Melih Gökçek'ten yumurta cevabı: İzmir'de de bana atılmıştı

Melih Gökçek'ten yumurta cevabı: İzmir'de de bana atılmıştı

Melih Gökçek'ten yumurta cevabı: İzmir'de de... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iki şehit cenazesinde yumurta atılmasından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i sorumlu tutmasına yanıt geldi. Gökçek, yumurta atılması için kimseyi görevlendirmediğini...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iki şehit cenazesinde yumurta atılmasından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i sorumlu tutmasına yanıt geldi. Gökçek, yumurta atılması için kimseyi görevlendirmediğini belirterek, "Belediyemizden bu işin içinde kimse yoktur. Yolda yürürken kafanıza kuş pislese benden bilecek, 'bu kuşu Melih göndermiştir' diyeceksiniz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik Ankara Kocatepe Camii'ndeki 2 şehidin cenaze töreninde yumurtalı protesto yapıldı.

CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin ise Kılıçdaroğlu'na yumurta atanların Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ekibi olduğunu iddia ederek, "Eğer Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında soruşturmayı başlatmazsanız, olayın faillerini bulmazsanız halk bunun hesabını sizden mutlaka soracaktır" dedi.

'Yumurta atılmasını tasvip etmem'

Hürriyet'in haberine göre, açıklamaya Melih Gökçek'ten yanıt geldi.

Gökçek'in konuya ilişkin açıklaması şöyle: "Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP milletvekilleri, Türkiye'nin dört bir tarafında şehit cenazelerine gittiklerinde tepki almaktadırlar. Kılıçdaroğlu daha sonra Ankara il başkanı ve CHP Genel Başkan yardımcıları beni ve belediyemi suçlayıcı ifadeler kullanmışlardır. Peşinen şunu söyleyeyim yumurta atılmasını kesinlikle tasvip etmem. Ancak, milletin protestosu son derece doğal ve olağandır.

Senin milletvekillerin gidecek terörist cenazelerine katılacak, APO'nun bayrağı altında yürüyüş ve konuşma yapacak, PKK cenazesine katılacak, Güneydoğuya giden CHP milletvekillerinden oluşan heyet 'Asker ve polis yargılansın" diyecek, TBMM'de terör yanlılarının yargılanmaması için oy kullanacak ondan sonra protesto yapılınca 'Vay beni nasıl protesto edersiniz' diyeceksiniz.

Millet saf değil. Olan biteni açıklıkla görüyor ve demokratik tepkisini kullanıyor. Olayı benimle ve Büyükşehir Belediyesi ile ilişkilendirmenize gelince; Ben yumurta atılması için kimseyi görevlendirmedim. Beni ve belediyemi bu olayla ilgili suçlamalarına gelince; sizi teker teker mahkemeye veriyorum. Mahkemede attığınız iftiralardan dolayı hesap vereceksiniz.

'İzmir'de bana atılmıştı, destek verip alkışladınız'

Şimdi, bir de işin başka yönü var. İzmir Caddesi'nde, kışkırttığınız anarşist militanlar bana yumurta atmıştı. Korumalarım militanları yakalayınca onları kurtarmaya 5 dakika içinde Levent Gök gelmişti. Ve Bütün CHP'lilerin bana kullandığı ifade "Hak etmişti" tarzındaydı. O zaman bu militanlara tepki koymadığınız gibi destek verip alkışladınız. Şimdi ağlamaya, yakınmaya hakkınız yok. Benim başıma gelen sadece sizin de başınıza gelmiş oldu. O kadar.

Ayrıca, Burhan Kuzu, Üniversitede yumurta yağmuruna tutulunca Kılıçdaoğlu verdiği, demeçte; 'Yumurta atılmasını doğrusunu isterseniz şık görmedim. Ama öğrenciler demokratik yollardan protesto edebilir. Onu da saygıyla karşılamak gerekiyor. Herhangi bir şiddet yok değil mi? Yoksa sorun da yok" demişti. Sayın Kılıçdaroğlu olayı ben de sizin gibi değerlendiriyorum. Yumurta atılmasını doğrusunu isterseniz şık görmedim.

