Mario Gomez attı, Almanya turladı

Mario Gomez attı, Almanya turladı

Mario Gomez attı, Almanya turladı Fransa’nın ev sahipliğinde devam eden Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Almanya, Kuzey İrlanda’yı 1-0 yendi. Grup maçlarını averajla lider tamamlayan Almanlar adını son 16 turuna yazdırdı. Almanya böylece Joachim Löw’ün teknik...

Fransa’nın ev sahipliğinde devam eden Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Almanya, Kuzey İrlanda’yı 1-0 yendi. Grup maçlarını averajla lider tamamlayan Almanlar adını son 16 turuna yazdırdı. Almanya böylece Joachim Löw’ün teknik direktörlük görevini üstlendiği 2006’dan sonra katıldığı büyük turnuvalarda üçüncü grup maçlarının tamamını kazanma geleneğini sürdürdü.
Paris’in Parc des Princes Stadı'nda 44 bin 125 kişinin izlediği C Grubu üçüncü maçında Almanya, Kuzey İrlanda engelini tek golle geçerken takımını galibiyete taşıyan isim Thomas Müller’in pasında topu ağlarla buluşturan Mario Gomez oldu.
Almanya özellikle maçın ilk yarısında turnuvadaki en iyi performansını sergileyerek birçok önemli fırsat yakaladı. Ancak Kuzey İrlanda kalecisi McGovern’ın yaptığı kurtarışlar skorun daha farklı olmasını engelledi.

Direkten dönen toplar, kaçan pozisyonlar

almanyaicerik1.jpg
Almanya ilk düdükten itibaren rakip yarı alanda üstünlük kurdu. Oyunu kendi yarı sahasında kabul eden Kuzey İrlanda ise Almanların baskılı oyunu karşısında atakları savuşturmaya çalışmaktan kontra atak ile gol arama düşüncesini gerçekleştiremedi.
Mario Gomez, Thomas Müller, Mesut Özil ve Mario Götze ile ilk yarıda önemli fırsatlar yakalayan Almanlar, aradığı gole 30’uncu dakikada Mario Gomez’in vuruşuyla kavuştu. Müller’in iki topunun direkten döndüğü ilk devrede Kuzey İrlanda rakip sahada neredeyse hiç varlık gösteremedi.
Almanya ikinci yarıda vites düşürdü
Karşılaşmanın ikinci yarısında Almanya tempoyu düşürse de yine etkili olan taraftı. İkinci yarının ilk dakikalarında Mario Götze iki önemli fırsatı harcayınca teknik direktör Joachim Löw tarafından saha kenarına alındı ve oyuna 55'inci dakikada Andre Schürrle dahil oldu.
Kuzey İrlanda'nın bu devrede rakip yarı alanında baskı isteği sonuçsuz kaldı ve İrlandalılar maçın son çeyreğinde yine yarı sahasına kapandı. Löw'ün orta sahanın düşen temposuna Khedira’nın yerine oyuna Schweinsteiger'i dahil ederek yaptığı müdahale de etkili olmadı. Panzerler, Mario Gomez ve Mesut Özil ile yakaladığı fırsatları da değerlendiremedi ve karşılaşma 1-0 Almanya’nın üstünlüğüyle sonuçlandı.
Maçtaki tek golü kaydeden Gomez “Umarım kaçırdığımız golleri bir üst turda atarız. Daha fazlası için çabaladım. Ancak çok fazla fırsat yaratıp, grup liderliğini almış olmamız olumlu bir durum'' diye konuştu.

almanyaicerik2.jpg

Teknik direktör Joachim Löw ise galibiyete rağmen sonuçtan memnun değildi. Tecrübeli teknik adam “Bu kadar fırsat harcadığımız için memnun değilim elbette. Daha ilk yarıda 3-4 gol atmalıydık. Zaman zaman konsantrasyon eksikliği yaşıyoruz'' dedi.
Almanya ve Polonya ikinci turda
Almanya bu sonuçla C Grubu'nu 7 puan ve averajla lider tamamladı ve son 16 turuna yükseldi. C Grubu'nun diğer mücadelesinde Polonya Ukrayna’yı Blaszczykowski’nin golüyle (54.) 1-0 yendi. Polonya da grubu 7 puanla ikinci sırada tamamlayarak Almanya’nın ardından son 16 turuna yükselen diğer takım oldu. 3 puanda kalan Kuzey İrlanda’nın en iyi üçüncüler arasında yer alıp bir üst tura çıkıp çıkamayacağı diğer gruplardaki son maçlar sonrası belli olacak. Puansız Ukrayna turnuvaya veda etti.

"Mario Gomez attı, Almanya turladı" haberi, 21 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 21 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Mario Gomez attı, Almanya turladı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mario Gomez attı, Almanya turladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  2. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  3. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  4. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  5. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  6. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  7. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  8. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  9. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  10. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  11. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  12. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  13. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  14. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  15. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  16. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  17. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  18. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  19. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  20. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
Spor Haberleri