Mersin'de AKP-MHP koalisyonu

Mersin'de AKP-MHP koalisyonu

Mersin'de AKP-MHP koalisyonu MHP lideri Devlet Bahçeli kendisine muhalif parti üyelerini paralelci olmakla itham ediyor ancak onun yönetimindeki MHP her fırsatta AKP ile ortak hareket ediyor.   Mersin Büyükşehir Belediye Encümeni seçiminde MHP ile AKP üyeleri...

MHP lideri Devlet Bahçeli kendisine muhalif parti üyelerini paralelci olmakla itham ediyor ancak onun yönetimindeki MHP her fırsatta AKP ile ortak hareket ediyor.  
 
Mersin Büyükşehir Belediye Encümeni seçiminde MHP ile AKP üyeleri koalisyon yaptı.
5 kişilik encümen üyeliği için MHP'den 3, AKP'den 2 isim seçilirken, seçim sonrasında CHP'liler kentte yapımı devam eden nükleer santralin Çevre Düzeni Planı'na işaretlenmesi karşılığında MHP ve AKP'nin koalisyon yaptığını iddia etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz'ın başkanlığında yapılan meclis toplantısında encümen, meclis başkanvekillikleri ve ihtisas komisyonları seçimleri yapıldı. Meclis oturumunda ilk olarak meclis başkanvekilleri seçimi gerçekleşti. Diğer partilerin aday göstermediği seçimde sadece MHP aday çıkardı. Kerim Tufan birinci başkanvekili, Hikmet Koç ikinci başkanvekili seçildi. Bu seçimlerde AKP grubu blok halinde MHP adayına oy verirken, CHP blok halinde boş oy kullandı. Encümen seçimlerinde de MHP-AK Parti ittifakı aday listesi çıkardı. MHP'den Hikmet Koç, Özgür Sanal ve Veli Şahman'ın, AKP'den Yüksel Vatan ve İbrahim Ersin'in encümen üyeliğine aday olduğu seçimde AK Parti ve MHP grupları blok halinde evet oyunu kullandı. CHP grubu yine boş oy verdi. 

HASSASİYET BEKLİYORUZ

Seçimlerin tamamlanmasının ardından mecliste MHP-AKP ittifakının nükleer santralin 1/50 binlik Çevre Düzeni Planı'na işaretlenmesi karşılığında kurulduğu iddiaları tartışıldı. CHP'li meclis üyesi Derya Özinç, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne 1/50 binlik plana nükleer santralin işaretlenmesi için baskı yapıldığını belirterek, "2 yıl önce belediye başkanlarımız Akkuyu'da nükleer santral kurulması girişimlerine ret yanıtı verdiklerini ilan ettiler. Şimdi de iktidar, 'Nükleeri plana alın' diye baskı yapıyor. Burada MHP ile AK Parti arasında koalisyon kurulmuş olabilir. Ama Akkuyu için hepimizin siyasi kimliği bir kenara koyması gerekiyor. CHP grubu olarak, Akkuyu Nükleer Santrali'nin Çevre Düzeni Planı'na konulmasına şiddetle karşı olacağız. Diğer partilerden de hassasiyet bekliyoruz" diye konuştu.

AKP'li meclis üyesi Kadir Canlı ise, Mersin'in Çevre Düzeni Planı'nın bakanlıkça onaylanması için nükleer santralin planda yer alması gerektiğini belirtti ve Akkuyu santralinin devlet projesi olduğunu savundu. 

"BENİM ÇOCUĞUM ÖLDÜ"

Akkuyu Nükleer Santral tartışmalarının yaşandığı meclis toplantısın sonunda konuşan Başkan Burhanettin Kocamaz, nükleer santral inşaatının sürmesine rağmen kimsenin protesto etmediğine dikkat çekti. Kocamaz, şunları söyledi:

"Ben o gün de söyledim. Ben bireysel olarak nükleer santrale karşıyım. Ama kenti birlikte yönetiyorsak kente karşı sorumluluklarımız var. Kendi aramızda bu konuyu iyi etüt etmemiz lazım. Benim çocuğum, Çernobil faciasından sonra Karadeniz'den gelen fındıklar yedi, Lösemi oldu ve hayatını kaybetti. Ben kimya mühendisiyim gerçekleri söylemek zorundayım. Ama tek başıma karar veremem. Kararı meclis verecek."

"Mersin'de AKP-MHP koalisyonu" haberi, 15 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 15 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Mersin'de AKP-MHP koalisyonu haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mersin'de AKP-MHP koalisyonu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:45 Enerji Dönüşümünde Batarya Teknolojilerinin Yükselişi: IEA Raporu
  2. 15:43 Sokak Köpeğinin Saldırısında Yaralanan Genç Kızın Ayağı Kırıldı
  3. 15:32 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'ın İntikamcı Eğilimleri Endişe Verici
  4. 15:29 EURO 2024: Almanya'da Heyecan Dorukta!
  5. 15:25 Tavuk Etinde Fiyat Patlaması: Tedarik Sıkıntısı İstanbul'u Vuruyor
  6. 15:22 Gümrükte Terk Edilen Michael Jordan İmzalı Spor Ayakkabılar İhaleyle Satışa Çıktı
  7. 15:18 Mescid-i Aksa'ya Sabah Baskını: Gerilim Tırmanıyor
  8. 15:14 Sergio Oliveira'nın Galatasaray Macerası: Tartışma ve Beklentilerin Altında Performans
  9. 15:11 Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu: Nakit Avans ve Kredi Kartı Faizleri Ne Olacak?
  10. 15:10 Japonya'da Dolar Karşısında Yen Değer Kaybı Endişesi: Yetkililerden Uyarı ve Hazırlık Sinyali
  11. 15:07 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Fahiş Fiyatlarla Mücadelede Kararlılık Artıyor
  12. 15:05 Gönül Dağı Setinde Taciz Skandalı: Mahkeme Kararı Açıklandı!
  13. 15:03 Dondurma Kaşığı İle Çikolatalı Kurabiye Tarifi!
  14. 14:57 Saç Derisi Sorunlarına Doğal Çözümler: Sağlıklı Saçlar İçin Yöntemler!
  15. 14:56 Bu 5 Şehir Tehlikede! Meteoroloji İki Gün Boyunca Uyardı: Tehlikeli Hava Durumu Kapıda!
  16. 14:54 Beyaz Eşya Seçimi Kabusa Dönmesin! Yeni Evlenecekler Dikkatli Olsun!
  17. 14:53 Kayıp Klimt Tablosu: Viyana'da Açık Artırmada 32 Milyon Dolara Satıldı
  18. 14:52 Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi için hazırlıklara devam ediyor
  19. 14:49 Ekrem İmamoğlu: "Kanal İstanbul projesi ihanettir"
  20. 14:48 Martı Katliamı: Yalancı Veba Alarmı Şehri Sarsıyor! İnsan Sağlığı Tehlikede!
Gündem Haberleri