Merdan Yanardağ: AKP iktidarı 1 yıl bile sürmeyecek

Merdan Yanardağ: AKP iktidarı 1 yıl bile sürmeyecek

Merdan Yanardağ: AKP iktidarı 1 yıl bile sür... Ankara Güvenpark'ta 37 yurttaşın hayatını kaybettiği, 71 kişinin yaralandığı saldırının ardından hükümet sorumluluğu muhalefete ve farklı kesimlere yüklemeye çalışıyor. Son 5 ayda 3 bombalı saldırının gerçekleştiği...

Ankara Güvenpark'ta 37 yurttaşın hayatını kaybettiği, 71 kişinin yaralandığı saldırının ardından hükümet sorumluluğu muhalefete ve farklı kesimlere yüklemeye çalışıyor. 

Son 5 ayda 3 bombalı saldırının gerçekleştiği Ankara'da her saldırının ardından istihbarat birimlerinin saldırıyı önceden bildirdiği ortaya çıkyıor. 

Peki bu saldırılarda bir güvenlik zaafiyeti yaşanmıyor mu? Sorumluluğu üzerine almayan hükümet, uyguladığı iç ve dış politika ile terör ortamını tırmandırmakta pay sahibi değil mi?

ABC Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, bugün Saat 11.00'de Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın 'Medya Mahallesi' programında, Ankara saldırısı ve artan terör olaylarında AKP hükümetinin rolünü anlattı:

İşe Merdan Yanardağ'ın değerlendirmeleri:

- Ankara saldırısı AKP'nin izlediği politikaların bir sonucudur. İktidarın kaos planı karşısında, "Al sana kaos" dediler. AKP kendi yarattığı kaos içinde boğuluyor

- Bağdat'tan sonra en fazla can kaybı yaşanan başkent Ankara. Bunun bir siyasi sorumluluğu yok mu? 

- Erdoğan'ı keşfedip Bush'a takdim eden ABDnin Ankara eski Büyükelçisi Morton Abramowitz bile artık açık açık 'Erdoğan çekilmeli' yazıyor. AKP'yi iktidara taşıyan dış güçler de artık desteklerini çekti.

- AKP daha fazla iktidarda kalamaz. Şu anda erken seçim de dahil gündemde seçenekler var. Ben AKP iktidarının 1 yıl daha sürmeyeceğini iddia ediyorum.

- Erdoğan'a göre AKP'ye oy vermeyen herkes terörist. Bombayı patlatanla elinde kalem tutan akademisyeni de sendikacıyı da aynı gören bir zihniyet olabilir mi? İşte bu tükeniştir.

- Erdoğan çok korkuyor. Sinirleri bozulmuş. Yaptığı konuşmalar bunu açıkça gösteriyor.

- CHP, yıllarca kendisi devlette olmadığı halde devletin sahibi gibi davrandı. Ama artık bir tavır değişikliği var CHP'de. Yıllarca devleti CHP'nin yönettiği yalanını liberaller de besledi. İktidardaki AKP'ye değil, muhalefetteki CHP'ye muhalefet ettiler.

"SÜREÇ RİZE'DEKİ KONUŞMAYLA BAŞLADI"

- Bütün bu süreç, Erdoğan'ın Rize konuşması ile başladı. O konuşma çok düşünülmüş siyasal bir konuşmaydı. Kavga başlamışsa, önce saldırıyı durdurmak gerekir. 

- CHP'de tutum değişikliği var. 'Kuruluş ayarlarına dönmeli Cumhuriyet' dediler. Artık sokağa çıkma çağrısı yapıyor. Eğer CHP yönetimi bunu yapmazsa, örgütler bunu yapacaktır.

- Ankara katliamının sorumlusu, AKP iktidarı ve Türkiye'yi kaos ortamına sürükleyen Erdoğan'dır.

- Şimdi 'PKK ülkeyi bölmeye çalışıyor' diyorlar. Bu yeni bir hikaye değil ki, 40 yıllık bir hikaye. Beşir Atalay'ın İmralı'ya gittiği tutanaklara geçti.

- Ben AKP içinde de bir kırılma görüyorum. Bu sadece Arınç, Hüseyin Çelik ve Gül'den ibaret değil. Türkiye'nin bir felakete sürüklendiğini ve bunun altında kendilerinin de kalacağının farkındalar. Erdoğan'ın son konuşması, daha büyük çatışmaların olacağını gösteriyor. Tayyip Erdoğan'ın politikası sürdürülebilir değil. Erdoğan Gezi'den sonra izlediği stratejiyi izliyor. Daha fazla baskı ve kaos ortamı ile başkanlık ve dinci iktidarı kurmak istedi ama başarılı olamadı.

