MHP kurultayında son durum!

MHP kurultayında son durum!

MHP kurultayında son durum! MHP kurultay krizinde bugün hareketli dakikalar yaşandı. 4 muhalif aday Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ, Büyük Anadolu Oteli önüne geldi. Barikatın gerisinde yoğun kalabalık oluştu. Otel önünde hazirun...

MHP kurultay krizinde bugün hareketli dakikalar yaşandı. 4 muhalif aday Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ, Büyük Anadolu Oteli önüne geldi. Barikatın gerisinde yoğun kalabalık oluştu. Otel önünde hazirun defteri oluşturuldu. Muhalifler olağanüstü kurultay için yeterli imzayı topladıklarını ilan etti. Koray Aydın, "Haziranda kurultay yapacağız" dedi. Meral Akşener kurultayın neden engellendiğine ilişkin polisin yazılı emrini görmeden ayrılmayacağını söyledi. Bir açıklama da Sinan Oğan'dan geldi. Oğan, "Yargıtay kararı beklenecek. Buradan sağduyu ile ayrılacağız" diye konuştu. Alanda 13.20 itibarıyla alanda sadece Meral Akşener kaldı. Yaklaşık 2 saat bekleyen Akşener, "Şimdilik sadece evlerimize gidiyoruz. Bu yolculuk devam edecek" dediği konuşmasının ardından alandan ayrıldı. Akşener'in iki kez, 'Bahçeli istifa' şeklinde slogan atan grubu, 'Yapmayın' diyerek susturması dikkat çekti.
  

Sinan Oğan, Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Koray Aydın, Oğan'ın ofisinde bir araya geldi. Son değerlendirmenin ardından muhalif adaylar konvoyla Büyük Anadolu Oteli'ne doğru yola çıktı. Otel önünde hazirun defteri oluşturuldu, imza toplanıyor. Delegelerin salt çoğunluğu, yani 621 delegenin olması durumunda olağanüstü kongre yapılabiliyor. Delegelerden alınacak imza bu nedenle önem taşıyor. MHP'de muhaliflerde kurultay için Yargıtay kararının beklenmesi görüşü ağırlık kazandı. Yusuf Halaçoğlu 4 genel başkan adayı adına ortak açıklamayı okudu. 

MHP'de dört genel başkan adayı, dün ortak yazılı bir açıklama yaparak, bugünkongrenin yapılacağı salonda olacaklarını "Bütün bu Anayasa ve yasaların çiğnenmesi ve fiili baskı ve engellemelere rağmen biz aşağıda isim ve imzası bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan adayları 15 Mayıs 2016 tarihinde saat 10.00'da Kurultayımızın yapılacağı adreste olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz" ifadeleriyle duyurmuştu. Gözler bu sabaha çevrildi.

İşte şu ana kadar yaşananlar:

SİNAN OĞAN: MAKSAT HASIL OLDU

Sinan Oğan, 25. İcra Müdürü'nün davet edildiğini ancak gelemeyeceğini bildirdiğini söyledi. Oğan, "bizim için amaç hasıl olmuştur. Bütün işlemleri yaptıktan sonra alandan ayrılacağız" dedi. Sinan Oğan, Akşener'in olay yerinden ayrılmayacağını açıklamasının hatırlatılması üzerine ise "Biz mutabakatımıza bağlı hareket edeceğiz"dedi.

YARGITAY KARARI BEKLENECEK

12.40 Sinan Oğan yaptığı son açıklamada "Barikat kalkmazsa alanı terk edip Yargıtay kararını bekleyeceğiz. Bu daha normal gelmesi beklenen kalabalığın yarısı. İradelerini ortaya koyma, biz artık değişim istiyoruz demek için geldiler. Genel Başkan'a çağrıda bulunuyorum. Bu iradeyi görsünlür. Bu ülkücü irade" diye konuştu. 

GELMEDEN GİTMEYİZ

12.22 Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, partili ve delegelerin oluşturduğu kalabalığı engellemek için TOMA'larla beraber kurulan polis barikatlarının önünde, barikat demirinden tutarak bekledi. Akşener “Hukuki olarak burada bulunmanın en azından bu arkadaşlarımız açısından onların hukuki olarak suç işlemesinin önüne geçen valinin ve İçişleri Bakanının sorumluluk alarak imzaladığı talimat metnini görmek durumundayız. Aksi olduğu takdirde parmaklarımı demir korkulukların arasından çıkarmayacağım. Onların siyasi sorumlusu İçişleri Bakanıdır. Arkadaşlarımla ilgili bir sorunum yok. Adalet Bakanlığının Genel Müdür Yardımcısı bir hakim hukuksuz bir evraka imza atabiliyor. Pazartesi günü Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara Valisi, Ankara Emniyet Müdürü ve o Genel Müdür Yardımcısı hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Bizim muhatabımız öncelikle İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı ve varsa Başbakandır. Ne kongreymiş kardeşim. Bir Başbakan değişti, bir iktidar yıkıldı, Cumhurbaşkanı bir saatte Başbakan değiştirdi ve iki saatte AKP Genel Kurul kararı aldı" dedi.

