Muharrem Usta: Fenerbahçe'ye kumpas kuruldu

Muharrem Usta: Fenerbahçe'ye kumpas kuruldu

Muharrem Usta: Fenerbahçe'ye kumpas kuruldu Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın şike süreci ve Bordo-Mavili camiayla ilgili sözlerine NTV’de yanıt verdi. İşte Usta’nın açıklamalarından öne çıkan ifadeler:-15 Temmuz sürecini...

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın şike süreci ve Bordo-Mavili camiayla ilgili sözlerine NTV’de yanıt verdi. İşte Usta’nın açıklamalarından öne çıkan ifadeler:

-15 Temmuz sürecini yaşıyoruz. Henüz üzerinden 1.5 ay geçmişken, ülkemizde farklı görüşlerin bir araya geldiği dönemde şike gibi bir konuyu konuşuyor olmak Trabzonspor olarak hoşumuza gitmiyor. Şike çok önemli bir konu ancak şu an gündeme gelmemeliydi. Aziz Bey’in verdiği beyanatla her taraf toz duman oldu. Spor kulüpleri arasındaki birlik beraberliğe darbe vurdu.

-Okuma yazma bilen herhangi bir insan TFF’de ve CAS’ta verilen kararları okuduğunda sportif anlamda şikeyle ilgili sorunu çözebilir. Bizim ile Fenerbahçe arasında ceza hukukunu ilgilendiren herhangi bir sorun yok. FETÖ, Fenerbahçe’ye bir kumpas kurmuşsa, ele geçirmesin diye o kulübün yanında seferberlik ilan ederiz. Kumpas varsa, biz Fenerbahçe’nin yanındayız. Sportif yargılama bambaşka bir durum.

-Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki konu şikedir. Ben Fenerbahçe’ye üzülüyorum aslında. Bireylerin yaptığı olay tüm camiaya mal oluyor. Fenerbahçe’ye bir kumpas kurulduğuna inanıyorum. Böyle şeyler olmuş olabilir. Hatta kuvvetle buna inanıyorum. Örgüt Fenerbahçe’yi başka bir sebeple takibe alırken, şike olayları ortaya çıkıyor. Fenerbahçe ile ilgili kişilerin PFDK, Tahkim, UEFA, CAS’ın kararlarına örgüt etki edemez.

'Fenerbahçe'nin arkasındayız ama şike başka bir iştir'

Tapeler gündeme geldiğinde ilgili şahıslar bunları hiçbir zaman reddetmedi. Bu kararları UEFA ve CAS verdi. UEFA kararı veriyor. Ardından UEFA’nın temyizi de 5 maçı 8’e yükseltiyor. CAS da aynı kararı veriyor. CAS, Türkiye’deki karar Fenerbahçe’nin lehine dahi çıksa kararını değiştirmeyeceğini belirtiyor.

-Fenerbahçe, Trabzonspor’u UEFA’ya şikâyet etti. 2010-2011 yılında UEFA, bizi Avrupa Ligi’ne alıyor. Sonra Şampiyonlar Ligi’ne alıyorlar. Avrupa’ya giden bir kulüp, UEFA’ya şikeye bulaşmadım diye teminat veriyor. Bizimle ilgili bir durum da olsa UEFA bize yaptırım uygulayacaktır. Bütün şikâyetlere rağmen geçen sene hariç Trabzonspor her yıl Avrupa’ya gidiyor. Trabzonspor 13 yerden geçti ve hiçbiri ceza vermedi.

-At izi it izine karışmış bir dünyayı konuşuyoruz. Sadri Şener’in avukatları da, Fenerbahçe’yi mahkum edenler de, mahkumiyetten kurtaranlar da FETÖ’cü çıkmış durumda. Ne Fenerbahçe camiası, ne Galatasaray camiası ne de başka bir camia FETÖ’cüdür. Böyle bir şey olabilir mi?

-Şike sürecinden dolayı Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında bir fay hattı var. Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırı bence örgüt işidir. Örgüt Fenerbahçe’yi ele geçirmek istiyorsa biz de Fenerbahçe’nin arkasındayız ama şike başka bir iş. Yer gök bir araya gelse, kimse Trabzonspor’un şampiyonluğunu Trabzonspor’dan alamaz.

"Muharrem Usta: Fenerbahçe'ye kumpas kuruldu" haberi, 02 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 02 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Muharrem Usta: Fenerbahçe'ye kumpas kuruldu haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Muharrem Usta: Fenerbahçe'ye kumpas kuruldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Spor Haberleri