Meclis'te 'Saray gladyosu' ve 'Erdoğan'a aşıksınız' tartışması

Meclis'te 'Saray gladyosu' ve 'Erdoğan'a aşıksınız' tartışması

Meclis'te 'Saray gladyosu' ve 'Erdoğan'a aşı... AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı ile CHP'li Musa Çam arasında Meclis Genel Kurulu'nda ilginç bir tartışma yaşandı. Bostancı, Musa Çam'ın "Benim sevdiğim lider Atatürk'tür sözlerini "Sayın Erdoğan, Musa kardeşimize Atatürk'ü...

AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı ile CHP'li Musa Çam arasında Meclis Genel Kurulu'nda ilginç bir tartışma yaşandı. Bostancı, Musa Çam'ın "Benim sevdiğim lider Atatürk'tür sözlerini "Sayın Erdoğan, Musa kardeşimize Atatürk'ü hatırlatıyor; negatif aşk bu" diyerek yorumladı.

Meclis Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanlığı bütçesi görüşülürken Cumhurbaşkanlığı Sarayı'yla ilgili Musa Çam'ın söylediği sözlerin ardından AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "Sayın Erdoğan bu ateşli Musa kardeşimize Atatürk'ü hatırlatıyor. Negatif aşk bu" dedi.

CHP'li Çam: "Türkiye'de sarayın gladyosu devreye girdi"

TBMM Genel Kurulu 2016 Bütçe Tasarısı görüşmelerinde Cumhurbaşkanlığı bütçesi üzerine CHP grubu adına İzmir Milletvekili Musa Çam konuştu. 

Kürsüdeki konuşmasında bütçeye kırmızı kart gösteren Çam, şunları söyledi: "Daha ilk seçildiği günden itibaren Anayasa'yı çiğneyen bir Cumhurbaşkanı ile karşı karşıyayız. Dünyanın hiçbir ülkesinde seçilmiş bir Cumhurbaşkanı hem Başbakan hem de bir siyasi parti genel başkanı gibi davranamaz ama bizim ülkemizde Sayın Recep Tayyip Erdoğan bunları yaptı. Yetmedi, 7 Haziran seçimlerine giderken ettiği yemini çiğnedi. Seçimlerden önce temel atma ve açılışları bahane ederek yaklaşık 40 ilde yaptığı mitinglerde AKP'ye oy istedi. Bir Cumhurbaşkanı bir siyasi parti genel başkanı gibi meydan meydan dolaşıp partiye oy isteyebilir mi? Ama Recep Tayyip Erdoğan yaptı bunları. Bütün bu kampanyalara rağmen halk 'Ben senin 13 yıllık iktidarına son veriyorum' dedi. Seçimden sonra tam 32 gün görev vermedi Sayın Ahmet Davutoğlu'na. Hükümet kurulmadı. Ondan sonra o Cumhurbaşkanı görevi ikinci partiye vermesi gerekiyorken, CHP Genel Başkanına hükümeti kurma görevini vermedi. Eğer CHP, MHP ve HDP ile bir azınlık hükümetini tek başına kurmuş olsaydı 17-25 Aralık'ın bütün yolsuzluk dosyalarını buraya getirecekti ve belki bugün Recep Tayyip Erdoğan elleri kelepçeli mahkemelerde olacaktı ya da cezaevinde olacaktı. Bunların önünü kesmek için Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na görev verilmedi ve Türkiye'de sarayın gladyosu devreye girdi"

"Kaçak sarayı kaça yaptınız?"

