Membic'den sonra hedef Bab!

Membic'den sonra hedef Bab!

Membic'den sonra hedef Bab! Demokratik Suriye Güçleri'nin Menbic'i IŞİD'den kurtarmasının ardından bir sonraki hedef Bab olarak belirlendi. ANHA'nın haberine göre bugün Bab Askeri Meclisi’nin bir basın açıklamasıyla ilan edildiği duyuruldu. Bab, Halep'in...

Demokratik Suriye Güçleri'nin Menbic'i IŞİD'den kurtarmasının ardından bir sonraki hedef Bab olarak belirlendi. ANHA'nın haberine göre bugün Bab Askeri Meclisi’nin bir basın açıklamasıyla ilan edildiği duyuruldu. Bab, Halep'in doğu kırsalında IŞİD kontrolündeki en büyük kent.

Menbic'in IŞİD'den alınmasının ardından bugün 7 devrimci gücün birleşmesiyle Bab Askeri Meclisi'nin kuruluşu ilan edildi. Açıklamada, "IŞİD'in zulmü altındaki Bab halkını özgürleştirmek için hamle başlatacağız" denildi.

Basın açıklaması Bab kırsalında gerçekleşirken konuya ilişkin açıklama Bab Askeri Meclisi Genel Komutanı Cemal Musa tarafından yapıldı.

Musa açıklamada şunları kaydetti:

“Suriye’de 5 yıldır devam eden kriz derinleşerek daha da içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Bölgede yaşanan vahşet sarmalı korkunç derecelere varmıştır. Bu bölgesel ve uluslararası güçlerin bölgedeki şiddet ve kriz sarmalı öyle bir merhaleye gelmiştir ki, artık toplum hedef alınmaktadır. Ancak buna rağmen ulusal birlik anlamında olumlu arayışlar da durmamıştır.

Yıllardır Bab ve kırsal bölgelerinde yaşayan halkımız çetelerin her türden acı, vahşet ve dehşetine maruz kalmaktadır. Son olarak da DAIŞ çeteleri ortaya çıkarak gayrı ahlaki ve gayrı insani uygulamalarıyla bölgenin çoğulcu kültürel dokusu olan ortak yaşam ve kardeşlik bağlarını tamamen ortadan kaldırmak istemiştir.

Yıllardır DAIŞ çeteleri ve tekçi Baas rejimine karşı ülkenin dört bir yanında halkların korumak pahasına mücadele ettik. bu uğurda önemli zengin tecrübe ve deneyim elde ettik. Ortak yaşam ve halkların kardeşlik bağlarından gelen tüm tabur, tugay ve yurtsever devrimci güçler olarak bizler tarihi ve ahlaki sorumluluğumuzu halkımıza karşı yerine getirmek ve komşumuz özgür Minbic’in tecrübesi, halkımızı özgürleştirmek için ortak mücadele adımı atmayı bize farz kılmıştır. Suriye’nin tamamının özgürleştirilmesi, demokratik, özgür ve ortak bir vatan inşasının gerçekleşmesi için bir adım daha atıyoruz.

Bu sebeple Bab Askeri Meclisi oluşumunu ilan ediyoruz. Bu meclis Bab toprakları için devrimcilerin gerçek çatısı olacaktır. Bizler meclis çatısı altında Bab ve kırsalının sınırları içinde mücadele edecek ve bölgemizi zulüm ve vahşetten kurtaracağız. Bab devrimin bir sembolü ve Demokratik özgür ve çoğulcu bir Suriye inşasının temeli olacaktır.

Meclisimiz tüm halkların düşmanı DAIŞ çetelerine karşı savaşacak bölgedeki tüm yurttaşlara ayrım uygulamaksızın özgürlük ve kurtuluşu getirecektir.

DAIŞ çetelerinde karşı bir safta savaşmak için tüm tabur, yurtsever ve demokratik kişilerin bu Meclise katılımları için kapılarımız sonuna kadar açıktır.

Bu temeller üzerinden Bab ve kırsalındaki tüm halkımıza, özellikle de gençler ve göçmenlere saflarımıza katılmaları, ulusal ve insani görevlerini halkına karşı yerine getirmeleri çağrısında bulunuyoruz.

Suriye’deki ulusal, demokratik güçlere ve diğer güçlere Bab ve kırsalındaki halımızı kurtarmak için meclisimize destek vermeleri çağrısında bulunuyoruz. Yine ABD öncülüğündeki DAIŞ karşıtı uluslararası koalisyona halkımızı DAIŞ çetelerinden kurtarma mücadelemizde bize destek vermeleri çağrısında bulunuyoruz.

Bab Askeri Meclisi 16 komutandan oluşmaktadır:

Genel Komutan: Cemal Mûsa

Yardımcı Komutan Cîgir: Yûsif Mihemed, Ehmed Ebû Cebel ve Sultan Mehmûd

Bab Askeri Meclisi içerisinde yer alan güçler şöyle:

Bab Devrimciler Cephesi

Qebasîn Şehitleri Tugayı

El-Selacîqa Tugayı

Bab Kırsalı Şehitleri Taburları

Ehrar Erîma Taburları

Şehit Silo El-Raî Tugayı

El-Kiêba Şehitleri Tugayı

Meclisimizi ilan etmekle birlikte, halkımıza tüm enerjimizle adaletin gücü, halkımızın desteği ve uluslararası koalisyonun da desteğiyle Bab ve kırsalını kurtaracağımızın sözünü veriyoruz.

Yaşasın Özgür ve Demokratik Suriye

Yaşasın Bab Askeri Meclisi'' 

"Membic'den sonra hedef Bab!" haberi, 14 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 14 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Membic'den sonra hedef Bab! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Membic'den sonra hedef Bab! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  2. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  3. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  4. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  5. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  6. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  7. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  8. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  9. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  10. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  11. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  12. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  13. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  14. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  15. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  16. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  17. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  18. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  19. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  20. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
Dünya Haberleri