Meral Akşener rest çekti: Bunlar ülkücüleri tanımamış

Meral Akşener rest çekti: Bunlar ülkücüleri tanımamış

Meral Akşener rest çekti: Bunlar ülkücüleri ... MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, kurultayın yapılmasını planlandığı Büyük Anadolu Oteli'nde açıklamalarda bulundu.Meral Akşener, "Yarın kongre olacak mı, olmayacak mı" sorusuna yanıt verdi. Akşener, "Biz yarın...

MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, kurultayın yapılmasını planlandığı Büyük Anadolu Oteli'nde açıklamalarda bulundu.

Meral Akşener, "Yarın kongre olacak mı, olmayacak mı" sorusuna yanıt verdi. Akşener, "Biz yarın kongrenin yapılması için burada olacağız. TOMA'lar karşımızda. Kongrenin ille salonda olması gerekmiyor" dedi.

"İCRA MÜDÜRÜ ADALET BAKANLIĞINA GİTTİ"

Basın açıklamasından önce kongre salonunda inceleme yapmaya gelen Meral Akşener burada yaptığı açıklamada Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı suçlayarak, "Bir ara dönem yaşandı. Bu icra müdürünün Adalet Bakanlığı'na gidip geldiği bir süreç yaşandı. Basın toplantısında anlatacağım. 4 aday aldığımız karar neticesinde, buraya sonrasını suç işleyenler düşünsün. Delege peyderpey geliyor. Ülkücüleri kimse tanımamış, tanımıyorlar. 5,5 aydır biz kongre yapmaya çalışıyoruz. Demokrasi ve hukukun verdiği tüm kurallara uyarak kongremizi yapmaya çalışıyoruz. 5,5 aydır büyük bir edep, haya içerisinde bu demokratik hakkı kullanmaya çalışıyoruz. Kurultay salonunun kapısında mühür var mı, yok mu bilmiyoruz. Her türlü arabanın arandığını, plakaların not edildiğini biliyoruz. Kongrenin bir salonda olması gerekmiyor. Çağrı heyeti atandı, görevi devam ediyor. Bu işleri yapacak olan çağrı heyeti. Çağrı heyeti bir değişikliğe gitmedi. 4 aday burada olacağız" dedi. 

Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, "Yarın buraya biz 4 aday dün aldığımız karar neticesinde birlikte geleceğiz, ondan sonrasını suç işleyenler düşünsün" dedi. Akşener, kongrenin yapılmasının planlandığı Büyük Anadolu Oteli'ne incelemede bulunmak üzere geldi. Otelin girişinde güvenlik güçleriyle karşılaşan Akşener, kurultay salonunu incelemek, keşif yapmak için geldiğini ancak TOMA'larla karşılaştığını belirtti.

"ANAYASA ASKIYA ALINDI"

Türkiye'de Anayasa'nın askıya alındığını savunan Akşener, delegelerin Ankara'ya gelmeye başladığını, ülkücüleri henüz kimsenin tanımadığını söyledi.

15 Mayıs itibarıyla 5,5 aydır delegelerin, ülküdaşların, dava arkadaşlarının büyük bir edep ve medeni bir dille demokratik hakkını kullanmaya ve bir kongre yapmaya çalıştıklarını anlatan Akşener, "Yarın buraya biz 4 aday dün aldığımız karar neticesinde birlikte geleceğiz, ondan sonrasını suç işleyenler düşünsün." diye konuştu.

Kurultay salonunun mühürlü olup olmadığını bilmediğini dile getiren Akşener, öyle bir mühür varsa bu durumun çok abuk ve hukuksuz bir durum olduğunu aktardı.

"İLLA BİR SALONDA YAPILMASI GEREKMİYOR"

Mahkeme hakiminin verdiği karara karşılık bu hakime bağlı olan bir icra müdürünün kanuna aykırı hareket ettiğini savunan Akşener, "Ben ve arkadaşlarım 4 aday yarın burada delegelerimizle kongrenin yapılması için burada olacağız. Şimdi TOMA'lar karşımızda. İlle bir salonda olması gerekmiyor kongrenin." ifadesini kullandı.

Akşener, kongrelerin kapalı bir alanda yapılması gerektiği yönünde herhangi bir zorunluluk olmadığını söyledi.

Kongre sürecinde pek çok hukuksuz ve kanunsuz uygulama yapıldığını öne süren Akşener, "Ben İçişleri Bakanı olduğumda bana ilk hatırlatılan hukuksuz bir emir, talimat veremeyeceğim oldu. Burada da yapılan her türlü hukuksuz talimat anayasal suçtur, gereğini yapmak üzere burada olacağız." diye konuştu.

Meral Akşener, avukatı aracılığıyla da bugünkü durum hakkında bir tutanak hazırlattıklarını bildirdi.

KONGRENİN YAPILACAĞI OTELİN ÇEVRESİNDE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ
MHP kongresi için muhalifler tarafından tutulan Ankara Esenboğa Havaalanı yolundaki Büyük Anadolu Oteli'ne giden tüm yollarda polis barikat kurdu.TOMA'ların da bu bölgede görevlendirildi. Polis otele sadece müşterilerin girişine izin veriyor. 

KURULTAYLA İLGİLİ TARTIŞMALI SÜREÇ
MHP'li muhaliflerin avukatları, Gemerek Asliye Hukuk mahkemesinin "olağanüstü kongrenin Yargıtay kararı beklenmeden toplanamayacağına" ilişkin yürütmeyi durdurma kararını işleme koyan Ankara 25. İcra Müdürlüğü kararının iptali için Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesine başvurmuş, Ankara 2. İcra Mahkemesi, dün 25. İcra Müdürlüğü'nün tüm işlemlerinin iptaline karar vermişti. Bu kararın ardından ise Ankara 25. İcra Müdürlüğü, 2. İcra Hukuk Mahkemesinin kararının geçerli olmadığını belirterek, tedbirin devam ettiğini bildirmişti. Ankara Valiliği de "Valiliğimize tebliğ edilen mahkeme kararlarından MHP kongresinin yapılamayacağı anlaşılmıştır." açıklamasında bulunmuştu.

"Meral Akşener rest çekti: Bunlar ülkücüleri tanımamış" haberi, 14 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 14 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Meral Akşener rest çekti: Bunlar ülkücüleri tanımamış haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Meral Akşener rest çekti: Bunlar ülkücüleri tanımamış 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:35 Arsenal, derbi maçını 5 golle galip tamamladı
  2. 04:35 Uzun süredir beklenen o yenilik başkentin göbeğinde o tarihte açılıyor!
  3. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  4. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  5. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  6. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  7. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  8. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  9. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  10. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  11. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  12. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  13. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  14. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  15. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  16. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  17. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  18. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  19. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  20. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
Politika Haberleri