Meclis'te Hacettepe Üniversitesi tartışması

Meclis'te Hacettepe Üniversitesi tartışması

Meclis'te Hacettepe Üniversitesi tartışması MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, terör örgütünün üniversitelerde yuvalandığını iddia etti. HDP sıralarından gelen sataşmalara, sert yanıtlar veren Haberal, CHP'li vekillere de olayla ilgili uyarılarda bulundu. Gerginlik,...

MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, terör örgütünün üniversitelerde yuvalandığını iddia etti. HDP sıralarından gelen sataşmalara, sert yanıtlar veren Haberal, CHP'li vekillere de olayla ilgili uyarılarda bulundu. Gerginlik, HDP'nin tartışmaya katılması ile yükseldi.

MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal da yılbaşından bu yana 154 asker ve polisin şehit edildiğini anımsatarak, şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Haberal, Hacettepe Üniversitesinde yaşanan olaylarda bölücü terör örgütü mensuplarının milliyetçi, bayrağını seven öğrencilere saldırdığını, darp ettiğini anlattı.

Milliyetçi, bayrağını, ülkesini seven öğrencilerin yalnız olmadığını vurgulayan Haberal, bölücü terör örgütünün Çözüm Süreci'nde üniversitelerde örgütlendiğini iddia etti.

CHP'Lİ ALTAY: ÜNİVERSİTELERDE AJANLAR VE PROVOKATÖRLER KAYNIYOR

AKP iktidarının bu duruma sessiz kaldığını savunan Haberal'ın sözleri üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da üniversitelerde ajanlar ve provokatörlerin kol gezdiğini belirterek, "Vatansever tüm gençlerden, yurtsever tüm gençlerden hiçbir menşei ayrımı yapmadan üniversiteleri karıştırmak suretiyle Türkiye'yi karıştırmak hesabı yapan ajan ve provokatörlere alet olmamalarını istiyorum." dedi.

"CHP'NİN VATANSEVERLİĞİNİ SORGULAMAK KİMSENİN HADDİ DEĞİL"

CHP milletvekillerinin Hacettepe Üniversitesine gittiklerini aktaran Altay, "CHP'li gençlerle ülkücülerin kavga ettiğine yönelik bize gelen duyum tetkik edilmiş, olayın tam öyle olmadığı anlaşılmakla beraber, arada kalan CHP'li birkaç gençlik kolu üyemiz de darp edilmiştir, bıçaklanmıştır. Olay budur, bundan ibarettir. CHP'nin vatanseverliğini, bayrakseverliğini sorgulamak bu kürsüden kimsenin haddi değildir." değerlendirmesinde bulundu.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da Türkiye'nin terör örgütünün saldırıları altında olduğunu anımsatarak, üniversitelerdeki bölücü terör örgütü mensuplarının durumuna dikkati çekti.

Akçay, "AK Parti hükümetinin üniversitelerdeki olaylarla ilgili hassasiyeti yok, rektörler dehükümet frekansından gitmektedir." ifadelerini kullandı.

HDP'Lİ BEŞTAŞ: BÜTÜN KÜRT ÖĞRENCİLER 'TERÖRİST' DİYE YAFTALANIYOR

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ise parti olarak üniversitelerde yaşanan olaylarla ilgili her gün onlarca telefon aldıklarını, çok sayıda Kürt öğrencinin farklı üniversitelerde gözaltına alındığını savundu.

Kürt öğrencilere yönelik linç, öldürme teşebbüsleri, eve hapsetme olayları yaşandığını iddia eden Beştaş, "Herkesin öğrenin görme hakkı vardır. Bütün Kürt öğrencilerini terör yaftasıyla yaftalamayı kınadığımızı ifade ediyorum." diye konuştu.

MHP'Lİ CELAL ADAN'DAN HDP'Lİ BEŞTAŞ'A TEPKİ

Beştaş, sözleri üzerine kendisine tepki gösteren MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan ile tartıştı. Tartışmanın ardından yerinden söz alan Beştaş, Adan'ın "onlar Kürt değil, PKK'lı" dediğini iddia etti.

MHP'li Adan da Beştaş'ın "Kürtler öldürülüyor" ifadesinin Türklere, Türk devletine bir hakaret olduğunu belirterek, "Burada oturan bakan bir Kürt. 'Kürtler öldürülüyor' ifadesi ayrılıkçı, ırkçı, terör örgütünün ifadesidir. Dün Cizre'de Kürt vatandaşlarımız HDP'li milletvekillerini kovdular, onları kutluyorum. PKK'lılar döktükleri kanda boğulacak, PKK'lıları Kürtler o kanda boğacak." değerlendirmesinde bulundu.

AHMET AYDIN: KÜRTLERE EN ÇOK ZARARI PKK VERMİŞTİR

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın da yaşanan tartışma üzerine, Kürtlerin hiç kimsenin tekelinde bulunmadığını, kimsenin Kürtlerin temsilcisi gibi konumlandırılmaması gerektiğini vurgulayarak, "Kürtler ile PKK'yı özdeşleştirmek en çok da Kürtlere yapılan bir haksızlıktır, zulümdür. Kürtlere en çok zararı PKK terör örgütü vermiştir. PKK terör örgütünü lanetlemek zorundayız." diye konuştu.

"Meclis'te Hacettepe Üniversitesi tartışması" haberi, 25 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 25 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Meclis'te Hacettepe Üniversitesi tartışması haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Meclis'te Hacettepe Üniversitesi tartışması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  2. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  3. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  4. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  5. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  6. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  7. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  8. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  9. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  10. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  11. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  12. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  13. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  14. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  15. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  16. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  17. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  18. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  19. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  20. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
Politika Haberleri