Cumhurbaşkanlığı Sarayı için kaç para harcandığının açıklanmadığını belirten CHP'li Çam, "Türkiye'de terör olaylarının önemli bir noktası saray gladyosu tarafından yapılmış ve onlar tarafından başlatılmış bir oyundur. Şu kaçak sarayı kaça yaptınız? Parasını açıklayın diyoruz, açıklayamıyorsunuz, kaç para harcadığınızı söyleyemiyorsunuz. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı hem kaçak sarayda hem kaçak villalarda oturur mu? İzmir'in Urla ilçesinde vatandaş bir tek göz oda yapamazken Cumhurbaşkanı kaçak villalar yapıyor. Bu Türkiye'nin geldiği noktadır. Recep Tayyip Erdoğan'a, ey Recep Tayyip Erdoğan ağacı büyüten biziz kesen sen, hukuku kuran biziz katleden sen, gençlerin kurşunlarla yaralanmasına feryat eden biz onlara emir veren, 'destan yazdılar ' diyen sen, hırsızı takip eden biziz taktir eden sen, evladımıza 'haramdan uzak dur' diyen bizi, Bilal Erdoğan'a 'evdekileri dolarları sıfırla' diyen sensin. Ey Recep Tayyip Erdoğan, seçim meydanlarına çıktın, elinde Kur'an, dilinde bin bir yalan, kursağında haram olan bu bütçeye bizler kırmızı kart gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Meclis başkanvekili Aydın: "Cumhurbaşkanımızı halkın nezdinde karalayamazsınız"

Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, Musa Çam'ın konuşmasındaki ithamları eleştirerek "Bunların her biri suç isnadı şeklinde ve özellikle bir algı operasyonuyla aynı. Cumhurbaşkanımızı halkın nezdinde karalayamazsınız. Halkımız da bunu kabul etmez. Cumhuriyete devlete millete olan bağlılığını burada her milletvekili gibi sizde ifade ettiniz. Yalnız şunu da unutmamak gerekir ki devletin başı cumhurbaşkanıdır. Bu sıfatla Türkiye Cumhuriyetini ve Türk milletinin birliğini de sayın cumhurbaşkanı temsil eder. O yüzden ifadelerinizi makul düzeyde kullanırsak memnun olurum" diye konuştu.

Bostancı: "Negatif aşk bu"

Sataşmadan dolayı söz isteyen AKP Grup Başkanvekili Bostancı da CHP'li Çam'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a negatif aşk duyduğunu ileri sürerek şunları söyledi: "CHP İçinde Sayın Cumhurbaşkanımıza ilişkin en ateşli konuşmaları yapan kişileri sıralarsak Musa Bey başlarda gelir. Geçenlerde de böyle bir konuşma yapmıştı. Ben de bunun Sayın Erdoğan'a ilişkin negatif bir aşkın temsili olduğunu söylemiştim. Aşkla nefret arasında incecik bir çizgi vardır derler. Şimdi bakın bu çizgi de nasıl oluşuyor. Geçen günkü konuşmasından örnekle söyleyeyim. Musa Bey'e Sayın Erdoğan'ı negatif aşkla seviyorsunuz dedikten sonra Musa Bey öfkelendi ve 'Benim sevdiğimi lider Atatürk'tür' dedi. Sayın Erdoğan size Atatürk'ü hatırlatıyor Musa Bey. Negatif aşk bu. Şöyle dese anlarım mesela. Ben Sayın Kılıçdaroğlu'nu seviyorum ikiside yaşıyor hayatta. Deniz Baykal'ı seviyorum dese ikisi de yaşıyor hayatta. Ama doğrudan bodoslama Atatürk'ü hatırlayınca düşünüyorum ki evet Sayın Erdoğan bu ateşli Musa kardeşimize Atatürk'ü hatırlatıyor. Ben daha ne diyeyim"

"Meclis'te 'Saray gladyosu' ve 'Erdoğan'a aşıksınız' tartışması" haberi, 27 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 27 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Meclis'te 'Saray gladyosu' ve 'Erdoğan'a aşıksınız' tartışması haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Meclis'te 'Saray gladyosu' ve 'Erdoğan'a aşıksınız' tartışması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:53 Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü
  2. 19:48 Enerji Bakanı: Nisan Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Değişiklik Olmayacak
  3. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  4. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  5. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  6. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  7. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  8. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  9. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  10. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  11. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  12. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  13. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  14. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  15. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  16. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  17. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  18. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  19. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  20. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
Politika Haberleri