MHP Çağrı Heyeti son sözünü söyledi: Kurultay 19 Haziran'da

MHP Çağrı Heyeti son sözünü söyledi: Kurultay 19 Haziran'da

MHP Çağrı Heyeti son sözünü söyledi: Kurulta... Çağrı Heyeti Sözcüsü Ayhan Erel MHP’nin 19 Haziran Pazar günü toplanması beklenen tüzük kurultayı hakkında basın açıklaması yaptı.MHP Çağrı Heyeti, 19 Haziran Pazar günü Ankara’da düzenlenecek olan tüzük kurultayının...

Çağrı Heyeti Sözcüsü Ayhan Erel MHP’nin 19 Haziran Pazar günü toplanması beklenen tüzük kurultayı hakkında basın açıklaması yaptı.

MHP Çağrı Heyeti, 19 Haziran Pazar günü Ankara’da düzenlenecek olan tüzük kurultayının yapılacağını yineleyerek, “Bu, mahkemenin bize vermiş olduğu yetkidir. Bİz de bu yetkiyi yerine getirip kurultayı yapacağız'' açıklaması yaptı. Heyet adında açıklama yapan Ayhan Erel, “MHP Genel Merkez’ini mahkeme kararı doğrultusunda verilen görev çerçevesinde bir kez daha bu kongreye davet etmeyi uygun görüyoruz'' çağrısı yaptı.

Ayhan Erel’in açıklamalarından satır başları şöyle:

Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir, bu hukuk devletinin kendine göre tanımlar var. Kanunların anayasaya verdiği yetkilere dayanarak buradayız. Anayasa’nın 6. maddesine göre egemenlik kayıtsız şartsız Türk milletinindir. Egemenlik, kayıtsız şartsız Türk milletinin olduğuna göre, anayasal yetkilerini bu şekilde kullanır. Bunlardan birisi de yargıdır. Anayasamızın 49. maddesine göre yargı bağımsız mahkemelerce yürütür. Bağımsız mahkemeler, Türk milleti adına yetkiyi çağrı heyetine vermiştir. Biz de bu yetkilerden kaçmayacağız. Türk milletçisi gibi milletimizin emrindeyiz. Onun için sözlerimi uzatmak istemiyorum.

Çok değerli basın mensupları;

MHP olağanüstü büyük kongresinin icrası ve toplantıya çağrılması amacıyla Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi olarak bizler görevlendirdik. Yargıtay 12. hukuk dairesi tarafından da onanmış ve kesinleşmiştir. Kongrenin toplantıya çağrılması ve icrasıyla ilgili olarak tek yetkili olan bizler, 19 Haziran 2016 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi olağanüstü büyük kongresinin yapılması konusunda karara varılmış, tüm çalışmalar tamamlanmıştır. Bazı basın organlarında 19 Haziran’daki olağanüstü büyük kongremizin korsan olduğuna dair mesnetsiz iddialar, bizzat gözler önünde yaşanan süreci hiçe saymak, nihayet Türk milleti adına karar vermekle yetkili yerel ve üst mahkemenin kararlarını yok saymaktan başka bir şey değildir. Çağrı Heyeti’nin görevlerini icra etmesi mahkeme kararlarını uygulamaktır. Söz konusu kararın yerine getirilmemesi halinde bizler gerek hukuki gerek cezai anlamda sorumlu olacağımız ortadadır. Heyetimiz, mahkemenin kendisine tanıdığı yetki çerçevesinde görevini yerine getirmesi darbe ya da korsan kongre olarak değerlendirilmesi algı yönetiminde ileriye gidemeyecektir. Çağrı heyeti, Genel Merkeze karşı hep özenli bir tavır sergiledi. Diyalog beklentimiz bugüne kadar hep boşa çıkarılmıştır.

Ancak, diyalog kapımızın bundan sonraki aşamalar için açık olduğunu buradan sizler vasıtasıyla bir kez daha duyurmak istiyorum. Bugün, gelinen aşamada heyetimiz görevini titizlikle sürdürmektedir. Olağanüstü Kongremiz, 19 Haziran’da, bir bayram havası içerisinde, şen duygularla, omuz omuza, yan yana, gönül gönüle icra edilecek, başka görüntüler bekleyenlerin hevesleri kursağında kalacak.

Tüm şartlar yerine getirilmiş, Pazar günkü kongrenin tüm şartları yerine getirilmiştir. Delegelerimiz, ilk başkanlıklarına yapılan tebligatlar, gazete ilanları ve SMS’ler aracılığıyla, bizzat kendilerine davetiye gönderilmek suretiyle bizzat kongreye davet edilmiştir. Ayrıca, Genel Merkez de kongreye davet edilmiştir. Buradan tekrar, Genel Merkezi, mahkeme kararı doğrultusunda verilen görev çerçevesinde bir kez daha bu kongreye davet etmeyi uygun görüyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi’ne mensup herkesin, ülkücü hareketin şahlanışına şahit olmak üzere bir kez daha buraya davet ediyoruz. Bu kongrenin Türk siyasi hayatına, Türk milletine hayırlı olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyoruz.

"MHP Çağrı Heyeti son sözünü söyledi: Kurultay 19 Haziran'da" haberi, 17 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 17 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan MHP Çağrı Heyeti son sözünü söyledi: Kurultay 19 Haziran'da haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. MHP Çağrı Heyeti son sözünü söyledi: Kurultay 19 Haziran'da 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  2. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  3. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  4. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  5. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  6. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  7. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  8. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  9. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  10. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  11. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  12. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  13. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  14. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  15. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  16. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  17. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  18. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  19. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  20. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
Politika Haberleri