Martin Schulz: Ben olsam Salih Müslim'i davet etmezdim

Martin Schulz: Ben olsam Salih Müslim'i davet etmezdim

Martin Schulz: Ben olsam Salih Müslim'i dave... Schulz, 15 Temmuz darbe girişimine zamanında tepki vermediğini söyledi. Martin Schulz’a Salih Müslim’in Avrupa Parlamentosu’nu ziyaret etmesi soruldu. Schulz “Ben olsam davet etmezdim'' ifadelerini kullandı. Başbakan ise AB'nin...

Schulz, 15 Temmuz darbe girişimine zamanında tepki vermediğini söyledi. Martin Schulz’a Salih Müslim’in Avrupa Parlamentosu’nu ziyaret etmesi soruldu. Schulz “Ben olsam davet etmezdim'' ifadelerini kullandı. Başbakan ise AB'nin terörle mücadele yasasında beklediği değişikliğin yapılamayacağını bir kez daha dile getirdi.

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile görüştü.

İkili görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"HAYRANLIKLA İZLEDİĞİM GELİŞMEYDİ"

Sözü önce Schulz aldı. 15 Temmuz darbe girişimine değinen Schulz, şunları söyledi:

"Bir ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı bir iPhone üzerinden televizyona çıkmak zorunda kaldı. Bu aracılıkla Cumhurbaşkanı halkına bir çağrıda bulundu. Bütün insanların silahları olmadan sokağa döküldüğünü, vahşi darbe denemesine karşı çıktığnı gördük. Türk ulusunun terihinde şanlı bir sayfadır bu. Bu hayranlıkla izlediğimiz bir gelişmeydi.

Sayın Yıldırım, bu devlet darbesi yapmak isteyen asker içerisindeki bir kanattan bahsetti. Sayın Yıldırım'a teşekkür ediyorum, bu konuyu bilmiyorduk ve gerekli tepkiyi zamanında veremedik." 

Ardından Başbakan Yıldırım söz aldı. Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar ise şöyle:

"Schulz darbe girişiminden sonra ilk ziyaretini gerçekleştiriyor. AB'den beklediğimiz gür sesi duymadığımızı bazı üyelerin gereken açıklamayı gereken zamanda yapmadıklarını ifade ettim. Ama aradan geçen zaman içerisinde gerçekler ortaya çıkınca zarar birebir görüldükten sonra olayın vehameti ve örgütün ne kadar büyük bir tehdit olduğunun bugün daha iyi anlaşıldığını görmüş oluyorum."

BİNALİ YILDIRIM: OLAYIN VEHAMETİ GÖRÜLDÜ

Schulz'un ardından Başbakan Yıldırım söz aldı. Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar ise şöyle:

"Schulz darbe girişiminden sonra ilk ziyaretini gerçekleştiriyor. AB'den beklediğimiz gür sesi duymadığımızı bazı üyelerin gereken açıklamayı gereken zamanda yapmadıklarını ifade ettim. Ama aradan geçen zaman içerisinde gerçekler ortaya çıkınca zarar birebir görüldükten sonra olayın vehameti ve örgütün ne kadar büyük bir tehdit olduğunun bugün daha iyi anlaşıldığını görmüş oluyorum.

TERÖRLE MÜCADELE YASASI

Türkiye terörün her türlüsüyle amansız bir mücadele vermektedir. Bu terörle mücadelenin sadece Türk halkının güvenliği için değil bütün Avrupa'nın güvenliği için önemli olduğunu sayın başkanla paylaştım. Bu süreçte terörle mücadele yasasında iyileştirme yapmak asla ve asla bize katkı sağlamayacağı gibi bu tehdidin daha da büyüyeceği aşikardır.

Bu konunun yeni gelişen şartlar altında ele alınmasının ve başka çözüm yolu bulunmasının gerekliliğini ifade ettik. Avrupa bakımından Türkiye konusunda bir kafa karışıklılığımız yok ancak bazı açıklamalarla Türkiye'de bazı hoşnutsuzluklar ortaya çıktığını ifade ettim. Sorunları daha gerçekçi bir düzlenme ele almanın daha ciddi katkısı olacağına karar verdik.

TEHLİKENİN BOYUTUNU ANLAMANIZ MÜMKÜN OLMUYOR

FETÖ anlaması zor bir örgüttür. Kapalı ve saydam olmayan bir örgüt. Faaliyetlerini takip etseniz bile tehlikenin boyutunu anlamanız mümkün olmuyor. Bu örgüt küresel bir tehdittir. Bugün Türkiye bu tehdidi görmüştür ve mücadelesini 15 Temmuz'da vermiştir.

