MHP'liler dağları ayırdı

MHP'liler dağları ayırdı

MHP'liler dağları ayırdı MHP'de yaşanan kurultay krizi, yıllardır düzenlenen ülkücü kurultaylarına da yansıdı. Muhaliflerin 6-7 Ağustos'ta Erciyes Zafer Kurultayı'na katılacaklarını açıklamalarının ardından MHP Genel Merkezi tarafından atanan Bursa...

MHP'de yaşanan kurultay krizi, yıllardır düzenlenen ülkücü kurultaylarına da yansıdı. Muhaliflerin 6-7 Ağustos'ta Erciyes Zafer Kurultayı'na katılacaklarını açıklamalarının ardından MHP Genel Merkezi tarafından atanan Bursa İl Başkanlığı da aynı tarihte Bursa'da Keles Kocayayla Türkmen Kurultayı'nda toplanma kararı aldı.

MUHALİFLER ERCİYES'TE

Geçtiğimiz gün Ankara'da bir araya gelen 4 Genel Başkan adayı, Başbuğ Alparslan Türkeş zamanında başlayan, ancak 2002 yılındaki seçim hezimetinden sonra Devlet Bahçeli'nin yasaklamasına rağmen, Genel Merkez desteği olmadan ülkücüler tarafından düzenlenen Erciyes Kurultayı'na katılma kararı almıştı.

YAZILI AÇIKLAMA

"Kamuoyunun Dikkatine, 11 Temmuz 2016 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayları olarak yapmış olduğumuz toplantıda devam etmekte olan 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin vermiş olduğu ihtiyati tedbir kararı ile başlayan hukuki sürecin yakından izlenmesi kararı alınmıştır.

Ayrıca dört adayın da 6-7 Ağustos 2016 tarihinde Kayseri Erciyes'te yapılacak olan Erciyes Zafer Kurultayı'na bu Kurultayı düzenleyenlere yapılan davete icabet etme kararı alınmıştır. Yine imza toplanması da dahil olmak üzere masadaki diğer konuların değerlendirmelerinin devam etmekte olduğu hususlarında görüş birliğine vardığımızı kamuoyunun dikkatine saygıyla sunarız."

SİNAN OĞAN: 6-7 AĞUSTOS'TA ERCİYES'TE OLACAĞIZ

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, 6-7 Ağustos'ta Erciyes Zafer Kurultayı'na muhaliflerin katılacağını ve onbinlerce ülkücüyle buluşacağını açıkladı.

NTV Canlı Yayını'na katılan Sinan Oğan, muhaliflerin kurultay sürecine yaklaşımını ve gelecek planlarını açıkladı. Erciyes'te yapılacak olan Zafer Kurultayı'na muhaliflerin katılacağını belirten Oğan, "6-7 Ağustos'ta Zafer Kurultayı'nda olacağız" dedi. Oğan kurultayın ülkücüler için bir toy meclisi olduğunu ifade etti. 

GENEL MERKEZ'DEN KOCAYAYLA ATAĞI

MHP'de muhaliflerin 6-7 Ağustos tarihlerinde Erciyes Zafer Kurultayı'na katılma kararı alması üzerine, genel merkez de atağa geçti ve aynı tarihte Kocayayla Türkmen Şöleni'ni düzenleme kararı aldı. Geçtiğimiz yıl 14-15 Haziran tarihlerinde düzenlenen ve daha önceleri de Temmuz ayı içinde farklı tarihlerde düzenlenen Kocayayla Türkmen Şöleni, bu yıl tarihi değiştirilerek Erciyes Zafer Kurultayı ile aynı tarihe denk getirildi.

13700193_10153685817469212_1550734270008841667_n.jpg

Devlet Bahçeli'yi desteklediği bilinen MHP Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu, yaptığı açıklamda "Keles Kocayayla Türkmen Şölenimize halkımız ve bütün ülküdaşlarımız davetlidir" dedi. Kocayayla Şenliği'ne MHP Genel Merkez yönetiminin geniş katılım sağlayacağı öğrenilirken, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin katılıp katılmayacağı ise henüz kesinleşmedi.

Kurultayın sürekli engellenmesi nedeniyle Meral Akşener ve muhaliflerin ayrı bir parti kuracağı iddiası tartışılırken MHP'de yaşanan bu gelişme, "Ülkücüler dağları ayırdı, evlerini de ayıracak mı?" yorumlarına neden oldu.

"MHP'liler dağları ayırdı" haberi, 13 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 13 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan MHP'liler dağları ayırdı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. MHP'liler dağları ayırdı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  2. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  3. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  4. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  5. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  6. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
  7. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  8. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  9. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  10. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  11. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  12. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  13. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  14. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  15. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  16. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  17. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  18. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  19. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  20. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
Politika Haberleri