstanbul’da gözaltına alındı.

KARDEŞİ ORTAYA ÇIKMASIN DİYE SOYİSMİNİ DEĞİŞTİRMİŞ

Soruşturmada, bombayı odaya yerleştirdiği öne sürülen Yazı İşleri Şefi Ş.M’nin Diyarbakır’da 3 ton patlayıcının bulunduğu araçta yakalanan PKK’lı terörist Ozan Çelik’in kardeşi olduğu, bu nedenle soy ismini değiştirdiği bildirildi. Emniyet güçlerince yapılan çalışmada elde edilen deliller sonucu, makam odasına tuzaklanan patlayıcının uzaktan kumandayla kaymakamlık binasının içinden infilak ettirildiği belirlendi. (Ajanslar)

"Mardin Valisi: Bombayı belediye personeli patlattı" haberi, 15 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 15 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Mardin Valisi: Bombayı belediye personeli patlattı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mardin Valisi: Bombayı belediye personeli patlattı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  2. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  3. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  4. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  5. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  6. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  7. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  8. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  9. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  10. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  11. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  12. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  13. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  14. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  15. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  16. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  17. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  18. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  19. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  20. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
Gündem Haberleri