Mehmet Altan'ın mahkemede verdiği ifade ortaya çıktı: 'Darbeden haberimiz yoktu'

Mehmet Altan'ın mahkemede verdiği ifade ortaya çıktı: 'Darbeden haberimiz yoktu'

Mehmet Altan'ın mahkemede verdiği ifade orta... Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın nöbetçi mahkemede verdikleri ifadelere ulaşıldı. Fethunlan Terör Örgütü (FETÖ) diye nitelendirilen Cemaat örgütlenmesi ve 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturmada tutuklama talebiyle mahkemeye...

Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın nöbetçi mahkemede verdikleri ifadelere ulaşıldı. Fethunlan Terör Örgütü (FETÖ) diye nitelendirilen Cemaat örgütlenmesi ve 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturmada tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen gazeteci-yazar Ahmet Altan serbest bırakılırken kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan ise tutuklandı.

Mehmet Altan ilk ifadesinde: "Darbe olacağından haberim yoktu" dedi. Mehmet Altan, nöbetçi mahkemedeki ifadesinde şunları söyledi:
 
"Fetullah Gülen'i tanırım. Yüz yüze bir heyetle gazetecilik amacıyla görüşmüşlüğüm vardır. Fetullah Gülen'in nihai hedefinin ne olduğunu bilmiyorum. Hakkımdaki örgüt üyeliği iddiasını kabul etmiyorum. Gülen'in elini öptüğüme dair iddiada bulunulmuş ise de iddia sahibi özür dilemiştir. Evimde 6 adet bir dolarlık banknot bulunmuştur. Bunlardan birisi 1990 yılında basılmıştır ve kullanılmayacak vaziyettedir. Diğer 5 adet bir dolarlık banknot ise cüzdanımda bulundu. Bu paraların yurtdışına çıktığımda kullanıyordum. 2012 yılında gazetede yazılar yazıyordum.
 
2016 yılının Ocak ayına kadar herhangi bir gazetede çalışmadım. Bu tarihten sonra 'Özgür Düşünce' isimli gazetede köşe yazarlığı yaptım. Bu gazete 15 Temmuz tarihinden önce kendiliğinden kapanmıştır. Ben gazetenin kimin kontrolünde olduğunu bilmiyorum. Benim darbe girişimine katılmam söz konusu değildir.
 
Darbe aleyhine kitaplar yazmıştım. 28 Şubat sürecinde mağdur olduğum için şahsım komisyona davet edilmiştir. 14 Temmuz 2016 günü "Can Erzincan TV'deki programda dile getirdiğim husus yasama, yürütme, yargıya ilişkindir. Darbe olacağından haberim yoktu. O televizyon konuşmasından kastettiğim yapı devlet organlarıdır. Sübliminal kelimesinin anlamı insan bilincinin algılamadığı mesajları bilinç altına yerleştirme anlamına gelmektedir. Bu durum skandal niteliktedir. Bilinç altına hükmetmem nedeniyle tutuklanmam isteniyor" dediği öğrenildi.  

AHMET ALTAN'IN İFADESİ: BİLİNÇALTINA HÜKMETMEM NEDENİYLE TUTUKLANMAM İSTENİYOR 

Serbest bırakılan Ahmet Altan ise ifadesinde, "Hakkımdaki gözaltı ve arama kararında sübliminal mesaj vermek suretiyle FETÖ örgütüne destek verdiğim iddia edilmiştir. Sübliminal kelimesinin anlamı insan bilincinin algılamadığı mesajları bilinçaltına yerleştirme anlamına gelmektedir. Bu durum skandal niteliktedir. Bilinçaltına hükmetmem nedeniyle tutuklanmam isteniyor. Yine hakkımda balyoz davasına destek olmamdan dolayı örgütün faaliyetlerine katkıda bulunduğum iddia edilmektedir. Balyoz davasıyla ilgili yargılama sonucunda verilen beraat kararının bir kısmı temyiz edilmiştir ve halen Yargıtay'da görüşülmeyi beklemektedir. Bu nedenle Balyoz davasının bir kumpas davası olduğu kabul etmek mümkün değildir.  

"CUMHURBAŞKANINI YADA HÜKÜMETİ ELEŞTİRMEK DARBECİ YAPMAZ" 

Cumhurbaşkanı da Adalet Bakanı da darbe girişimi olduğunu kabul etmişlerdir. Bu nedenle bu iddialar doğru değildir. uzun süredir yazarlık yapmaktayım ve 2012 yılına kadar da gazetecilik yapmıştım. Yazdığım yazılardaki amacım kötü giden devlet yönetiminin düzeltilmesine hizmet edecek yazılardır. Cumhurbaşkanının yada hükümeti eleştirmem beni darbeci yapmaz.  

"HAYATIM BOYUNCA DARBECİLERE KARŞI ÇIKMIŞIMDIR" 

Hayatım boyunca darbecilere karşı çıkmışımdır. Bu nedenle darbecilerle birlikte olmam mümkün değildir. Yazmış olduğum iki adet yazıda kötü gidişatı eleştirmeye yöneliktir. Yazılardan bir kısmı alınmıştır bu yüzden farklı anlam yüklenmiştir. yazdığım yazılar uyarı yazılarıdır. basın özgürlüğü kapsamındadır.
 
Ben Ağır Ceza Mahkemesi'nde şu an 52 yıl hapis istemiyle yargılanmaktayım ona rağmen kaçmadım. Halen buradayım. Örgüt üyesi değilim. İddiaları kabul etmiyorum. Fetullah Gülen ile hiç görüşmedim. Kendisini sadece basından tanırım.
 
Amacının ne olduğunu bilmiyorum. Darbe girişimini FETÖ Terör Örgütünün gerçekleştirdiğini Genelkurmay Başkanının açıklamalarından biliyorum. Savunmam bundan ibarettir" dediği öğrenildi.

"Mehmet Altan'ın mahkemede verdiği ifade ortaya çıktı: 'Darbeden haberimiz yoktu'" haberi, 22 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Mehmet Altan'ın mahkemede verdiği ifade ortaya çıktı: 'Darbeden haberimiz yoktu' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mehmet Altan'ın mahkemede verdiği ifade ortaya çıktı: 'Darbeden haberimiz yoktu' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:57 Hindistan'da 47 Milyon Yıllık Dev Yılan Fosili Bulundu!
  2. 21:20 Türk Kargo Şirketi GKN İflas Etti: Beşiktaş ve Galatasaray'ın da Sponsoruydu!
  3. 21:14 Ünlü Reçel Markası İflas Etti: 139 Yıl Önce Kurulmuştu!
  4. 21:01 Zeytin Değil Altın Hasat Etti: Bahçesinde Çapa Yaparken Altın Dolu Bizans Hazinesini Buldu!
  5. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
  6. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
  7. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
  8. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
  9. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
  10. 18:37 Rönesans Rezidans Faciası: Müteahhidin Çarpıcı Savunması 'Bina Yan Yattı, Çökme Olmadı'
  11. 18:31 Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğünde deprem
  12. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
  13. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
  14. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
  15. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
  16. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  17. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  18. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
  19. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
  20. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
Gündem Haberleri