MEB: İmam hatipliler ‘deizme’ kaydı

MEB: İmam hatipliler ‘deizme’ kaydı

MEB: İmam hatipliler ‘deizme’ kaydı Konya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Gençlik ve İnanç’ konulu çalıştayında, imam hatip öğrencilerinin dini bilgilerdeki tutarsızlıklar nedeniyle deizme kaydığı ve ders materyallerinin çocuklara uygun olm

İmam hatip liselerinde din kültürü ve ahlak bilgisi ve meslek dersi veren 50 öğretmenin katıldığı çalıştayda, din dersi öğretmeninin öğrencisine uygun rol model olamadığı, çocukların sorularının ya yanıtsız kaldığı ya da bastırıldığı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ders materyallerinin çocuklar değil yetişkinlere uygun ve yetersiz olduğu sonucuna ulaşıldı.

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre,  Çalıştayda, “İtikadî anlamda sorunları olan gençlerde özellikle deizm inancı ön plana çıkmakta, ateizm bu bağlamda daha geride kalmaktadır” tespiti yapıldı.

Deizm, Evren’in işleyişine müdahale etmeyen tek tanrı olduğuna inanır. Dinsel bilgiye dolaysız biçimde sadece akıl yoluyla ulaşılabileceği ilkesini esas alan Deizm bu sebeple vahiye dayalı tüm dinleri reddeder.

’ALLAH KÖTÜLÜKLERE SESSİZ KALIYOR’
Öğrencilerin kötülük meselesi çerçevesinde ‘neden tanrının yeryüzünde kötülüklere müdahale etmediği ve sessiz kaldığı’ sorusu bir inanç problemi olarak değerlendirildi ve kader, Allah’ın zatı ve tasavvuru, sabır, tevekkül gibi konuların anlaşılamadığı vurgulandı.

Çalıştayda din adamlarının birbiri ile çelişen açıklamaları da eleştirildi. Okullardaki din ve bilimin çeliştiği düşüncesini besleyecek dini anlatımların öğrencilerde inanç problemlerine neden olduğu belirtilerek “Hurafeler din addedilmektedir. Dini anlatan kişiler arasında yaşanan tartışmalar ve sunulan dini bilgilerdeki tutarsızlıklar gençlerde din düşüncesinin saygınlığına zarar vermektedir” dendi.

’EŞCİNSELLİK NORMAL GÖRÜLÜYOR’
Gençlerin eşcinsellik konusundaki tutum ve bakış açılarındaki değişimin de tartışıldığı çalıştayda, “Eşcinsellik, pek çok lise öğrencisinde normal ve hatta sempatik görülebilmekte ve bir sapkınlık olarak değil cinsel bir tercih olarak nitelendirilmektedir. Öğrenciler eşcinselliği özgürlük bağlamında anlamakta, özgürlüğün ne olduğu öğrenciye yeterince anlatılamamaktadır” sonucuna varıldı.

Çalıştayda din dersi öğretmenlerinin mizacının sert olması ergenlik çağındaki öğrencilerin öğretmenle devamlı çatışma yaşamalarına neden olduğu ve bunun da derse karşı olumsuz tutum oluşturduğu belirtildi.

SOSYAL MEDYADA İLKE VE SINIRLAR
Öğretmenlerin sosyal medyada öğrencileri ile etkileşim içerisinde olduklarında belli ilke ve sınırlarla hareket etmesi gerektiği vurgulanırken, “Öğretmen öğrencilerin görebileceği paylaşımlarına dikkat etmeli ve toplumun sinir uçlarını harekete geçirecek ideoloji, siyaset, mezhep ve cemaat tarafgirliği gibi ayrıştırıcı paylaşımlardan uzak durmalıdır. Öğretmen sosyal medyada dini ve siyasi konularda öğrencilerinin görebileceği şekilde polemiğe girmemelidir. Kendi mahremini paylaşmamaya özen göstermeli ve öğrencisine sosyal medyadaki mahremiyetine dair rehberlik etmelidir” değerlendirmesi yapıldı.

"MEB: İmam hatipliler ‘deizme’ kaydı" haberi, 03 Nisan 2018 tarihinde yazılmıştır. 03 Nisan 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan MEB: İmam hatipliler ‘deizme’ kaydı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. MEB: İmam hatipliler ‘deizme’ kaydı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  2. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  3. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
  4. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
  5. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  6. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  7. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  8. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  9. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  10. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  11. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  12. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  13. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  14. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  15. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  16. 11:56 Yeni bir kararla emekli promosyon ödemelerine özel bankalar da dahil edildi
  17. 11:56 Clinton ile Obama'nın da katıldığı etkinlikte Biden'a Gazze protestosu: "Kendinden utan, Joe Biden"
  18. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
  19. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  20. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
Gündem Haberleri