Merdan Yanardağ: Bahçeli'nin koalisyon çıkışı delegelere mesaj

Merdan Yanardağ: Bahçeli'nin koalisyon çıkışı delegelere mesaj

Merdan Yanardağ: Bahçeli'nin koalisyon çıkış... Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın 'Medya Mahallesi' programına konuk olan ABC Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, MHP'deki kurultay bilmecesi, Davutoğlu'na yönelik 'Pelikan darbesi', Türkiye'den pek çok tanınan işadamı ve...

Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın 'Medya Mahallesi' programına konuk olan ABC Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, MHP'deki kurultay bilmecesi, Davutoğlu'na yönelik 'Pelikan darbesi', Türkiye'den pek çok tanınan işadamı ve siyasetçilerin adının geçtiği Panama Belgeleri konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

 AKŞENER'İN BİR KARŞILIĞI VAR

Meral Akşener konusunda sadece Bahçeli değil, Erdoğan ve AKP'nin de tedirgin olduğunun altını çizen Merdan Yanardağ, "Meral Akşener sadece milliyetçi tabanda değil, merkez sağda da karşılığı olan bir isim. AKP'den büyük oranda, bir ksım da CHP'den oy alacak potansiyele sahip. Zaten Ergeenkon denen kumpasın bir nedeni de merkez sağda yeni oluşumların önünü kesmekti. Erdoğan'ın temel stratejilerinden biri de buydu. Ancak Akşener'in arkasında bir rüzgar var ve MHP'nin başına gelmesi halinde oyunu büyük oranda arttıracağını düşünüyorum" dedi.

KASET KUMPASI

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Baykal'a yönelik kaset soruşturmasında tanık olarak çağrılmasının yandaş basın tarafından kara propagandaya çevrildiğine dikakt çeken Yanardağ, "Kılıçdaroğlu'nun savcılığın davetine olumsuz cevap vererek gitmeyeceğini açıklaması doğru bir karar. Bu kumpasın sorumlusu Tayyip Erdoğan'dır. Bu skandalı aydınlatacak olan da yine Erdoğan'dır." şeklinde konuştu.

BAHÇELİ'NİN ÇIKIŞI DELEGEYE BİR MESAJ

Devlet Bahçeli'nin son grup konuşmasında AKP ile koalsiyon sinyali vermesinin yeni bir Milliyetçi Cephe hükümeti anlamına da gelebileceğini söyleyen Merdan Yanardağ, mesajın sadece AKP'ye değil, MHP delegelerine de verildiğini velirterek "Bahçeli'nin kurultay öncesinde AKP ile koalisyon mesajı vermesi tesadüf değil. Kendi delegelerine 'Biz iktidar olacağız, devlet imkanlarından yararlanacağız' mesajı veriyor. Koalisyon olursa koltuk bekleyen isimler olacaktır. 'Macerayı bırakın beni destekleyin' demek istiyor." dedi.

PANAMA BELGELERİNDE ADI GEÇEN SİYASİLER İSTİFA ETMELİ

Dünyada büyük etki yaratan Panama belgelerinde adı geçen işadamlarının maliyeye hesap vereceğini belirten Merdan Yanardağ, "Ancak siyasi isimler Maliye'ye değil halka karşı sorumludur. Bunun hesabını vermeleri gerekir. O isimlerin istifa etmesi, ya da ettirilmesi gerekiyor. Ancak bunu isteyecek bir irade ortada yok" dedi.

DAVUTOĞLUNUN MESAJLARI

"Davutoğlu 'Pelikan darbesi' ile devrildi" diyen Merdan Yanardağ, "Ancak zannedildiği gibi bu gidiş sessiz sedasız olmayacaktır. Davutoğlu'nun tasfiyesi sadece bir kişinin değil, bir kadronun tasfiyesidir. Her türlü devlet imkanından mahrum kalan bu kadrolar, kolay pes etmeyecektir. Medyada ortaya çıkan kavga bunun işaretidir. Davutoğlu'nun huzurevi ziyaretinde 'Başbakanlığı bırakmayın' diyen vatandaşa verdiği yanıt da anlamlıdır" şeklinde konuştu.

YA SEÇİM YA REFERANDUM

AKP'nin büyük bir krizin eşiğinde olduğunu belirten Yanardağ, "Aylardır söylüyorum, AKP artık ülkeyi yönetemez. Yıl sonuna kadar ya bir erken seçim, ya da bir referandum söz konusudur. AKP yıkılmaya en yakın dönemini yaşıyor" dedi.

"Merdan Yanardağ: Bahçeli'nin koalisyon çıkışı delegelere mesaj" haberi, 10 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 10 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Merdan Yanardağ: Bahçeli'nin koalisyon çıkışı delegelere mesaj haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Merdan Yanardağ: Bahçeli'nin koalisyon çıkışı delegelere mesaj 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Politika Haberleri