573845ca67b0a91f5482a50c.jpg

SALT ÇOĞUNLUK SAĞLANDI İDDİASI

12.20 MHP'de muhalifler, alana gelen noterin huzurunda imzaların toplandığını ve hazirun cetvelinde tüzük kurultayı için gerekli olan salt çoğunluğun sağlandığını söyledi ancak herhangi bir sayı açıklanmadı.

SALT ÇOĞUNLUĞU SAĞLADIK, DAĞILMIYORUZ

Kurultay salonunun önünde bekleyen seçim otobüsünden yapılan anonsta "Salt çoğunluğa ulaştık, kongre yapılmadan sağılmayacağız" anonsu yapıldı.

AKŞENER BARİKATIN ÖNÜNDE

Öte yandan genel lbaşkan adaylarından Meral Akşener, polis barikatının önünde beklemeye başladı. "Beni buradan kimse götüremez" diyen Akşener, polis barikatının parmaklıklarını tutarak beklemeye devam ediyor.

haber.jpg

SİNAN OĞAN: İCRA MÜDÜRÜNÜ DAVET ETTİ

11.55 Sinan Oğan, polisin elinde resmi bir belge olmadığını söyledi. Oğan, "25. İcra Müdürü'nü buraya davet ettik. Sözlü değil resmi bir belge talep ediyoruz. Yazılı bir açıklama yapılana, resmi bir belge ibraz edilene kadar ayrılmayacağız. Tel örgülerden elimi çekmeyeceğim" dedi. Ümit Özdağ ise "Kongre yapmak, tüzük değiştirmek istiyoruz. Biz sonuçta bu kongreyi yapacağız" diye konuştu. 

HAZİRANDA KURULTAYIMIZI YAPACAĞIZ

Koray Aydın: Adaylardan Koray Aydın'dan önemli bir açıklama geldi. Noter çağırarak durumu tespit ettirdiklerini kaydeden Aydın, "Mayıs ayında açıklanacağı söylenen Yargıtay kararını bekliyoruz, haziranda kurultayımızı yapacağız" dedi. Aydın, "Bir ülkücü olarak buradaki durumu görünce ağlamak istiyorum" sözleriyle alınan güvenlik önlemlerini eleştirdi.

ORTAK BİLDİRİYİ YUSUF HALAÇOĞLU OKUDU

11.20 MHP'li muhaliflerin ortak bildirisini Yusuf Halaçoğlu okudu. Bildiride, "MHP sahipsiz değildir, son sözü genel başkanlar değil kurultaylar söyler" denildi.  Halaçoğlu'nun okuduğu bildiride "Tanık olduğumuz sürece genel merkezin talebiyle, AKP'nin kolluk kuvvetleri kurultay yapmamızı engellemektedir. Kurultay kolluk gücüyle engellenmektedir. Türk demokrasisi ve hukuk sarsılmıştır. Hukukun üstünlüğü çiğnenmiş adalet duygusu yaralanmıştır. Hükümet yargıya darbe yapmıştır. Anayasa ve hukuk düzeni askıya alınmıştır. Hiç kimse boşuna beklemesin, avuçlarını ovuşturmasın. Son sözü genel başkanlar değil kurultay söyler" ifadeleri yer aldı.

galeri-082.jpg

İMZALAR NEDEN ÖNEMLİ

-Delegelerin salt çoğunluğu, yani 621 delegenin olması durumunda olağanüstü kongre yapılabiliyor. Delegelerden alınacak imza bu nedenle önem taşıyor. Koray Aydın, "Haziranda kurultay yapacağız" dedi.

YARGITAY KARARI BEKLENECEK

11.13 MHP'de genel başkan adayları 'İrademizi ortaya koyacağız. Polisle karşı karşıya gelmeyeceğiz" mesajı veriyor. 4 başkan adayının toplantısından Yargıtay kararının beklenmesi yönünde görüş çıktığı belirtiliyor. 

ÖZDAĞ POLİS BARİKATINA ÇIKTI

MHP'de genel başkan adayları 'İrademizi ortaya koyacağız. Polisle karşı karşıya gelmeyeceğiz" mesajı veriyor. 

11.10 MHP'li Ümit Özdağ'ın polis barikatının üzerine çıkarak, kalabalığa geri gitmesi ve ön tarafta yer açılması için uyarıda bulunduğu görüldü. MHP'li Yusuf Halaçoğlu da elindeki megafonla kalabalığa uyarılarda bulunarak, bir açıklama yaptı. 