Ama öğrenciler ve vatandaşlar CHP, HDP, terörist PKK ilişkilerini demokratik yollardan protesto edebilir. Onu da saygıyla karşılamak gerekir. 'Herhangi bir şiddet yok değil mi? Yoksa zaten sorun da yok' diyorum. Bu tepkiler sadece Ankara değil, Türkiye'nin dört bir tarafından Kılıçdaroğlu ve CHP'lilere karşı yapılıyor. Kılıçdaroğlu beni suçlamayı bıraksın HDP ve teröristlerle ilgili ilişkilerini yeniden gözden geçirsin. Bu Kılıçdaroğlu ve CHP'lilere bir Melih Gökçek tavsiyesidir."

"Melih Gökçek'ten yumurta cevabı: İzmir'de de bana atılmıştı" haberi, 21 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 21 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Melih Gökçek'ten yumurta cevabı: İzmir'de de bana atılmıştı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Melih Gökçek'ten yumurta cevabı: İzmir'de de bana atılmıştı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:17 Unilever'den Magnum Dondurmalarda Geri Çağırma Kararı: Metal parçacıkları endişesi!
  2. 12:11 Gazze'deki Refah'a İlişkin Askeri Operasyon Planı: Amerika ve İsrail Anlaştı
  3. 12:05 Beypazarı Maden Suyu Skandalı: Bor İddiaları Türkiye'de Gıda Güvenliği Endişesini Arttırıyor
  4. 11:57 Yükseköğretim Kurulu: Türkiye, Uluslararası Öğrenciler için Tercih Edilen Bir Eğitim Merkezi
  5. 11:50 Aselsan, Türkiye'ye Hava Savunma Sistemleri İçin Önemli Sözleşme İmzaladı
  6. 11:47 Türkiye'de Hanehalkı Harcamalarında Kredi Kartı Kullanımında Hızlı Artış: Fitch Ratings Raporu
  7. 11:43 Kavala ve Demirtaş şartı konmuştu: Bakan Fidan, Hollanda'ya gidiyor
  8. 11:43 Fatih Altaylı'dan Merkez Bankası Başkanı Karahan'a İddialı Teklif
  9. 11:39 YÖK'ten Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrencilere yönelik açıklama
  10. 11:29 KAP'a açıklama yapıldı: 39 katlı Torun Tower Ofis binası Denizbank'a satıldı
  11. 11:26 TÜİK verileri: Yabancılara bin 778 konut satıldı
  12. 11:22 Fenerbahçe'nin Muhtemel 11'i Belli Oldu: Olympiakos Karşısında Tur İçin Sahada!
  13. 11:20 Dev Mobilya Şirketi İflas Etti: Yüzlerce İşçi İşsiz Kaldı
  14. 11:19 CHP'den 1 Mayıs açıklaması: Taksim Meydanı çağrısı yapıldı
  15. 11:12 Altın Fiyatlarındaki Artış Dolandırıcılığı Tetikledi: Kuyumcular Paketli Altını Tercih Ediyor
  16. 11:08 Mikroplastiklerin Vücuda Sızması: Sağlık İçin Ciddi Tehlike!
  17. 11:03 Yapay Zeka Güzellik Yarışması: Miss AI'nin Arayışı
  18. 10:58 Pendik Köprüsü'nde Yol Verme Tartışması Kanlı Kavgaya Dönüştü!
  19. 10:56 İYİ Parti'den sonra Saadet Partisi de mi değişiyor: Temel Karamollaoğlu genel başkanlığı bırakıyor
  20. 10:54 2 kişinin Hayatını Kaybettiği Toprak Kayması Olayında 1 Gözaltı
Politika Haberleri