Metiner işkenceyi savunmaya devam ediyor: İstiyorlarsa bir de huri gönderelim

Metiner işkenceyi savunmaya devam ediyor: İstiyorlarsa bir de huri gönderelim

Metiner işkenceyi savunmaya devam ediyor: İs... FETÖ operasyonlarında tutuklanan ve cezaevine konulan zanlılara kötü muamele var mı? CHP, özellikle Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde generallerin toplu fotoğrafıyla yaygınlaşan bu iddiayı çürütmek için cezaevi alt komisyonunu...

FETÖ operasyonlarında tutuklanan ve cezaevine konulan zanlılara kötü muamele var mı? CHP, özellikle Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde generallerin toplu fotoğrafıyla yaygınlaşan bu iddiayı çürütmek için cezaevi alt komisyonunu harekete geçmeye çağırdı. AKP'li Mehmet Metiner, konuyu Yavuz Oğhan'dan 'bi de bunu dinle' programında değerlendirdi. Komisyonun başkanı Mehmet Metiner "Yok öyle yağma" diyor. Metiner'e göre işkence ve kötü muamele iddiaları FETÖ'ün yeni propoganda malzemesi.

FETÖ mağdurları için 3 aşamalı plan RS FM'de Yavuz Oğhan'dan 'bi de bunu dinle' programına katılan Metiner "İşkence ve kötü muamele olmamasına rağmen FETÖ ayarlarına dönen CHP, FETÖ'cülerin propogandasına uygun bir iklim yaratmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

FETÖ operasyonları hız kesmeden devam ediyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıklamasına göre bu operasyonlarda yaklaşık 20 bin kişi tutuklandı ve cezaevine kondu. Zanlılarsa uluslararası kuruluşlara 'İşkence ve kötü muamele'ye ilişkin şikayetlerini iletiyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi bu iddiaların ortadan kaldırılması için Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nun alt çalışma grubu Cezaevi Komisyonu'nun devreye girmesini önerdi, 'iddialar bu komisyon gitsin cezaevlerinde araştırsın" dedi. CHP'ye o komisyonun başkanı Mehmet Metiner'den yanıt var.

'SİYASİ PROPAGANDAYA İZİN VERMEYİZ'

"Darbeyi püskürttüğü için millete suçlu muamelesi yapan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a düşman çevreler FETÖ'cülere arka çıkmak için kötü muamele ve işkence konusunda algı operasyonu yürütüyorlar. İşkence ve kötü muamele olmadığını bildikleri halde sırf FETÖ'cüleri mağdur göstermek için bu iddiaları ortaya atıyorlar. Aynı zamanda onlarla yapılacak görüşmeler üzerinden FETÖ'cülerin propagandasına zemin hazırlayacak bir iklim yaratmaya çalışıyorlar. Kimse kusura bakmasın. Mağdur edenler FETÖ'cüler. Ben şimdi sizinle TBMM'den konuşuyorum. Bu meclis bombalandı, bu meclis iradesi yok edilmek istendi. Şimdi işkence ve kötü muamele üzerinden yalan ve haksızlık üzerinden kendilerine siyasi propaganda yapmak imkanı verilecek öyle mi?"

'CHP MİLLETVEKİLLERİNE HİÇBİR ŞEKİLDE GÜVENMİYORUM'

Bu iddiaları ortadan kaldırmak için milletvekillerinin cezaevlerine gidip iddia sahipleri ile görüşmesi neden propaganda olsun? Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner'in bu soruya verdiği yanıtta CHP'ye ağır suçlama var.

Metiner'e göre FETÖ ayarlarına dönen CHP propagandaya alet olacak. "Bunlar her türlü yalanı mübah gören, her türlü iftirayı mübah gören bir örgütün mensupları. Cennette de yaşatsanız burası cehennem derler. CHP de mağduriyetler üzerinden, FETÖ'cülere uzatacağı mikrofonlar üzerinden demokratikleşmeye zarar verecek bir yerde durmaya başladılar. Şimdi orada gittiniz görüştünüz. Mecburen görüşeceksiniz onlarla. Onlarda diyecekler ki ''bize işkence ettiler'. Belgesi var mı yok. Onlar da dışarı çıkacaklar bunlara işkence yapılıyor, kötü muamele yapılıyor diyecekler. Chp milletvekillerine hiçbir şekilde güvenmiyorum. Onlar FETÖ terör örgütüne arka çıkmaya başladılar. CHP FETÖ ayarlarına geri döndü, neredeyse ''bu darbe Erdoğan'ın senaryosudur, tiyatrosudur, OHAL üzerinden kendi diktatörlüğünü pekiştirmek için başvurduğu bir yöntemdir deme noktasına geldiler, tıpkı Pensilvanya'daki iblis gibi."

