Meclis'te Suruç gazisine konuşma engelini CHP'li vekiller önledi

Meclis'te Suruç gazisine konuşma engelini CHP'li vekiller önledi

Meclis'te Suruç gazisine konuşma engelini CH... Suruç Katliamı'ndan sağ kurtulan yazar ve aktivist Mehmet Lütfü Özdemir'in "Hiçbir düş yarım kalmayacak" kitabı Ceylan Yayınları’ndan çıktı. Özdemir bugün Meclis'te CHP İstanbul Milletvekilleri Selina Doğan ve Eren Erdem'le...

Suruç Katliamı'ndan sağ kurtulan yazar ve aktivist Mehmet Lütfü Özdemir'in "Hiçbir düş yarım kalmayacak" kitabı Ceylan Yayınları’ndan çıktı. Özdemir bugün Meclis'te CHP İstanbul Milletvekilleri Selina Doğan ve Eren Erdem'le birlikte basın açıklaması yapmak istedi. 
Açıklamadan önce TBMM  idare amirliğinin talimatıyla emniyet tarafından engellenmek istendi. Ancak Eren Erdem ve Selina Doğan'ın halka konulan bu yasağı delerek, Mehmet Lütfü Özdemir'e söz verdi. 
İşte Meclis'teki o görüntüler; 

İşte Mehmet Lütfü Özdemir'in açıklaması
HİÇBİR DÜŞ YARIM KALMAYACAK 
- SURUÇ KATLİAMI DOSYASI - 
Bugün yeryüzünde eşitlik ve özgürlük için aşk ile mücadele eden insanlar, büyük bir düşün, düş yolunun yolcularıdır. Bizler, yaşamı mülkiyetten, emeği sermayeden, insanı nesnelerden üstün görüyoruz ve yine gücün mülkiyetten değil, yaratmaktan doğmasına; şartların insanı değil, insanın şartları yönetmesini savunuyoruz. Dolayısıyla bizler bu dünyada sınıfsız, sınırsız, sömürüsüz, savaşsız ve saldırısız bir yeryüzü ''cenneti’ istiyoruz. İşte bizim büyük düşümüz budur.. Kıyametin koptuğu yere zeytin ağacı dikmeye, kütüphane yapmaya ve çocuklara oyuncak götürmeye giden bizler de bu büyük düşün temsilcileri olarak yola çıkmıştık. 
20 Temmuz 2015 günü Türkiye tarihini değiştiren katliama maruz kaldık. Tırlarla çetelere silah taşıyanların çeteleri, çocuklara sırtında oyuncak taşıyan bizleri katletmiştir. 33 yoldaşımızı, aşkımızı, sevdamızı, geleceğimizi, umudumuzu ölümsüzlüğe uğurladık. Yüzlerce arkadaşımız yaralandı. Bugün hala tedavi süreci devam eden ve vücudunda şarapnel parçalarıyla yaşayan yoldaşlarımız var. Suruç katliamı ile sevgiye, dayanışmaya, paylaşmaya, umuda ve düşlerimize saldırdılar. Gezi’nin çocuklarının Kürt halkının çocuklarının yarasını sarmasına, acılarını paylaşmasına engel olmaya ve kurulan kardeşlik köprüsünü yıkmaya çalıştılar. Suruç’tan sonra ki aylar içerisinde gazileri gözaltına aldılar, tutukladılar. Faşizme karşı mücadele etmeyi sürdüren birçok düş yolcusu cezaevlerinde. Suruç şehidimiz öğretmen Süleyman Aksu’nun Yüksekova’da ki evini yaktılar yıktılar ve mezarını tahrip ettiler. Suruç şehidimiz Ece Dinç’in mezarına saldıran faşistler mezarı tahrip ettiler. Suruç’tan sonra birçok düş yolcusunun cenazesi polis tarafından kaçırıldı! Daha iki gün önce Gazi Mahallesi'nde Suruç şehitleri anısına kurulan şehit Uğur Özkan Parkı'na polisler üçüncü kez saldırdı. Biz gaziler ve aileler olarak yaralarımızı sarmaya, faşistler saldırdıkça bir arada omuz omuza mücadele etmeye ve Suruç şehitlerinin anılarını yaşatmaya devam edeceğiz.. 
SURUÇ KATLİAMI 
508 GÜN OLDU, 17 AY GEÇTİ ADELET YOK!
Suruç Katliamı’nın üzerinden on yedi ay geçti ve on yedi ayda hiçbir gelişme yok! On yedi ay boyunca çocuklarını, sevdiklerini, yoldaşlarını, dostlarını yitiren insanların acısı ve öfkesi gizlilik kararı sürdüğü sürece katlanarak devam ediyor. Bugüne kadar katliamla ilgili üç savcı değişti. Hiçbir savcı aileler ile görüşmedi ve katliam soruşturmasındaki gizlilik kararını kaldırmadı. Biz Suruç katliamının tüm sorumlularının yargılanmasını istiyoruz.. Suruç katliamı nedeniyle “Görevi kötüye kullanma ve ihmal''le suçlanan dönemin Emniyet Müdürü Mehmet Yapalıal 29 Kasım günü yapılan duruşmaya da katılmadı! Mahkeme oldu bittiye getirilmek isteniyor! Mahkeme sanık polisin duruşmaya getirilmesi talebini reddetti ve duruşmayı 9 Ocak’a erteledi. Belli ki, sanık polis hakkında alt sınırdan ceza verip bunu da ertelemek istiyorlar. Mahkeme, katliamın faillerini bulma, kimin nasıl bir sorumluluğu olduğunu ortaya çıkartma yönünde en küçük bir niyeti dahi olmadığını göstermiştir. Suruç’ta MİT’in faaliyetlerinin yoğun olduğu bir bölgede ve yine istihbarat alınmasına rağmen ''önlenmeyen’ bir katliamın hesabını devlet vermek zorundadır, eğer hesap veremiyorsa DAEŞ kadar devlet de suçludur!


