Muhalifsen 'drone'a da izin yok

Muhalifsen 'drone'a da izin yok

Muhalifsen 'drone'a da izin yok Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, change.org adresi üzerinden “Hobime Dokunma'' başlığı altında imza kampanyasına destek verenleri ve Sivil Havacılığı’n sosyal medya hesaplarına eleştirel yorum yapanların drone kayıt...

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, change.org adresi üzerinden “Hobime Dokunma'' başlığı altında imza kampanyasına destek verenleri ve Sivil Havacılığı’n sosyal medya hesaplarına eleştirel yorum yapanların drone kayıt taleplerini, “Sosyal medya ortamında yaptığınız paylaşımlar nedeniyle kaydınız iptal edilmiştir. Söz konusu tavırlara devam etmeniz halinde savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır'' diyerek iptal ediyor.

Cumhuriyet.comçtr'nin haberine göre, 1 Mayıs'tan itibaren yürürlüğe giren yöneltmeliğe göre drone sahipleri artık cihazlarını uçurmadan önce Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden kayıt ettirmek zorunda. Kayıt yaptırmadan ve uçuş öncesi gerekli izni almayanlara 17 bin TL’ye kadar para cezası verilebilecek.

icerik.jpg

KEYFİ UYGULAMA VE ELEŞTİRENLERE ONAY YOK

Ancak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, yasayı eleştiren, yasanın değiştirilmesi için imza kampanyasına destek verenlerin veya Sivil Havacılık Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabına eleştirel yorum yapanların başvurularını keyfi olarak onaylamıyor.

Sivil Havaclık Genel Müdürlüğü’nün keyfi ve hukuk dışı tavrı nedeni ile onlarca drone sahibi mağdur oldu. Bazı drone kullanıcıları ise şimdiden Sivil Havacılık’ın keyfi uygulaması hakkında dava açmaya başladı.

Aynı zamanda Sivil Havacılık yüzlerce drone sahibinin başvuru talebine hala günlerdir cevap vermemesi drone kullanıcılarını zora düşürüyor.

Konu ile ilgili olarak İstanbul’da yaşayan drone sahibi Gökhan Güloğulları, Change.org sitesi üzerinden “Hobime Dokunma'' başlıklı imza kampanyası başlattığı için ve sosyal medyada bu yasayı küfür ve ya hakaret etmeden eleştirdiği için Sivil Havacılık Müdürlüğü başvurusunu bu tavırlarından dolayı onaylamadı. Sivil Havacılık başvuru onayına ise şu şekilde cevap verdi:

Olayın mağduru Gökhan Güloğulları yaşadığı durum ve keyfi uygulamayı şu şekilde aktardı:

Geçen hafta Perşembe günü Change.org üzerinde asla hakaret içermeyen SHGM Drone Talimatnamesi Yeniden Düzenlenmeli başlıklı imza kampanyası başlattım. Okuduğunuzda karşılıklı anlaşma, uzlaşma konusunda ne kadar kibar yazıldığını anlayabilirsiniz.

icerik1.jpgArdından 29 Nisan Cuma günü aşağıda kopyası olan bir mail ulaştı ve okuduğumda gözlerime inanamadım. Hesabımı sildiklerini ve söz konusu paylaşımların ne olduğunu belirtmeden devam etmem halinde savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını yazmışlardı. Tabii bu hukuksuz tutum karşısında avukatımla görüştüm ve idare mahkemesine yarın (Pazartesi) dava açmaya hazırlanıyorum. SHGM'ye kurum bazında küfür, ağır hakaret içeren bir paylaşımda bulunmadım. SHGM resmi sosyal (Facebook) hesabına orantısız zeka diye adlandırdığımız günümüz capslerinden (benim ilettiğim "çok cahilsin, keşke ölsen") böyle bir tutuma gideceğini düşünmüyorum. Her ne olursa dava açma hakları saklı, ancak hesabımı hangi maddeye dayandırarak sildiklerini maalesef açıklayamazlar, çünkü böyle bir madde veya karşılıklı imzaladığımız bir sözleşme yok.

Yapılan hukuk devletinde, devletin resmi kurumunun kişisel tavrıdır ve hukuksuzdur.

Bu arada SHGM’nin resmi Facebook hesabının ciddiyetsiz paylaşımları da drone kullanıcılarını kızdırıyor. Ayrıca SHGM internette dolaşan ve ekleyen tarafından montaj olduğu söylenen bir drone kazası videosunu gerçekmiş gibi paylaşması tepkilere neden oldu.

SOSYAL MEDYADAN DA BÜYÜK TEPKİ

Başvurusu kabul edilmeyen yurttaşlar Sivil Havacılık Kurumu'nun bu keyfi davranışı sonrasında duruma sosyal medya hesaplarından da tepki gösterdi.

icerik3.png

icerik4.png

 

"Muhalifsen 'drone'a da izin yok" haberi, 03 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 03 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Muhalifsen 'drone'a da izin yok haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Muhalifsen 'drone'a da izin yok 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  2. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  3. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  4. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  5. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  6. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  7. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  8. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  9. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  10. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  11. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  12. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  13. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  14. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  15. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  16. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  17. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  18. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  19. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  20. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
Gündem Haberleri