Numan Kurtulmuş: Malzemeleri çarşamba pazarından almıyorlar

Numan Kurtulmuş: Malzemeleri çarşamba pazarından almıyorlar

Numan Kurtulmuş: Malzemeleri çarşamba pazarı... Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyarbakır'da F-16 uçağının düşmesine ilişkin, “Soruşturma sonucu bu işin mahiyeti ortaya çıkacaktır. Şu an itibarıyla bu konuyla ilgili ilk bilgiler, uçağın düşmesinin teknik arızadan...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyarbakır'da F-16 uçağının düşmesine ilişkin, “Soruşturma sonucu bu işin mahiyeti ortaya çıkacaktır. Şu an itibarıyla bu konuyla ilgili ilk bilgiler, uçağın düşmesinin teknik arızadan kaynaklandığı yönünde bilgilerdir. Bunlar teyide muhtaç bilgilerdir. Çok kısa süre içinde netleştirilecektir'' dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Çankaya Köşkü'nde Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının gündemine ilişkin açıklamalarda bulunarak, gazetecilerin sorularını cevapladı. İstanbul'daki terör saldırısını değerlendiren Kurtulmuş, “Bu terör saldırısı bir kere daha göstermiştir ki Türkiye uluslararası terör siyasetinin muhatabı olan bir ülkedir. Cumartesi akşamı saat 21.29'da yapılan saldırının PKK'lı örgüt militanları tarafından yapıldığı anlaşılıyor. Bir terör örgütü tarafından yapılmış olan bir saldırı. Türkiye daha önce hem PKK hem DEAŞ hem başka terör örgütlerinin de saldırılarına muhatap olmuş bir ülke. Bu anlamda terör örgütleriyle savaşıyoruz. Bu terör örgütlerinin artık vekalet savaşlarının bir maşası olarak kullanıldığı cümlenin malumudur'' ifadelerini kullandı.

“HAPSOLMAYACAĞIZ, HESAP SORACAĞIZ''

Bu tür terör saldırıları karşısında milletimizin ortak bir duruş sergilemesinin önemli olduğunu belirten Kurtulmuş, “Örgütlerin amacı korku, panik ve yılgınlık oluşturmaktır. Halkı bu atmosfer içinde hareketsiz bırakmaktır. Herkes bilsin ki biz yılgınlık, korku siyasetine teslim olmayacağız, bu istikamette oluşturacakları psikolojinin içerisine hapsolmayacağız. Ayrıca, asla teröre alışmayacağız. Hesap soracağız. Bunların hepsinden, kimler varsa arkalarında onlardan da hesap soracağız'' diye konuştu.

Terör saldırılarından sonra kim dost kim düşman görmek istediklerini anlatan Kurtulmuş, “Bundan sonra dostlarımızın, müttefiklerimizin, teröre karşı sadece söz olarak değil, böylesine hain saldırılar karşısında birtakım kınama cümleleriyle değil uygulamada da açıkça Türkiye'nin yanında olduklarını göstermeleri lazım'' şeklinde konuştu.

“DETAYLARIYLA İNCELENMEKTEDİR''

Kurtulmuş, bu akşam saatleri itibarıyla 19.31'de Mardin yolundan Diyarbakır yoluna yaklaşırken F-16 uçağının düştüğünü belirterek, “Uçağımız düşmeden evvel pilotumuz otomatik pilotla kendisini uçağın dışına atmış ve sağ salim kurtulmuştur. Şu an itibarıyla üsse dönmüş ve orada bulunmaktadır. Konu bütün detaylarıyla incelenmektedir. Uçak, uçuşunu bir eğitim uçuşu olarak sürdürmekteydi. Uçuşu tam tamamlamak üzereyken uçağın düşmesi hadisesi vuku bulu. Bunun kuvvetle muhtemel bir teknik arıza nedeniyle meydana geldiği şeklindedir. Önümüzdeki saatlerde kaza kırım ekipleri de olay yerine intikal ederek bu düşme olayı incelenecek'' dedi.

Hükümetin sigorta sektöründeki gelişmeleri değerlendirdiğini anlatan Kurtulmuş, primlerin düşürülmesi konusunda müzakerelerin yapıldığını ifade etti. Kurtulmuş, “EKK'daki kararların değerlendirmesi yapılmış, yasal mevzuatın yapılması konusunda müzakere yapılmıştır. Her bir bakan arkadaşlarımız, ilgili bütün kamu kurum ve kuruluşlarımız, gerekli çalışmaları yerine getiriyor'' diye konuştu.