OLMADI BİR DE ÖDÜLLENDİRELİM FETÖ'CÜLERİ

Bu propogandaya izin vermeyeceğiz diyen Metiner'e göre cezaevlerinde kötü muamele ve işkence yok. Bu sonuca cezaevlerindeki yöneticiler ve ilgili Emniyet yetkilileri ile yaptığı görüşmelerden sonra vardığını ve o yetkililerle sürekli temas halinde olduğunu söylüyor. AKP'li milletvekiline göre asıl sorun tehlikeli FETÖ zanlılarının tek kişilik hücrede yatırılmaları ve Metiner'e göre bu normal: "Biz dayağa karşıyız. İşkencenin her türlüsüne karşıyız. Komisyon Başkanı olarak benim bütün cezaevleriyle irtibatım var. Bana intikal eden hiçbir somut olay yok. Bu iddiaların hepsi asılsızdır. FETÖ'nün yeni dönemde kendisini mağdur durumda göstermek için yaydığı iftiralardır, biz onlara çanak tutamayız. Şimdi bu insanların soruşturmaları devam ederken birileri kendilerine mikrofon uzatacak ve o birileri sokağa çıktığında bunlar işkence gördüklerini iddia ediyorlar diye açıklama yapacak. Yok öyle yağma. Ben istediğim yere gideyim, istediğim yerde kalayım; böyle bir talep fiilen var, kötü muamele dedikleri bu, niye tek kişilik hücrede yatırıyorsunuz diye şikayet ediyorlar. Valla bir de cennet bahçesi verelim, huriler de verelim, yan gelip yatsınlar orada, bir de ödüllendirelim, darbeciyle öyle mi hesaplaşacağız."

'DARBE GECESİ SAVAŞ HUKUKU GEÇERLİYDİ'

Cezaevlerinde işkence ve kötü muamele olmadığını söyledikten sonra sözü darbe gecesine getiren Mehmet Metiner o gece bazılarına az bile yapıldığı görüşünde. "Darbe gecesi, benim insanımı, kardeşimi yanı başımda öldürecek, ben yakaladığım Yüzbaşı'ya iki tokat attım diye kötü muamele yapmış sayılacağım öyle mi? Gözünün altı niye morarmış diye soruyorlar, ben kafasını da patlatırım o anda. Orada savaş hukuku geçerlidir. Benim kardeşimi öldürmüş ben de yakaladığım an kafasını patlatırım, neymiş gözünün altı neden morarmış, bir de öpelim öyle mi?" "Bu aşamada soruşturma devam ediyor, adalete hesap vereceklerdir, varsa bir belgeleri bize iletsinler, hastaneler var, ilgili kurumlar var" diyen Metiner cezaevlerinde incelemenin bir algı operasyonu olduğunu yineledi, ben bu operasyonun içinde olmam" dedi.
 

"Metiner işkenceyi savunmaya devam ediyor: İstiyorlarsa bir de huri gönderelim" haberi, 04 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 04 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Metiner işkenceyi savunmaya devam ediyor: İstiyorlarsa bir de huri gönderelim haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Metiner işkenceyi savunmaya devam ediyor: İstiyorlarsa bir de huri gönderelim 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:22 "Tesla Model Y, Türkiye'de Ön Siparişe Açıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri"
  2. 14:22 Milletvekili Zamı Tartışması: Asgari Ücrete Zam Yok, Milletvekillerine 43.302 TL'lik Artış
  3. 14:19 "Konya'da Oto Hırsızlığı Operasyonu: 13 Milyon Liralık Değerde Araç ve Parçalar Ele Geçirildi"
  4. 14:14 "Diyarbakır'da Kadın Kafa ve Yüzünden Bıçaklandı: Eş Şiddetle Suçlanıyor"
  5. 14:12 TBMM lokantasının fiyatları gündeme bomba gibi düştü: Simitten bile daha ucuz bir menü fiyatı!
  6. 14:11 Tokat'taki deprem, büyük bir depremin habercisi olabilir mi?
  7. 14:09 "Ölümcül Bakteriler İnsan Kanını Hedef Alıyor: WSU'deki Araştırmada Tespit Edildi"
  8. 14:06 "Meteoroloji'den Fırtına Uyarısı: Yurdun İç ve Batı Kesimlerinde Etkili Olacak"
  9. 14:02 "Prens William, Çevre ve Topluluklarla Çalışan Kuruluşları Ziyaret Etti"
  10. 13:54 Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü belli oldu! Siyah-beyazlılar, yeni hocayı İngiltere'de buldu
  11. 13:54 Ünlü ekonomist, et fiyatlarına gelecek olan yüzde 50'lik zam için tarih erdi
  12. 13:54 Galatasaray, iki önemli futbolcu için toplamda 60 milyon Euro hedefliyor
  13. 13:50 "Mağdur, Sanık Tarafından İşyerinde Kilitlenerek Darbedildiğini İddia Ediyor"
  14. 13:36 Borsa İstanbul'da günün ilk yarısında gerileme yaşandı
  15. 13:16 Şubat ayında, özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu azaldı
  16. 13:16 Kanalizasyon çalışması sırasında yaşanan göçük sonucunda bir işçi hayatını kaybetti
  17. 13:16 G7 dışişleri bakanlarına "soykırımı durdurun" protestosu
  18. 13:14 Türkiye'nin önde gelen gıda devi halka arz için gün sayıyor!
  19. 13:12 Son Dakika: Hamas lideri Haniyye İstanbul'a geliyor
  20. 13:10 TÜİK çocuk işçi sayısını açıkladı: Türkiye'deki yoksulluk artışı, çocuk işçi sayılarını yükseltiyor
Politika Haberleri