11.05 Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı bölgede genel başkan adaylarının bekleyişi sürüyor. Muhaliflerin bir konuşma yapması beklenirken, polis barikatının açılmaması halinde içeriye girmeye çalışmayacakları ve hazirun tutanağı ile kurultaya gelen delegelerin sayısının tespit edilmesinin amaçlandığı belirtiliyor.


10.55 4 muhalif aday polis noktasına ulaştı. Kalabalığın geriye doğru çekilmesini istiyorlar.

10.50 Genel başkan adayları, miting alanına dönüşen bölgeden geçerek polis bariyerlerinin önüne doğru ilerledi.

10.34  Alanda üst kurul delegelerinin imzaya beklendiği anonsu yapıldı. Bir "hazırun" defteri de hazır tutuluyor, delegelerden buraya geldiklerine dair imza alınacak. Alanda "Bahçeli istifa", "Yönetim istifa" ve "Alparslan Türkeş'in askerleriyiz" şeklinde sloganlar da duyuluyor.

KAVGA KAMERALARA TAKILDI

10.26 Dünden bu yana Ankara'ya gelen partililer nedeniyle otel çevresi miting alanına döndü. Partililer arasında görüş ayrılığının bir noktada kavgaya dönüştü görüldü. Yumruklu kavga kameralara takıldı. 

10.25 Muhalifler Ankara'da yaklaşık 800-900 delegenin kendilerine destek için beklediği iddiasında. Otel çevresinde imza toplama çalışması yürütülüyor.

TRAFİK KİLİTLENDİ

 MHP'li 4 aday Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ'ın kurultayyapmak istedikleri Büyük Anadolu Oteli'nin bulunduğu Ankara Esenboğa Havalimanı yolu yoğunluk nedeniyle trafiğe kapandı. Havalimanı girişinde MHP'li delegeler ve partililerin oluşturduğu kalabalık ve araç yoğunluğu nedeniyle trafik kilitlendi. 

10.20 Muhalifler kongre salonuna giremedikleri dair tutanak almaya çalışıyor. 

10.15 Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın saat 10.20 sularında salonun önünde delegelerle bir araya geldi. 

TEK MİNİBÜS VE KONVOYLA OTELE GEÇİLDİ

Muhalifler daha sonra tek bir minibüsle konvoy eşliğinde Büyük Anadolu Oteli'ne geçti.

OĞAN'IN OFİSİNDE BULUŞULDU

Sabah saatlerinde Sinan Oğan'ın Öveçler'deki ofisinde bir araya gelen Akşener, Aydın, Özdağ ve çağrı heyeti son bir değerlendirme yaptı. 

OTELİN GİRİŞİ SABAH KAPATILDI

Bugün sabah saatlerinde Esenboğa Havalimanı güzergahında bulunan otelin girişi, mahkemenin tedbir kararına istinaden Ankara Valiliğinin talimatı doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından barikatlarla kapatıldı. Kurultayın yapılması planlan otele girişlerine izin verilmeyen gruplar, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Eğitim Merkezi girişinde bekledi.

ÜLKÜ OCAKLARI TÜRKEŞ'İN MEZARINA GİTTİ

MHP'de olağanüstü kurultay tartışmaları sürerken Ülkü Ocakları mensubu yaklaşık 200 kişi, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in kabri başında bir araya geldi. Grubun daha sonra kabrin girişini araçlarla kapattığı görüldü. 

Polis ekipleri, Bahçelievler kavşağından itibaren Türkeş'in kabrinin çevresi ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giden yollarda yoğun güvenlik önlemi aldı.

ciemcdwwgaahk8e.jpg

Ayrıntılar geliyor

"MHP kurultayında son durum!" haberi, 15 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 15 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan MHP kurultayında son durum! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. MHP kurultayında son durum! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  2. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  3. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  4. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  5. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  6. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  7. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  8. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  9. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  10. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  11. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  12. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
  13. 01:09 Elazığ'da kan dondurucu olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti
  14. 01:07 Tokat depreminin ardından gözler oraya çevrilmişti: Büyük bir deprem olacak mı?
  15. 01:05 Colorado’da yeni yasa: Beynimizin yeni haklara ihtiyacı var
  16. 01:04 ‘Ben köy sevmem’ diyenler bile buraya hayran kalıyor: Giden yerleşme planı yapıyor!
  17. 01:00 Trabzonspor'un yeni orta sahası, İskoçya'da bulundu! Kulüp, İngiliz orta saha oyuncusuna adım attı
  18. 00:56 Tasarrufu kim yapacak? Bakan Şimşek açıkladı
  19. 00:49 Fed'in belirttiğine göre, enflasyon finansal istikrar açısından en büyük risk olarak algılanıyor
  20. 00:43 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan kazandığı gelir açıklandı
Politika Haberleri