MHP'den CHP'ye ilginç tepki: Cumhurbaşkanının ekmeğine yağ sürmenin anlamı yok

MHP'den CHP'ye ilginç tepki: Cumhurbaşkanının ekmeğine yağ sürmenin anlamı yok

MHP'den CHP'ye ilginç tepki: Cumhurbaşkanını... MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP'nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na dönmek için şart koşmasını "Cumhurbaşkanının ekmeğine yağ sürmenin bir anlamı yok" diyerek yorumladı.MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP'ninAnayasa...

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP'nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na dönmek için şart koşmasını "Cumhurbaşkanının ekmeğine yağ sürmenin bir anlamı yok" diyerek yorumladı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP'ninAnayasa Uzlaşma Komisyonu'na dönmek için şart koşmasını yorumlayarak "Cumhurbaşkanıile birlikte mi biz komisyondayız? Cumhurbaşkanının ekmeğine yağ sürmenin bir anlamı yok." dedi. Partilerin nasıl bir anayasa istediklerinin en kestirme yolunun Komisyon'daki çalışmalarla gösterilebileceğini savunan Vural, "Partilerin hangi eksende kesin çizgilerle ayrıldığının toplum tarafından bilinmiş olmasında fayda vardır." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında CHP'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi'nin kararına ilişkin sözlerini düzeltmemesi halinde Anayasa Uzlaşma Mutabakat Komisyonu masasına oturmalarının mümkün olmadığını deklare etmesini eleştirdi.

Bir soru üzerine Vural, komisyonun bir mutabakat üzerine kurulduğunu ifade ederek, "Bu komisyona CHP de üye verdi. Madem, komisyonda çalışmayacaksanız niye üye verdiniz? Sayın Kılıçdaroğlu 'bu hafta içerisinde cevabımı bildireceğim' demişti. Şimdi, Cumhurbaşkanı ile birlikte mi biz komisyondayız? Gidip burada cumhurbaşkanının ekmeğine yağ sürmenin bir anlamı yok. Parlamenter sistem içerisinde, bu Parlamento'da eğer bunlarla ilgili bir ortam oluşturamıyorsak Cumhurbaşkanı'nın 'o zaman millete gidelim' ifadesi karşısında demek ki Cumhurbaşkanının ekmeğine yağ sürme gayreti var burada." diye konuştu.

"BU BİR TURNUSOL KAĞIDI OLMALIDIR"
Parlamenter sistem içerisinde Parlamento'nun çalışması gerektiğini ifade eden Vural, "Parlamentoda biz kendi irademizle otururuz, savunmamız gereken hususlar varsa savunuruz. Sayın Genel Başkanımız Sayın Meclis Başkanı'na yazdığı yazıda bu konuda CHP'nin ikna edilerek komisyon kurulmasına yönelik bir beyanı oldu. Eğer darbe hukukunun arındırılmasıyla ilgili ayrı bir komisyon kurulacaksa MHP olarak o konuda da elbette yaparız ama ben şahsen Sayın Kılıçdaroğlu'nun bir mektupla cevap vereceği iradesinin karşısında yine de bu mektubu bekleyerek bu komisyonun bu şekilde hiç olmazsa çalışma usul esasları bakımından değil, esastan AKP de anayasa ekseninde toplumun önüne getirilmesi gerektiği kanaatindeyim. Dolayısıyla bu bir turnusol kağıdı olmalıdır." dedi.

"TEK ADAMLI SİSTEMİ GETİRMEK İSTEYENLER KİMLER?"
Kimin anayasanın ilk dört maddesi ile bir soru varsa bunun Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na getirilmesi gerektiğini kaydeden Vural, "Herkes ne iddiası varsa komisyonda görüşülsün, milletimiz bilsin. Türk milletinin ismini çıkartmak isteyenler kim? Vatandaşlık tabirini değiştirmek isteyenler kimler? Parlamenter sistem yerine tek adamlı sistemi getirmek isteyenler kimler?" diye sordu.

"TOPLUMA İLETEBİLMEK İÇİN BU FIRSATI DEĞERLENDİRMEK LAZIM"
Vural, "Biz parlamenter sistemi çalıştırma gayreti içerisindeyiz. Bunun için de komisyonun önemli olduğunu düşünüyorum. Umarım CHP de bu konuda kendi kanaatini oluşturacaktır. Evet, maalesef anayasaya güvenmeyen, yargı kararlarına güvenmeyen bir irade ile karşı karşıya olduğumuz son derece açıktır. Ama bu iradenin nasıl bir anayasa ortaya koymak istediğini de Komisyon vasıtasıyla topluma iletebilmek için bu fırsatı değerlendirip, partilerin hangi eksende kesin çizgilerle ayrıldığını da toplum tarafından bilinmiş olmasında fayda vardır." diye konuştu.

"MHP'den CHP'ye ilginç tepki: Cumhurbaşkanının ekmeğine yağ sürmenin anlamı yok" haberi, 29 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 29 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan MHP'den CHP'ye ilginç tepki: Cumhurbaşkanının ekmeğine yağ sürmenin anlamı yok haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. MHP'den CHP'ye ilginç tepki: Cumhurbaşkanının ekmeğine yağ sürmenin anlamı yok 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  2. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  3. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  4. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  5. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  6. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  7. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  8. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  9. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  10. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  11. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  12. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  13. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  14. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  15. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  16. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  17. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  18. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  19. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  20. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
Politika Haberleri