- Erdoğan'ın son konuşması bir bitiş, tükeniş konuşmasıdır. Tayyip Erdoğan siyasal ömrünü doldurmuş durumda, fiili olarak yaşam ünitesine bağlı şekilde iktidarını sürdürüyor. Ortadaki soru şu; fişi kim çekecek? Ben umut ediyorum ki bunu Türkiye halkı yapsın. Ama bu iktidarın fişi çekilecektir.

"AKP'YE EN BÜYÜK DESTEĞİ PKK VERDİ"

- 7 Haziran'dan sonra AKP'ye en büyük desteği sunan PKK olmuştur. Son Ankara eylemi PKK tarafından yapılmışsa eğer bu çok büyük bir yanlış. Eğer Erdoğan yine bu saldırının devlete yönelik olduğu algısını yaratırsa yine havayı kendi lehine çevirebilir. Bizim bunu halka doğru anlatmamız gerekiyor.

- İlk defa iki ikişi ile intihar saldırısı düzneleniyor. Bu çok ilginç. Neden böyle bir yol izlendiği cevap bekleyen bir soru.

- Ankara'daki saldırıya tepki gösteren genç linç ediliyor. O genç 'Ben dindarım, ama sizin dininiz batsın' diyor. Dindarlık başka, gericilik başka. AKP'nin temsil ettiği siyasal islamcılıktır gericilik olan.

- HDP yoluna böyle devam edemez. Ya bu ülke aydınlanma ve Cumhuriyet çizgisine gelecek ya da ortaçağ karanlığına gömülecek. Türkiye yeni bir 31 Mart Vakası ile karşı karşıyadır. Tıpkı 1909'da yobaz Sultan Abdulhamit'in desteğiyle istanbul'da darbe yapan, Meclisi mebusan'ı kapatan, Batılı eğitim veren mekteplerin talebelirini linç eden gerici kalkışma gibi. Meclisi kapatılar. selanik'ten Hareket Ordusu geldi ve darbeyi bastırdı, meclis'i yeniden açtı. Abdulhamit de tahtan indirildi. Umuyorum ki AKP gericiliğini de halk indirecek. 

- Bugün HDP de CHP de çizgilerini netleştirmek durumunda. HDP böyle devam edemez.

- MHP, sadece PKK karşıtlığı ve Kürt düşmanlığı üzerinden siyaset yapmaya devam ederse AKP'nin içinde eriyip yok olacaktır. Evet PKK'ya karşı olabilrisiniz ama Türkiye'nin tek sorunu PKK değil. 7 Haziran seçim sonuçlarının değerlendirilememesinin en büyük sorumlusu MHP'dir. Meclis başkanlığını AKP'ye teslim ettiler.

- Önümüzdeki dönemde AKP içinde de bir kopuş olacağını düşünüyorum. Bülent Arınç'ı neredeyse tutuklayacaklar.

- Türkiye solu, daha doğrusu solun bir kısmı PKK'nın vesayetinden çıkmalıdır. PKK'nın vesayetinden çıkmadan bu topraklarda ne siyaset yapabilirler ne de güç olabilirler. Sosyalist sol da böyle yoluna devam edemez. Ancak, PKK bazı sol örgütlerle ittifak yaptı diye Ankara saldırısını tüm bu kesimlere mal etmek doğru değil.

Son olarak şunu söyleyebiliriz. Karamsar olmamıza neden olacak bir dizi olayla karşı karşıyayız bu doğru. Ama, karamsar olmaya gerek yok. Ben karamsar değilim. Türkiye bir yol ayrımında; ya yeniden aydınllanma yoluna girecek ya da kıytırık dinci ve içine doğru çökmüş bir Ortadoğu ülkesi olacak. Bu kavşakta muhalefet gereğini yaparsa AKP iktidarı 1 yıldan önce yıkılacak. Hiç bir şey yapılmasa bile AKP iktidarı artık sürdürülebilir değildir. Ya yeni bir yola girecek, ya da yıkılıp gidecektir. AKP yıkılmaya en yakın noktadadır.

Merdan Yanardağ, Ankara saldırısının ardından Twitter hesabından paylaştığı emsajlarda da AKP'nin saldırıdaki rolüne dikkat çekmişti.

İşte o mesajlar:

m.jpgm1.jpgm2.jpg

"Merdan Yanardağ: AKP iktidarı 1 yıl bile sürmeyecek" haberi, 15 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 15 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Merdan Yanardağ: AKP iktidarı 1 yıl bile sürmeyecek haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Merdan Yanardağ: AKP iktidarı 1 yıl bile sürmeyecek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  2. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  3. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  4. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  5. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  6. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  7. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  8. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  9. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  10. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  11. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  12. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  13. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  14. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  15. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  16. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  17. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  18. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  19. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  20. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
Otomotiv Haberleri