HİÇBİR DÜŞ YARIM KALMAYACAK KİTABI 
GERÇEKLERİN ÜSTÜNÜN ÖRTÜLMESİNİ ENGELLEMEK ADINA YAZILDI
Hiçbir Düş Yarım Kalmayacak kitabı Suruç Katliamı’nın iddianamesidir! Suruç için adalet herkes için adalet diyerek katillerden her alanda hesap sormaya devam edeceğiz. ''Hiçbir Düş Yarım Kalmayacak’ bir kitap isminden ziyade, düş yolcularının önce ezilenlerin tarihine sonra tüm dünyanın tarihine bıraktığı bir izdir. Suruç’ta katledilen yoldaşlarımızın düşleri bizlere emanet kaldı. Bizim yoldaşlarımıza bir sözümüz var; eşitlik ve özgürlük mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Dolayısıyla kitabımız erdemli bir yolun düşünü kuran düş yolcularını anlatmaktadır; bu yola niçin çıktık, ne yapmak istiyorduk bunu herkesin bilmesi gerekiyor. Katliamın öncesi, yolculuğumuz, katliam anı ve sonrasında yaşanılanlar ve katliamın siyasi arka planını kitapta anlatmaya çalıştım. Ayrıca ve en önemlisi şudur;''Düş Yolcuları’nı katleden sistemin halktan ve tarihten gerçekleri saklamasının önüne geçmek için bu kitap yazılmıştır.
''UMUDA EL VER, GÜNEŞ YENİDEN DOĞSUN’ 
- KİTABIN GELİRİ GÜNEŞ’E -
Bu kitabın gelirini Suruç’tan ağır yaralı olarak kurtulan ve felç kalan düş yolcusu yoldaşımız Güneş Erzurumluoğlu’nun tedavisinde kullanılmak üzere ''Güneş yeniden doğsun’ kampanyasına aktaracağız.. Biz Güneş’in yeniden doğmasını istiyoruz. Güneş’in ayağa kalkması demek adaletin ayağa kalkması demektir ve yineumudun, sevginin ve eşitliğin ayağa kalkması demektir. 
Şimdi DAEŞ ya da IŞİD bir terör örgütüdür dolayısıyla Güneş teröre maruz kalmış birisidir fakat devlet bunu kabul etmiyor! Yaralandığı andan itibaren bir yıl boyunca günlük kırk beş dakikalık bir fizik tedavi hakkı veriliyordu kendisine ve bu süre de sadece kemiklerinin kireçlenmesini önlüyor. Güneş, İsviçre’nin Basel kentindeki bir rehabilitasyon kliniğinin çok iyi olduğunu duyunca raporlarını gönderdi. Doktorlar, ''Tedavi edebileceklerini, umudun olduğunu’ söylediler. Sonrasında Güneş için dayanışma kampanyası başladı. Kampanyanın başladığı ikinci gününde valilik izni alınmadığı gerekçe gösterilerek kampanya donduruldu! Güneş belgelerle Kocaeli Valiliği’ne gitti. Valilik, ''Ne kadar sürede iyileşeceğine dair bir rapor getirmen gerekli’ diyor Güneş’e.. Heyet raporunda ömür boyu bakıma muhtaç yazan birinden böyle bir rapor istediler utanmadan! Üstelik Kocaeli Valiliği, Güneş’in Kabahatlar Kanunu’na aykırı davrandığı gerekçesiyle Güneş’e 1500 TL para cezası kesti. Emniyet, Valiliğe Güneş için ''terör örgütüne bağış topladığını söyleyen’ bir yazı yazmış. Yani bağış parasını terör parası gibi gösterdiler. 
Güneş yaşadığı ülkede bağış kampanyası başlatamıyor çünkü buna devlet izin vermiyor! Devlet izin vermediğinden başka yollar denendi. Güneş için uluslararası bağış ve destek sitesi www.generosity.com adresi üzerinden ''Umuda el ver, Güneş yeniden doğsun’ adlı bir kampanya başlatıldı. Güneş eğer yeterli desteği bulursa tedavi olabilecek. Güneş’in yeniden sağlığına kavuşmasını çok istiyoruz. Özetlersek, Güneş yaşadığı ülkede, devletin istihbarat almasına rağmen önlemediği bir katliamdan ağır yaralı olarak kurtuldu. Bu katliamı önlemediği için katliamın baş sorumlusu devlettir. Devlet hem suçlu hem güçlü bir tutum içerisindedir! Bir yandan önlemediği bir katliam var, bu katliamdan ağır yaralı kurtulanlar var, diğer yandan tedavi olamazsınız size destek yok diyen ve destek verenleri dayanışma içinde olmak isteyenleri engelleyen bir devlet ile karşı karşıyayız. Yaşam hakkımızı her manada gasp eden bir durumla karşı karşıyayız! 

