Muhafız Alayı Komutanı da kandırılmış!

Muhafız Alayı Komutanı da kandırılmış!

Muhafız Alayı Komutanı da kandırılmış! Barış’ın Gülen Cemaati’yle ilgisi bulunmadığını savunarak,  “Kandırıldım. Bir muhakeme hatası yaptım. Sütten çıkmış ak kaşık değilim. Emir-komuta zinciri içerisinde hareket ettiğimi düşündüm. Bunun bedelini...

Barış’ın Gülen Cemaati’yle ilgisi bulunmadığını savunarak,  “Kandırıldım. Bir muhakeme hatası yaptım. Sütten çıkmış ak kaşık değilim. Emir-komuta zinciri içerisinde hareket ettiğimi düşündüm. Bunun bedelini ödemeye hazırım'' dediği öne sürüldü.

Harekat Merkezi Amiri Binbaşı Hüseyin Turan ifadesinde Kurmay Albay Muhsin Kutsi Barış’ın kendilerine, “Genelkurmaya yönelik bir IŞİD saldırısı var, bizde orada görev alacağız. Oranın emniyetini almak için görevlendirildik, gazanız mübarek olsun'' dediğini aktarmıştı.

Turan, tek sorumlu olarak gösterdiği Barış’tan şikayetçi olduğunu söylemişti.

''24.00’te yapacağız, sen birliklerini hazırla’

Barış, Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın ulaştığı ifadesine şöyle başladı:“2015 yılında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı komutanlığına atandım. Bu göreve beni kimin önerdiğini bilmiyorum.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın başdanışmanı Kurmay Albay Orhan Yıkılkan, 12 Temmuz’da beni arayarak ''koruma tatbikatı’ yapılacağını söyledi. Bunun üzerine ''alarm’ tatbikatı ile ''koruma’ tatbikatını birleştirdim. 15 Temmuz günü öğleden sonra genelkurmay karargâhına Orhan Yıkılkan Albay’ın yanına giderek tatbikatı ne zaman yapacağımızı sordum. ''24.00’te yapacağız, sen birliklerini hazırla’dedi. Ancak 21.00 sularında Orhan Yıkılkan dahili hattan ve cep telefonumdan beni aradı, tatbikatın erkene alındığını, 21.00’de başlayacağımızı söyledi. Bunun üzerine 100’er kişiden oluşan üç birliğimi topladım.''

Sistem üzerinden kendilerine üç mesaj geldiğini aktaran Barış, ilkinde ''Silahlı Kuvvetler’in yönetime el koyduğunun’, ikincisinde ''sıkıyönetimde görevlendirilen bazı generaller ve karargâh sorumlularının adının’, üçüncüsünde ise ''atama listeleri ve sıkıyönetim emrinin’ yazdığını belirtti.

''Gereğini yapın’

Kurmay Albay Barış şöyle devam etti: “Bunları görünce dahili hattan genelkurmay başkanlığı özel kalem müdürlüğünü aradım, telefonu Orhan Yıkılkan albay açtı. Bana içeriklerin doğru olduğunu, tatbikat durumunun fiili duruma geçtiğini söyleyerek, ''Gereğini yapın’ dedi. TRT’ye ekibimi göndermemi söyledi. 

Kara Harp Okulu Tabur Komutanı Yarbay Ümit Gencer, bir gün önce benden 10 kişilik uzman çavuş ekibi istemişti. Kendisine 22.00 sularında 10 kişilik ekip verdim. Gencer, 10 uzman çavuş ile TRT nizamiyesini ele geçirmek için gitti. Ayrıca yardımcım Piyade Yarbay Ekrem Işık komutasındaki 100 kişilik grubu TRT’ye gönderdim. TRT’ye giden ekip takviye isteyince alayımdaki komutanlardan Piyade Binbaşı Osman Koltarla emir komutasındaki ikinci 100 kişilik ekibi TRT’ye gönderdim. Saat 23.00 sularında genelkurmaydan Orhan Yıkılkan albay beni aradı ve 100 kişilik takviye ekip istedi. Bunun üzerine de Piyade Binbaşı Fedakar Akca emir komutasındaki 100 kişilik grubu genelkurmaya gönderdim.''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başyaveri Kurmay Albay Ali Yazıcı’nın darbe girişiminin yaşandığı gün yanına geldiğini ve kahvaltı yaptıklarını söyleyen Barış, “Cumhurbaşkanının programının nerede olduğunu sordum. Güneye gideceğini söyledi. Nereye gideceğini sormadım, o da bana söylemedi''dedi.

Yazıcı ifadesinde Barış’ın kendisine “Cumhurbaşkanı, Otluk köyünde mi tatil yapıyor?'' diye sorduğunu, kendisinin de“Marmaris’te Grand Yazıcı Oteli’nde tatil yapıyor'' dediğini, Barış’ın da bunun üzerine Erdoğan’ın Otluk köyünde olduğunusöylediğini anlatmıştı.

''Gülen ülkeye zarar veren yapının başıdır’

Barış ifadesini şöyle bitirdi: “Ben kandırıldım. Bir muhakeme hatası yaptım. Sütten çıkmış ak kaşık değilim. Emir-komuta zinciri içerisinde hareket ettiğimi düşündüm. Bunun bedelini ödemeye hazırım. Ayrıca ben TRT ve genelkurmaya görevli olarak tatbikat kapsamında gönderdiğim er, erbaş ve uzman çavuşların sorumluluğunu almaya hazırım. Onların bir kabahati yoktur. Kabahat bende, birlik komutanlarında ve onların yardımcılarındadır. Fetullah Gülen’i medyadan tanırım. Kendisiyle hiç görüşmedim. Fetullah Gülen benim için kendisini ''hoca’ diye tanıtan, ülkeye zarar veren yapının başıdır. Ben namaz kılmıyorum, cumaya da gitmiyorum. Arada oruç tutarım.''

"Muhafız Alayı Komutanı da kandırılmış!" haberi, 04 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 04 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Muhafız Alayı Komutanı da kandırılmış! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Muhafız Alayı Komutanı da kandırılmış! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  2. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  3. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  4. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  5. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  6. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  7. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  8. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  9. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
  10. 04:37 Pastacıların sırrı ifşa oldu! Kek kabartmak bu kadar kolay!
  11. 04:35 Microsoft Store yeni güncellemeyi kullanıcılarına sundu
  12. 04:31 Elon Musk duyurdu: X artık ücretli olacak!
  13. 04:29 Telegram kurucusundan açıklama: Bir yıl içinde bir milyar kullanıcıya ulaşacak!
  14. 04:27 WhatsApp'a eskiden kullandığımız MSN özelliği geliyor!
  15. 04:23 Akıllı telefonların ömrü kaç yıl?
  16. 04:20 Yenilenen EQA ve EQB Türkiye’de!
  17. 04:13 Mükemmeliyetçilik: Başarının düşmanı mıdır yoksa dostu mu?
  18. 04:10 Hıdırellez’de neden yere nar atılır?
  19. 04:07 21 Nisan 21° Boğa burcunda Jüpiter ve Uranüs kavuşumunda devrim yaşayacak burçlar!
  20. 04:01 Bu sarma sırrını neredeyse kimse bilmiyor: En lezzetli sarmaların sırrı bir yemek kaşığında gizli!
Gündem Haberleri