“BU MALZEMELERİ ÇARŞAMBA PAZARI’NDAN ALMIYORLAR''

Bir gazetecinin İstanbul'daki patlamanın etkisinin zemine doğru değil, yanlara doğru yayıldığı, bunun askeri bir mühimmat olduğu iddialarına ilişkin sorusu üzerine Kurtulmuş, “Biz de olaydan sonra olay yerine gittiğimizde hem derin hem geniş bir çukur açılmış, bununla ilgili her türlü teknik çalışma yapılıyor. En ufak bir detay atlanmadan teknik çalışma yapılıyor. Sıradan bir mühimmatla karşı karşıya olmadığımız anlaşılıyor. Araştırmalar nihayetine erdiği zaman bu açıklamalar yapılır. Terör örgütlerinin kullandığı hiçbir malzeme süpermarketlerde ya da çarşamba pazarında satılmıyor. Ağır silahlara kadar birçok silahları kullanıyorlar. Bu silahlar herhalde birileri tarafından bunların eline veriliyor, gidip de AVM'den ya da çarşamba pazarından almıyorlar. Bu terör örgütlerinin arkasındaki lojistik destekler, askeri, istihbari destekler verilmesin hiçbir örgüt bir iki haftadan fazla dayanamaz. Hiç kuşkusuz cumartesi günkü patlamanın arkasındaki mühimmat da tesadüfen elde edilen bir malzeme değildir ama bu malzemenin ne olduğu konusunda detaylı çalışmalar yapıldıktan sonra resim netleşir'' diye konuştu.

DİYARBAKIR’DA F-16 DÜŞMESİ

Diyarbakır'da F-16 uçağının düşmesine ilişkin soru üzerine Kurtulmuş, “Daha olayın üzerinden çok az bir süre geçti. Bunlar spekülasyon yapılacak konular değildir. Son derece ciddi konudur. Hiçbir detay atlamadan derhal soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma sonucu bu işin mahiyeti ortaya çıkacaktır. Şu an itibarıyla bu konuyla ilgili ilk bilgiler, uçağın düşmesinin teknik arızadan kaynaklandığı yönünde bilgilerdir. Bunlar teyide muhtaç bilgilerdir. Çok kısa süre içinde netleştirilecektir'' dedi.

HALEP’TEKİ OPERASYON

Halep'teki saldırıların sorulması üzerine Kurtulmuş, “Uluslararası camia Halep'te insanlığın kurtarılması konusunda üzerine düşeni yerine getirmiyor. Bunun için Türkiye olarak oraya bir an evvel insani yardımın ulaştırılmasının şart olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca insani yardımın mutlaka ateşkes şartına bağlanmasının doğru olmadığı kanaatindeyiz. Ateşkesin sağlanmasında geç kalınıyorsa Türkiye'nin teklifi şudur; uluslararası camia Avrupa ülkeleri, bölge ülkeleri, Türkiye, herkes kendi bayraklarıyla gelsin bir uluslararası yardım konvoyu düzenleyelim. Bu yardım konvoyunu Halep'teki ihtiyaç sahibi insanlara ulaştıralım'' şeklinde konuştu.

DÖVİZDEKİ HAREKETLİLİK

Bir soru üzerine Kurtulmuş, Merkez Bankası'nın dövizle ilgili gelişmeleri takip ettiğini ve birçok enstrümanı kullandığını ifade etti.

EL BAB OPERASYONU

El Bab operasyonunu değerlendiren Kurtulmuş, “El Bab konusunda son noktaya gelinmiştir. Bu anlamda şehir çevrelenmiş son bitirici operasyonun hazırlıkları yapılmaktadır. En kısa süre içerisinde El Bab'la ilgili harekatın o kısmı bitirilmiş olacak'' dedi.

"Numan Kurtulmuş: Malzemeleri çarşamba pazarından almıyorlar" haberi, 12 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 12 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Numan Kurtulmuş: Malzemeleri çarşamba pazarından almıyorlar haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Numan Kurtulmuş: Malzemeleri çarşamba pazarından almıyorlar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  2. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  3. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  4. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  5. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  6. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  7. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  8. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  9. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  10. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  11. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  12. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  13. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  14. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  15. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  16. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  17. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  18. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  19. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  20. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
Politika Haberleri