- SON SÖZ -
Sonuçlarına baktığımız zaman adeta devlet eliyle öldürülmek, yok edilmek isteniyoruz ve bu açıkça saf bir kötülüğün ta kendisidir; bu faşizmdir. Bugün devlet, sadece kendi ağzından devleti savunan insanların mağdur edebiyatı yaparak var olmaya çalıştığı, yalan ve hilelerle dolu yaşamlarını ve alışkanlıklarını devlet haline getirenlerin devletleştiği aciz, zavallı bir durumdadır. 
Asıl güçlü olan bizleriz, çünkü biz insanız nesne değil! Toplumu nesne gibi görüp yönetenlerde nesneleştiklerinin farkında değiller! Bir nesnenin planı, programı, vizyonu olmaz dolayısıyla kendisini yalanlar ile var etmeye çalışır ki bu aptalcadır! İşte böylesi bir düzenin sonuçları ortadadır. Katliamlarla ve yalanlarla işledikleri suçların, hırsızlıkların üstünü örtmeye ve toplumdan saklamaya çalışıyorlar. Biz Düş Yolcuları, Suruç Aileleri ve Suruç Gazileri olarak gerçekleri insanlara ulaştırmaya ve toplumu aydınlatmaya devam edeceğiz..
Biliyoruz ki zorluklara, acılara ve güçlüklere karşı sevgi ve merhamet yumağı olanlar erdemlidirler. En başından çıktığımız yolu ve düşleri nasıl paylaştıysak sonuçlarında ortaya çıkan bu ağır yükü yine düş yolcuları omuz omuza verip paylaşmışlardır ve paylaşmaya devam ediyoruz. Bizler ortak bir düşün peşinden koşan insanlar olarak dün olduğu gibi bugün ve yarında Hiçbir Düş Yarım Kalmayacak demeye devam edeceğiz. 

YAZAR & YAŞAM HAKKI SAVUNUCUSU
MEHMET LÜTFÜ ÖZDEMİR
09.12.2016
ANKARA

"Meclis'te Suruç gazisine konuşma engelini CHP'li vekiller önledi" haberi, 09 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Meclis'te Suruç gazisine konuşma engelini CHP'li vekiller önledi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Meclis'te Suruç gazisine konuşma engelini CHP'li vekiller önledi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  2. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  3. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  4. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  5. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  6. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  7. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  8. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  9. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  10. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  11. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  12. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  13. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  14. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
  15. 09:53 Volvo'nun Çinli Şirkete Satılması: İnovasyon ve Sürdürülebilirlikte Yeni Dönem
  16. 09:51 Emeklilere 'ek gelir için simit satma' tavsiyesi veren MHP’li vekil ihale üstüne ihale almış
  17. 09:48 Fenerbahçe, Levent Mercan İçin Transfer Girişiminde Bulundu!
  18. 09:47 Emekliler dikkat: Ödemeler bugün başlıyor
  19. 09:45 Meteoroloji Uyardı! Sağanak Yağışlarla Karışık Bulutlar Ülkeyi Kaplıyor!
  20. 09:41 Dünya'nın Dönüşünde Hızlanma: Saat Ayarları Değişiyor!
Gündem Haberleri