Bahane hazır: Nuriye ve Semih’i 'kaçırılacaklar' deyip mahkemeye getirmediler

Bahane hazır: Nuriye ve Semih’i 'kaçırılacaklar' deyip mahkemeye getirmediler

Bahane hazır: Nuriye ve Semih’i 'kaçırılacak... Jandarma, “Yeterli personelim yok, duruşmaya getirirsek kaçıracaklar'' diyerek 190 gündür açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yı ilk duruşmalarına getirmek istemiyor.CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter...

Jandarma, “Yeterli personelim yok, duruşmaya getirirsek kaçıracaklar'' diyerek 190 gündür açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yı ilk duruşmalarına getirmek istemiyor.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter hesabından yaptığı bilgilendirmede “Nuriye ve Semih’in savunma hakkı, gayri ciddi gerekçeler öne sürülerek gasp edilmek isteniyor'' dedi. Davaya iki gün kala tüm avukatları gözaltına alınan Nuriye ve Semih’in mahkemeye getirilmesinin nasıl engellendiğini Yarkadaş şöyle anlattı:

“Nuriye ile Semih, bugün hakim önüne çıkacak ve asılsız suçlamaları çürütecekti. Ancak; her iki ismin savunma hakkı engelleniyor. Savunma hakkına yönelik engellerden biri; on sekiz avukatın gözaltına alınmasıydı. Bu aynı zamanda mahkeme heyetine de örtülü gözdağıydı. On sekiz avukatın duruşmaya iki gün kala gözaltına alınması üzerinden, ilgili tüm kurumlara açık-örtülü mesaj verildi ve çerçeve çizildi.

Bu mesaj yerine ulaşmış olacak ki; etkisi ilk olarak kendisini Nuriye ve Semih’i mahkemeye getirecek olan jandarmada gösterdi.

''YETERLİ PERSONELİM YOK, KAÇIRILABİLİRLER’
Ankara Jandarma Komutanlığı, mahkemeye “Yeterli personelim yok'' gerekçesini gösterdi ve Nuriye ile Semih’i duruşmaya getiremeyeceğini bildirdi. Jandarma Komutanlığı, aynı yazıda, “Nuriye ve Semih’in kaçırılabileceği''ni de öne sürdü. Yazıda provokasyon ihtimalinden vs söz edildi. Mahkeme heyeti şimdi ne yapacağını düşünüyor. Çünkü; oturumun açılabilmesi için, tutukluların salonda olması gerekiyor. Nuriye ve Semih, duruşmaya getirilmezse yargılama da başlayamayacak.

Böylece iki öğretim üyesinin savunma / aklanma hakkı gasp edilecek! Belli ki; İki emekçinin “lekelenmeme hakkı''nın gaspı yetmedi AKP iktidarına… Avukatları önceki gün gözaltına alındı! Şimdi ise hiçbir inandırıcılığı olmayan 10- gerekçelerin arkasına sığınılıyor ve savunma hakkı gasp ediliyor.

Nuriye ve Semih’in ''terörist’ olduğunu iddia eden AKP; çağrım size:Madem Nuriye ve Semih’i suçluyorsunuz; o halde yargılanmalarını neden engelletiyorsunuz! Bir deliliniz varsa, gösterin bunu mahkemede! Yoksa elinizde hiçbir delil olmadığı İçin mi “Personel yok, kaçıracaklar'' gibi gayri ciddi gerekçelerin arkasına sığınıyorsunuz? İradesini teslim alamadığınız bu iki emekçinin savunma hakkını gasp ederek gerçekleri ne zamana kadar saklayabileceğinizi düşünüyorsunuz! Aylardan bu yana suçladığınız iki emekçiyi mahkemeye  çıkarmaktan bile korkuyorsunuz. Çünkü yalanlarınızın çöpe atılacağını görüyorsunuz!

Bir sözüm de mahkeme heyetine: Duruşmayı cezaevinde yapmak gibi hukuk dışı yöntem arayışına girmeyin! Bu duruşma cezaevinde değil; halkın gözlerinin önünde gerçekleşmelidir. Jandarmanın Nuriye ile Semih’i salona getirmesini sağlayın ve adil bir karar verin! Adalet Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı, gayri ciddi tüm gerekçeleri ortadan kaldırmalı ve adil yargılanmanın koşullarını sağlamalıdır.

CHP milletvekilleri, saat 13.30’da başlaması gereken duruşma salonunun önünde hazır olacak ve “adalet'' çağrısını bir kez daha dile getirecek!''

"Bahane hazır: Nuriye ve Semih’i 'kaçırılacaklar' deyip mahkemeye getirmediler" haberi, 14 Eylül 2017 tarihinde yazılmıştır. 14 Eylül 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Bahane hazır: Nuriye ve Semih’i 'kaçırılacaklar' deyip mahkemeye getirmediler haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bahane hazır: Nuriye ve Semih’i 'kaçırılacaklar' deyip mahkemeye getirmediler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Gündem Haberleri