Midyat Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı araçla saldırı!

Midyat Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı araçla saldırı!

Midyat Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı araçla s... MARDİN'in Midyat İlçesi'nde, PKK'nın bomba yüklü minibüsle Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlediği intihar saldırısında ilk bilgilere göre 2 kadın polis şehit oldu, 2 sivil vatandaş yaşamını yitirdi, aralarında çocukların...

MARDİN'in Midyat İlçesi'nde, PKK'nın bomba yüklü minibüsle Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlediği intihar saldırısında ilk bilgilere göre 2 kadın polis şehit oldu, 2 sivil vatandaş yaşamını yitirdi, aralarında çocukların da bulunduğu 37 kişi yaralandı. Bomba yüklü araçla Emniyet Müdürlüğü'ne girmek isteyen, ancak polislerin ateş açması üzerine bunu başaramayan teröristin, demir korkuluk ve beton bariyerlerin önünde aracı infilak ettirdiği belirtildi.

PKK'lılar bu kez Mardin'in tarihi ve turistik ilçesi olan Midyat İlçesi'ni hedef aldı. Bugün saat 11.15 sıralarında PKK'lılar bomba yüklü minibüsle ilçenin en merkezi yeri olan Cumhuriyet Bulvarı üzerinde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına bomba yüklü minibüsle intihar saldırısı düzenledi. Emniyet Müdürlüğü binasının yanı sıra marketler, kamu binaları, işyerleri, evlerin bulunduğu ve vatandaşların yoğun olduğu Cumhuriyet Bulvarı üzerinde, önünde beton bloklar ve demir bariyerler bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önüne bomba yüklü minibüsle gelen terörist, araçla içeriye girmek isteyince, durumundan şüphelenen bina girişindeki polisler araca ateş açtı. Bu sırada PKK'lı terörist, demir korkuluk ve bariyerlerin önünde bomba yüklü minibüsü infilak ettirdi ve ortalık bir anda savaş alanına döndü.

Saldırıyı gerçekleştiren terörist minibüsle birlikte parçalanırken, çıkan yargında Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki araçlar da alev aldı. Saldırıda ilk bilgilere göre 1 polis şehit olurken, 2 vatandaş hayatını kaybetti. Aralarında polislerin, sivillerin, çocukların da bulunduğu 34 kişi de yaralandı. 


Kilometrelerce uzaktan duyulan şiddetli patlamada Emniyet Müdürlüğü binası büyük hasar görürken, çevrede bulunan ev, iş yerleri, marketler de hasar gördü. 

Saldırının ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslar ve vatandaşlar tarafından Midyat Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, itfaiye ekipleri alevlere müdahale ederek söndürdü.

Emniyet girişinde beton bloklar ve demir bariyerlerin bulunmaması halinde, facianın boyutunun daha da büyük olabileceği belirtildi. 

2 KADIN POLİS ŞEHİT OLDU, 37 KİŞİ YARALANDI
Mardin'in Midyat İlçesi'nde PKK'lıların İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan 2 polis memurunun kadın olduğu bildirildi.

Saldırıda ilk anda 1 polis memurunun şehit olduğu, 2 sivil vatandaşın hayatını kaybetti belirtilirken, aralarında sivillerin de bulunduğu 34 kişi ise yaralandığı açıklandı. Yaralılar arasında bulunan ve durumu ağır olan 1 kadın polis memuru Midyat Devlet Hastanesi'nde doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Saldırıda şehit olan polislerinin 2'sinin de kadın olduğu açıklandı. Yaralı sayısının da 37'e yükseldiği bildirildi.

ŞEHİT POLİSİN EŞİ DE DAHA ÖNCE SALDIRIYA UĞRAMIŞ
Şehit olan polis memurlarından Nefize Özsoy'un polis memuru olan eşi de daha önce ilçede polis aracına düzenlenen saldırıda yaralandığı belirtildi.

HDP'Lİ TAN'A TEPKİ
PKK'lıların bomba yüklü araçla düzenlediği saldırının ardından ilçeye giden HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, olay yerinde inceleme yaptığı sırada bir grubun tepkisiyle karşılaştı. Öfkeli kalabalık, Tan'a, "Bunlar hep sizin yüzünüzden oldu. Biz sizi sorunu çözmek için gönderdik, daha çok insan ölsün diye değil. Allah PKK'ya destek verin belasını versin" diyerek yuhaladılar. Tepkiler üzerine Altan Tan, arabasına binerek bölgeden uzaklaşırken, bazı kişilerin araca tekme attığı görüldü. Tan, daha sonra bölgeden uzaklaştı.

galeri-115.jpg

3 GAZETECİ YARALANDI
Bu arada Midyat'ta Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırıyı takip etmek üzere Diyarbakır'dan ilçeye giden gazeteciler, olay yerinde görüntü ve fotoğraf alırken bir grubun saldırısına uğradı. Çeşitli ajanslara çalışan Mahmut Bozarslan, Sertaç Kayar ile Hatice Kamer, öfkeli grubun tekme tokatla saldırısında yaralı gazeteciler Midyat Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.

