Meclis'te 'Erdoğan'ı doktora gönderelim' kavgası

Meclis'te 'Erdoğan'ı doktora gönderelim' kavgası

Meclis'te 'Erdoğan'ı doktora gönderelim' kav... TBMM Genel Kurulu’nda ''Erdoğan’ gerginliği yaşandı. CHP’li Akif Ekici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında sarf ettiği sözlerden dolayı iki birleşim Genel Kurula girmeme cezasına çarptırıldı. Ekici’nin sözleri...

TBMM Genel Kurulu’nda ''Erdoğan’ gerginliği yaşandı. CHP’li Akif Ekici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında sarf ettiği sözlerden dolayı iki birleşim Genel Kurula girmeme cezasına çarptırıldı. Ekici’nin sözleri üzerine yaşanan gerginliklerden dolayı Genel Kurula üç defa ara verilmek zorunda kaldı.

TBMM Genel Kurulu’nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı ve bağlı kurumların bütçe ve kesin hesapları görüşmelerine devam ediliyor. Oturumu Başkanvekili Pervin Buldan yönetiyor. Verilen yemek arasının ardından CHP Grubu adına söz alan Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, “Ben lafı hiç dolandırmam, lafı direkt söylerim, yaşamımda da siyasetimde de öyledir. Ben, buradaki Hükûmet yetkililerine de AKP Grubuna da soruyorum: Bu kadar, ülkeye haksızlık yapan, ülkeyi bu hâle getiren bir Cumhurbaşkanı var, ülkeyi felakete sürükleyen bir Cumhurbaşkanı var. Hiçbiriniz, Allah için, biriniz çıkıp da ''Ey Cumhurbaşkanı, ne yapıyorsun? Bu ülkeyi nereye getiriyorsun?’ demiyorsunuz.'' diye konuştu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HAKKINDAKİ SÖZLER MECLİS’İ GERDİ
Kendisinin Gaziantep milletvekili olduğunu ifade eden Ekici, komşuda ateş yanına ne yapılması gerektiğini sorarak, “Suriye'de bir ateş yandı bundan 5 yıl önce. Komşuda ateş yanınca bize ne görev düşer? Elimize soğutucu malzeme alıp üzerine gitmemiz gerekir. Ne yaptı Tayyip Erdoğan? Eline bidon aldı gitti, benzin bidonu aldı gitti ve bugünkü hâle getirdi. Ben soruyorum bakanlara; hani cuma namazını Emevi Camisi'nde kılıyordunuz? Nereye gidebildiniz? Ne yapabildiniz? Bundan önce 11 Cumhurbaşkanıyla beraber yaşadık, ben çoğunu hatırlarım, sizler de hatırlarsınız, aklıselim insanlardı. Hiçbir Cumhurbaşkanı bu ülkeyi ailesiyle, oğluyla, çocuğuyla, hanımefendisiyle yönetme gibi son derece yanlış, usulsüz, hukuksuz bir davranış içerisine girmemiştir. Şimdi Hanımefendi giriyor, Bilal Erdoğan Beyefendi giriyor, çoluk çocuk ailece bu ülkeyi yönetmeye kalkıyorsunuz ve buralara getiriyorsunuz değerli arkadaşlarım.'' demesi AKP'li vekillerin tepkisine neden oldu. 

''PSİKOLOJİK BİR TEDAVİYE TABİ TUTALIM’
Ekici sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ben bir tavsiyede bulunacağım şimdi. 4 gruba da öneriyorum. Bizim orada, bölgemizde bazı yaşlı insanlar olur; söz dinlemez, hasta olur doktora gitmek istemez. Orada aile büyükleri ve bölgenin önde gelen insanları bir araya gelir, bu rahatsız kişiyi tedavi olmak için ikna eder. 4 grup oluşturalım, bu Recep Tayyip Erdoğan'ı psikolojik bir tedaviye tabi tutalım. Çünkü, şuurunu kaybetmiş ve sizin gibi ruhunu, beynini, düşüncesini teslim etmiş bir grupla karşı karşıyayız.'' 

Bu sözler üzerine Genel Kurul’da tansiyon arttı ve şu diyaloglar yaşandı: 

Sebahattin Karakelle: Ne biçim konuşuyorsun sen Cumhurbaşkanıyla! 

Hikmet Ayar: Ruh hastasısın sen! 

Akif Ekici: Arkadaşlar, utanmasanız peygamber diyeceksiniz ya! Utanmazsanız peygamber diyeceksiniz. 

İbrahim Aydemir: Sen düzgün konuş Cumhurbaşkanına karşı! 

