MHP'de kemerle 'terbiye'!

MHP'de kemerle 'terbiye'!

MHP'de kemerle 'terbiye'! Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde (ÇGC) basın toplantısı düzenleyen MHP eski il, ilçe yönetiminden ve parti delegesi yaklaşık 100 kişi, burada kurultay çağrısında bulundu.Grup adına konuşan MHP İl Sekreteri Ali Karakuş, "Öncelikle...

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde (ÇGC) basın toplantısı düzenleyen MHP eski il, ilçe yönetiminden ve parti delegesi yaklaşık 100 kişi, burada kurultay çağrısında bulundu.

Grup adına konuşan MHP İl Sekreteri Ali Karakuş, "Öncelikle şunu belirtelim; bizim kurultay çağrımız bir başkaldırı değildir. Niyetimiz Ülkücü kamuoyunun içinde bulunduğu sıkıntıları dile getirerek bir kurultay beklentisi olduğunu ifade etmektir. AKP Hükümetinin yanlış uygulamaları yüzünden Türk milleti ahlaksızlık ve yozlaşma tehlikesiyle karşı karşıya kalmış, milli ve manevi değerlerinden hızla uzaklaşmıştır. Ne yazık ki bu sinsi sosyal kirlilikten Ülkücü hareketin kimi mensupları da kendilerine düşen payı almakta, kutlu davalarının gereğini yapmaktan ziyade ya adamın adamı olmayı tercih etmekte ya da sessizliğin ve kısır döngünün içinde yer almaktadır" dedi.

"İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ DURUM KURULTAYI ŞART KILMAKTADIR"

Karakuş, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Öncelikle kendi evimizi sağlam, milli ve manevi değerlerle benzemiş yüce değerlerin savunduğu ve de sağlam karakterli asımın neslinin yetiştirdiği evler haline getirmeye mecburuz. Bunun da yolu bir İstişare Meclisi olarak gördüğümüz kurultaydan geçmektedir. Bizler, ''istişare sünnettir' düsturundan yola çıkarak diyoruz ki ülkücü hareketin ve Türk İslam dünyasının içinde bulunduğu durum kurultayın toplanmasını şart kılmaktadır. Kongre yapılsın ki istişare kapıları açılsın, Ülkücü hareket yeniden yapılandırılsın milli birlik ve beraberlik kuvvetlensin. Eğer olağanüstü kurultay toplanmazsa endişemiz odur ki Ülkücü hareket mensupları arasında nifak tohumları daha çok atışmalar, kutuplaşmalar artacak birbirlerini ötekileştirmeler hız kazanacaktır. Sonuç olarak Ülkücü iradeye güvenilmesi ve kurultay sonucu ne olursun olsun partimizin hizmetinde kalmaya ve hep öyle olmaya devam edeceğimizi de milli Ülkücü kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

galeri-056.jpg

ÜLKÜCÜLER BASIN AÇIKLAMASININ YAPILDIĞI YERE GELDİ
Aynı saatlerde Atatürk Parkı'nda 3 Mayıs Türkçülük Günü'nü kutlayan MHP il yönetimi, buradaki etkinliğin ardından bayrak dağıtmak için yürüyüşe geçti. MHP İl Başkanı Yusuf Baş ve Adana Ülkü Ocakları Başkanı Soner Deniz'in de aralarında bulunduğu grup, bayrak dağıtarak muhalif grubun basın açıklaması yaptığı Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nin önünden geçti. Cemiyetin önünden geçtikleri sırada "Ülkücü hareketin lideri Devlet Bahçeli" ve "Lidere sadakat şerefimizdir" sloganları atan gruptan bir iki kişi muhaliflerin yanına çıkmak istedi. Bunun üzerine tartışma çıktı. Kapının kapatılması üzerine kapıya vuran kişileri sivil polis güçlükle tuttu. MHP İl Başkanı Yusuf Baş ve Ülkü Ocakları Başkanı Soner Deniz, gruba yürüyüşe devam etmesi için ikna etmeye çalıştı. Ancak başarısız olan Soner Deniz, kemerini çekerek sözünü dinlemeyenlere vurdu.

Grup dağılırken Soner Deniz, "Bir daha benim sözümü dinlemeyenin kafasını kırarım. Benim sözümü bir daha yere düşüren olsun görür. Ben yürüyorum, erkek olan burada kalsın" diye bağırdı. Bunun üzerine grup, "İşte ordu, işte komutan" sloganlarıyla tekrar yürüyüşe geçti.

"MHP'de kemerle 'terbiye'!" haberi, 03 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 03 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan MHP'de kemerle 'terbiye'! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. MHP'de kemerle 'terbiye'! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 11 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:30 Bank of America'nın altın tahmini: 3 bin doları aşacak
  2. 12:29 İspanyol tenisçi Aaron Cortes, 15 yıl spordan men edildi
  3. 12:22 AMB ve Fed arasındaki faiz yarışı: Euro ve Dolar paritesi 1'e mi inecek?
  4. 12:18 Ali Yerlikaya: Bayram tatilinin ilk 4 gününde trafik kazalarında 26 vatandaşımız yaşamını kaybetti
  5. 11:42 Barış Pehlivan yazdı: İktidar medyası radikal kararlar alabilir
  6. 11:33 Fatih Altaylı: Size değil, fitre ve zekat, günahını veren bile enayidir
  7. 11:30 Belediye binasına astılar: MHP'li yeni başkan AK Partili başkanın borçlarını duyurdu
  8. 11:24 Memur ve emeklilere enflasyonun altında zam geliyor
  9. 11:18 İflas bayrağı çekildi: İcra ve iflas dosyası sayısı 39 milyona dayandı
  10. 10:53 Şirket hisseleri çakılan Trump en zengin 500 listesinden düştü
  11. 10:47 Haluk Bayraktar: Ekrem İmamoğlu'na sesleniyorum, tasmalı köpeklerini saldırtmayı bırak
  12. 10:41 Kızılcık Şerbeti ekibi Cannes'da: Feyza Civelek’in giydiği elbise sosyal medyada alay konusu oldu
  13. 10:35 Mustafa Destici'den Müslüman ülkelere çağrı: İsrail'le bütün ilişkileri dondurun
  14. 10:25 Akit yazarı İdris Günaydın: En zor şey Tayyip Beyin hatırından vazgeçip ona oy vermemekti
  15. 10:21 Diyarbakır’da DEM dönemi: Kayyım yönetiminin 11 daire başkanı görevden alındı
  16. 10:16 Özgür Özel'den, Devlet Bahçeli'nin tehdidine yanıt: Cehalet demeye dilim varmaz
  17. 10:05 Galatasaray'dan Süper Kupa tören planı gündemi!
  18. 09:55 Fenerbahçe yarı finalde!
  19. 09:51 Ali Yerlikaya duyurdu: Kamyon, tanker ve çekiciler, pazar günü trafiğe çıkamayacak
  20. 09:46 İyi Parti kulisleri hareketli: Akşener’den Dervişoğlu’na destek iddiası
Politika Haberleri