Türkiye büyük bir tehlikeyi kendine has yöntemlerle bertaraf etmeyi başarmıştır. Burada en büyük pay milletine aşık olan Cumhurbaşkanımızındır. Çok büyük alçakça bir darbe girişimi bertaraf edilmiş ve Türkiye'nin geleceği kurtarılmıştır. AB-Türkiye ilişkilerinin daha gerçekçi ve anlayışlı zeminde sürdürülmesi konusunda anlaşıldı. Konularımızı aracısız ve doğrudan görüşerek çözüme bağlamak en önemli hedeflerimiz arasında olacaktır."

FETÖ terör örgütü hayatın bütün alanlarına sızmış durumda. Gazetecilerin medya mensuplarının içeriye alındığı yolunda Avrupa'da tenkitler yapıyor. Bir gazeteci terör örgütünün faaliyetlerine iştirak etmez. Bizdekilerin durumu farklı. Gazetecilik kartını alıyor ama FETÖ'ye her yönüyle destek oluyor. Siz terör örgütüyle iç içe olmuş birisine elinde gazeteci kimliği var diye hoşgeldin mi diyeceksiniz?

"YASADA DEĞİŞİKLİK YAPAMAYIZ"

Geri kabul anlaşması ve vize serbestisi beraber yürüyecek. Bunun için AB ve Türkiye tarafından yerine getirilmesi gereken hususlar var. Bir kısmı yerine geldi, bir kısmı yerine gelmedi. Bizim de AB'nin de yerine getirmediği hususlar var. Bunun bir istisnası var, terörle mücadele yasasının değiştirilmesi. Bugünkü şartlardan dolayı bu yasada değişiklik yapamayız. Bu bizim ölüm kalım meselemiz. Bunu bir kenara bırakırsak diğer konuların çözüme ulaştırılması için bir sorun görmüyoruz."

SALİH MÜLİM AÇIKLAMASI

Martin Schulz’a PYD lideri Salih Müslim’in Avrupa Parlamentosu’nu ziyaret etmesi soruldu. Schulz “Parlamentoya bir kişi tarafında davet etmiş, ben de burada öğrendim. Ben olsam davet etmezdim'' ifadelerini kullandı.

"Martin Schulz: Ben olsam Salih Müslim'i davet etmezdim" haberi, 01 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 01 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Martin Schulz: Ben olsam Salih Müslim'i davet etmezdim haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Martin Schulz: Ben olsam Salih Müslim'i davet etmezdim 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  2. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  3. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  4. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
  5. 00:54 Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek'in transferi gündemde!
  6. 00:52 Resmi Gazete’de yayımlandı: Sağlık alanında 36 bin personel alınacak
  7. 00:50 TikTok resmen yasaklanıyor!
  8. 00:46 Akıllı telefon aklınıza bile gelmeyecek özellik: En az radyasyon yayan 20 telefon!
  9. 00:45 Emeklilere Sevindirici Haber: Kadir Aydar'dan 5 Bin Lira İkramiye Müjdesi!
  10. 00:40 Uyarı: Ünlü Sosis Markasında Salmonella! Hemen Toplama Kararı Alındı!
  11. 00:40 Çete Şiddeti Haiti'de Yankılanıyor: Başbakan Ariel Henry İstifa Etti!
  12. 00:39 Borsada 3,7 milyar TL'lik dev bir para girişi yaşandı! İşte en popüler hisseler ve hedefler
  13. 00:36 New York Borsası, düşüşle kapanış gerçekleştirdi
  14. 00:35 Süleyman Soylu, Kabindeki Yerine Geri Mi Dönüyor? İşte Son Durum
  15. 00:34 Beşiktaş Defans Sorununu Çözdü! 6 Milyon Euroluk İspanyol Yıldız İmzaya Yakın!
  16. 00:17 Koton ve Lila Kağıt Sanayi Halka Arz Edilecek!
  17. 00:03 Yenilenen Dev Renault Duster, Türkiye Yollarına Çıkıyor! Ne Zaman Satışa Çıkacak?
  18. 00:03 Kunduracının Tuzağına Düşen Adam: Her Şey Karısının Ayakkabılarını Götürmesiyle Başladı!
  19. 00:03 Mobilya Devleri El Değiştiriyor! İstikbal ve Bellona'nın Yeni Sahibi Belli Oldu: O Grup Alıyor!
  20. 00:02 AYM Başkanı Özkaya: Yüksek yargı organları arasında hiyerarşik bir ilişki yok
Politika Haberleri