Akif Ekici: Siz şuurunuzu, ruhunuzu teslim etmiş bir grupsunuz. Bu Türkiye'yi ateşe sürükleme içerisinde, ülkeyi felakete iten, ülkeyi ateş çemberine iten bir kişiyle karşı karşıyayız değerli arkadaşlarım. Bu dediğim işlemin acilen yapılması gerekiyor. Kendi batağa saplanmış, bu ülkeyi de batağa çekmek isteyen bir ruhla karşı karşıyayız. Ruhunu tedavi ettirmezsek ülkemiz bir felakete gidecek. 

Nureddin Nebati: Sen doktora git, doktora! Sen doktora git, doktora! 

TANSİYON DÜŞMEYİNCE GENEL KURULA ÜÇÜNCÜ KEZ ARA VERİLDİ

Başkanvekili Buldan, yaşanan gerginlikten sonra verilen aranın ardından AKP grubunun CHP’li Ekici’nin sözlerini geri alma talebinin olduğunu ifade etti. AKP ve CHP’li grup başkanvekilleri Coşkun Çakır ve Engin Altay’ın konuşmalarının ardından CHP’li Akif Ekici’ye yerinden söz verildi. AKP'li vekiller, Ekici’nin Genel Kurul kürsüsüne gelerek özür dilemesini istemeleri yeni bir gerginliğe neden oldu. Çok sayıda AKP'li vekil Ekici’nin bulunduğu arka sıralara hareket edince tansiyonun yükselmesi üzerinePervin Buldan üçüncü kez ara vermek durumunda kaldı. Verilen arada Genel Kurul’da büyük arbede yaşanırken çok sayıda milletvekili de gerginliğin kavga dönmemesi için uğraş verdi.

''SAVUNMA YAPMA GEREĞİ DUYMUYORUZ, TAKDİR GENEL KURULUN’
Yarım saatten fazla süren aranın ardından oturumu yöneten Başkanvekili Pervin Buldan, CHP’li Ekici’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili sözlerin Meclis’ten geçici olarak çıkartma gerektiren bir fiil olduğunu söyledi. Gaziantep Milletvekili Akif Ekici’nin iç tüzüğün 163’üncü maddesi uyarınca Meclis’ten geçici olarak iki birleşim çıkarma cezası verilmesini oylamaya sundu. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Ekici’nin Genel Kurul’da olmadığına dikkat çekerek Ekici’nin sözlerinin dozajı yüksek bir siyasi eleştiri olduğunu söyledi. Altay, “Savunma yapma gereği duymuyoruz. Genel Kurulu’nun takdirine sunuyoruz'' dedi. Yapılan oylamada AKP'li vekillerin kabul oyları ile CHP’li Ekici, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle iki birleşim Genel Kurula katılmama cezasına çarptırıldı. 

"Meclis'te 'Erdoğan'ı doktora gönderelim' kavgası" haberi, 01 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 01 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Meclis'te 'Erdoğan'ı doktora gönderelim' kavgası haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Meclis'te 'Erdoğan'ı doktora gönderelim' kavgası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  2. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  3. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  4. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  5. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  6. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
  7. 01:09 Elazığ'da kan dondurucu olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti
  8. 01:07 Tokat depreminin ardından gözler oraya çevrilmişti: Büyük bir deprem olacak mı?
  9. 01:05 Colorado’da yeni yasa: Beynimizin yeni haklara ihtiyacı var
  10. 01:04 ‘Ben köy sevmem’ diyenler bile buraya hayran kalıyor: Giden yerleşme planı yapıyor!
  11. 01:00 Trabzonspor'un yeni orta sahası, İskoçya'da bulundu! Kulüp, İngiliz orta saha oyuncusuna adım attı
  12. 00:56 Tasarrufu kim yapacak? Bakan Şimşek açıkladı
  13. 00:49 Fed'in belirttiğine göre, enflasyon finansal istikrar açısından en büyük risk olarak algılanıyor
  14. 00:43 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan kazandığı gelir açıklandı
  15. 00:38 Rusya açıkladı: Kıtalararası balistik füze denememiz başarılı oldu
  16. 00:35 Gazze saldırıları İsrail'in borcunu 2023'te iki katından fazlaya çıkardı: Maliyeti fazla oldu
  17. 00:32 Beypazarı'ından 'bor' iddialarına açıklama geldi: Mevzuat farklılığından kaynaklı
  18. 00:26 Fed açıkladı: Enflasyon en büyük finansal risk olarak görülüyor
  19. 00:13 Elektrikli otomobiller baş ağrısı mı yapıyor? İşin sır fren sistemiyle açıklandı
  20. 00:11 Türkiye milyarlarca dolarlık dev yatırımı daha kaçırdı!
Politika Haberleri