Bu arada saldırıya uğrayan Emniyet Müdürlüğü binası önünde toplanan bir grup, görüntü ve fotoğraf almak isteyen gazetecilere sert tepki gösterip, çalışmaları engellendi. Sözlü ve fiziki tepkilere uğrayan gazeteciler bölgeden ayrılmak zorunda kaldı.

Saldırının ardından yayın yasağı getirildi. 

Başbakan'dan açıklama!

Başbakan Binali Yıldırım Vezneciler saldırısında yaralananları ziyaret ettiği İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Mardin Midyat'taki bombalı saldırıyla ilgili "Midyat'taki bombalı saldırının faili katil PKK'dır" dedi. PKK ile mücadelenin sürdürüleceğini de belirten Yıldırım "İster şehirde, ister kırsalda olsun terörün Türkiye gündeminden çıkması için gece gündüz bu amansız mücadeleyi sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

"Onların arkalarını sıvazlayan ve destek verenlerle de mücadele edeceğiz" diyen Yıldırım, saldırının failinin PKK olduğunu söyledi.

Başbakan Yıldırım şunları kaydetti:

"Türkiye gündeminden çıkması için gece gündüz bu amansız mücadeleyi sürdüreceğiz. Onların arkalarını sıvazlayan ve destek verenlerle de mücadele edeceğiz. Bugün de Midyat'ta çok çok büyük bir patlayıcı oldu. 30 yaralımız var. 1 polis, 2 vatandaş olmak üzere 3 ölü var. Fail PKK'dır"

"Değerli arkadaşlar dün sabah saatlerinde üniversitenin güvenliğinden sorumlu olan çevik kuvvet ekiplerimiz maalesef terör örgütünün saldırısına uğradılar. Ve bu olayda polis ve sivil 11 kardeşimizi kaybettik. Şehitlere, ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımız var. Dünden beri iyileştirme için canla başla hastanelerde çalışıyor arkadaşlar. Birçoğu zaten taburcu oldu."

HALK KAN VERMEK İÇİN HASTANEYE KOŞTU

İlçede patlama büyük paniğe neden olurken, vatandaşlar yaralıların bulunduğu Midyat Devlet Hastanesi'ne akın ederek, onların sağlık durumları hakkında bilgi almaya çalıştı. Bu sırada bazı vatandaşların da olası kan ihtiyacını karşı hastaneye gittikleri belirtildi. İçindeki doktorlar da acil olarak göreve çağrıldı. Durumu ağır olan yaralılar çevre il ve ilçelerdeki hastanelere sevk edildi.

Saldırının ardından polis ekiplerine takviye olarak jandarma da devreye girerek, stratejik yerlerde güvenlik önlemi aldı. Mardin il merkezinden de ilçeye takviye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

"Midyat Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı araçla saldırı!" haberi, 08 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 08 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Midyat Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı araçla saldırı! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Midyat Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı araçla saldırı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:38 Rusya açıkladı: Kıtalararası balistik füze denememiz başarılı oldu
  2. 00:35 Gazze saldırıları İsrail'in borcunu 2023'te iki katından fazlaya çıkardı: Maliyeti fazla oldu
  3. 00:32 Beypazarı'ından 'bor' iddialarına açıklama geldi: Mevzuat farklılığından kaynaklı
  4. 00:26 Fed açıkladı: Enflasyon en büyük finansal risk olarak görülüyor
  5. 00:13 Elektrikli otomobiller baş ağrısı mı yapıyor? İşin sır fren sistemiyle açıklandı
  6. 00:11 Türkiye milyarlarca dolarlık dev yatırımı daha kaçırdı!
  7. 00:09 Audi'lerin bagajlarındaki rakamlar ne anlama geliyor? İşte güç tablosunun sırrı!
  8. 00:06 Ucuza lüks otomobil arayanlara iyi haber geldi! Yeni Citroen C3 Aircross size göre olabilir
  9. 00:00 Sadettin Saran açıkladı: Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  10. 23:50 Dünyanın en iyi havalimanları açıklandı: Türkiye de listede
  11. 23:46 AKP’li Nihat Zeybekçi İsrail’le ticareti savundu: ''Katliam başka ticaret başka''
  12. 23:43 Türkiye boykota gidiyor! Ünlü adlar da destek verdiğini açıkladı
  13. 23:41 Altın sahiplerini korkutan uyarı geldi: "Bu fırsat kaçmaz, hazırlanın"
  14. 23:32 Trump'ın yargılandığı bina önünde kendini ateşe verdi
  15. 23:29 BM açıkladı: Sudan'da insan eliyle oluşturulan kriz çok büyük boyutta
  16. 23:08 Dünya Bankası, Türkiye'ye milyonlarca dolarlık bir borç verme kararı aldı!
  17. 23:01 Trump'ın yargılandığı mahkeme önünde bir kişi kendini yaktı!
  18. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  19. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
  20. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
Gündem Haberleri