Mezarı başında anılan Berkin Elvan için 1000 ekmek dağıtıldı

Mezarı başında anılan Berkin Elvan için 1000 ekmek dağıtıldı

Mezarı başında anılan Berkin Elvan için 1000... İstanbul’da Gezi Parkı eylemleri sırasında başına gelen gaz kapsülü sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan, ölümünün ikinci yılında anıldı. Berkin Evlan’ın vurulmasının 1000’inci günü nedeniyle 1000 ekmek dağıtıldı.Gezi...

İstanbul’da Gezi Parkı eylemleri sırasında başına gelen gaz kapsülü sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan, ölümünün ikinci yılında anıldı. Berkin Evlan’ın vurulmasının 1000’inci günü nedeniyle 1000 ekmek dağıtıldı.

Gezi Parkı eylemleri sırasında başına isabet eden gaz fişeği sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan, vefatının ikinci yılında düzenlenen törenlerle anıldı.

Okmeydanı’da Berkin Elvan’ın vurulduğu yerde anma gerçekleştirildi.

12 gün açlık grevi yapan Halkın Hukuk Bürosu üyesi avukatlar burada basın açıklaması yaptı.

Avukat Oya Aslan “Berkin'in davası açılmazsa katledilen tüm çocuklarımızın davası açılmayacak. Ya da polisler yargılanmıyor. Çok cüzi cezalarla, göstermelik cezalarla aklanıyor. Üstü örtülüyor. Bin gün boyunca dosyada sadece gördüğünüz görüntüler vardı. Herkesin izlediği TOMA görüntüsü. O TOMA görüntüsünde 4 polis vardı. Bu dört polisin kimliğinin tespiti isteniyordu. Emniyet artık isimleri versin ve dosya açılsın. Artık yeter ne ailenin ve de bizim sabrımız kalmadı" diye konuştu.

Berkin Elvan’ın gaz fişeğiyle vurulmasının 1000’inci günü olması nedeniyle de 1000 ekmek dağıtıldı.

Berkin Elvan için Feriköy Mezarlığı’nda da anma töreni düzenlendi.

Mezara karanfil, ekmek ve "Sana söz, yine baharlar gelecek" yazılı not bırakıldı.

Daha sonra saygı duruşunda bulunanan gruptakiler, Berkin Elvan için dua etti.

Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan'ın, mezar başında ağıtlar yaktığı görüldü.

Sami Elvan, Berkin hayatını kaybetmesinin üzerinden 2 yıl geçtiğini anımsatarak, adalet arayışlarının devam ettiğini söyledi.

Soruşturma kapsamında olayla ilgili olduğu gerekçesiyle bir kişinin ifadesine başvurulduğunu anlatan Elvan, "Berkin'in vurulmasının emrini veren kişiler yargılanmadığı sürece, o polisin de yargılanmasının hiçbir anlamı yok" dedi.

Mezarlıktaki törene Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm ve babası Sami Elvan ile yakınları, Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemde darbedilerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, CHP'li milletvekilleri Onursal Adıgüzel, Selina Doğan, Mehmet Tüm, Ali Haydar Hakverdi, HDP İstanbul Milletvekili Gora Paylan ve vatandaşlar katıldı.

Feriköy Mezarlığı’nda gerçekleştirilen anmaya Elvan’ın anne ve babası Gülsüm Elvan ile Sami Elvan’ın yanı sıra arkadaşları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Garo Paylan da katıldı.

Elvan’ın mezarı başında çıra yakıldı, Gezi Direnişi’nde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulundu.

''Umudumuzu yitireli iki yıl oldu’

Daha sonra Taksim Dayanışması’ndan mimar Mücella Yapıcı kısa bir konuşma yaptı.

“11 Mart 2014’ten bu yana hiçbir polis, hiçbir emniyet mensubu, hiçbir kamu görevlisi yargı önüne çıkartılmış değil. Tıpkı Ahmet Atakan gibi. Tıpkı adalet peşinde katledilen canlarımız gibi. Hala yaramız kanıyor, hala adalet bekliyoruz.

“İki yılın ardından geçtiğimiz günlerde, Berlin’imizi vuran polisin kimliği belli oldu. Berlin’i vuran polisin görüntülerinin bulunmasına rağmen herhangi bir işlem yapılmıyor. Hala hiçbir hukuki girişim, soruşturma başlatılmadı. Takipsizlik kararı verip başlayamayan hukuki süreci oldubittiye getirmeye çalıştıklarının farkındayız. Biz, Elvan ailesi olarak, Berkin’imiz için istediğimiz, aradığımız ve takip ettiğimiz adaletin aynı zamanda milyonların talebi ve ihtiyacı olduğunu biliyoruz.

“Sadece ismi, belirlenen polis memurunun yargılanması yetmez. Amirler, emri verenler, bürokratlar, hükümetin bütün günahkarları ve en tepedeki cumhurbaşkanı olmak üzere hepiniz yargılanacaksınız ve bu topluma hesap vereceksiniz.''

Anma “Berkin Elvan ölümsüzdür'' sloganı ve mezarı başına bırakılan çiçeklerle son buldu.

Ne olmuştu?

Berkin Elvan 14 yaşındayken, 16 Haziran 2013’te saat 08:00 sıralarında Okmeydanı Mahmut Şevket Paşa Mahallesi Eren Sokak’ta başından gaz kapsülüyle vuruldu.

269 gün komada kalan, bu sırada 15 yaşına basan Elvan, 11 Mart’ta hayatını kaybetti.

Olayla ilgili soruşturma halen sürüyor, henüz hiçbir polise suçlama yöneltilmedi, failler belirlenmedi. Soruşturma dört savcı değiştirdi.

3 Mart 2016’da Berkin Elvan’ı gaz silahıyla vuran polisin kimliğinin tespit edildiği iddia edildi ancak Jandarma raporunda “muhtemel fail'' olarak belirtilen polisin ifadesi alınmadı, Emniyet kimlik bilgilerini savcılığa iletmedi.

7 Nisan 2014’te dosyaya giren görüntülerde Elvan’a iki zet’çi (gaz fişeği silahı) polisin ateş ettiği, polisleri iki amirin yönettiği, bir polisin silaha gaz fişeği koyduğu tespit edildi. Ancak o tarihten bu yana Emniyet Müdürlüğü savcılığın yazılarına cevap vermediğinden polislerin kimlikleri belirlenemedi.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Mart 2014’te de Berkin Elvan’ı hangi polisin gaz tüfeğiyle vurduğunu araştıran savcıya olay tarihinde görevli olan 1065 çevik kuvvet polisinin adını verdi. Bu rakamdan, olay yerinde görevli olanların sayısı ise 275. Emniyet, Elvan’ın 275 polisten birinin vurduğunu belirtti.

OKMEYDANI'NDA GÜVENLİK ÇEMBERİ

Öte yandan, anma törenleri nedeniyle polis ekipleri Okmeydanı ve Feriköy'de güvenlik önlemleri aldı. Zırhlı araçlar da bölgede bekletildi.

"Mezarı başında anılan Berkin Elvan için 1000 ekmek dağıtıldı" haberi, 11 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 11 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Mezarı başında anılan Berkin Elvan için 1000 ekmek dağıtıldı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mezarı başında anılan Berkin Elvan için 1000 ekmek dağıtıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  2. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  3. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  4. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  5. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  6. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  7. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  8. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  9. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  10. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  11. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  12. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  13. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  14. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  15. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  16. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  17. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  18. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  19. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  20. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
Gündem Haberleri