Nurullah Ankut MİT TIR'ları davasında hakime Kaddafi'nin resmini gösterdi

Nurullah Ankut MİT TIR'ları davasında hakime Kaddafi'nin resmini gösterdi

Nurullah Ankut MİT TIR'ları davasında hakime... HKP’nin, Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren AB-D Emperyalistleri ve yerli işbirlikçilerine karşı mücadelesi sürüyor. HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut'un yargılanması devam ediyor.Halkın Kurtuluş Partisi; MİT TIR’larıyla...

HKP’nin, Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren AB-D Emperyalistleri ve yerli işbirlikçilerine karşı mücadelesi sürüyor. HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut'un yargılanması devam ediyor.

Halkın Kurtuluş Partisi; MİT TIR’larıyla Suriye’deki Ortaçağcı-Cihatçı gruplara silah ve mühimmat gönderen dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında savaş suçu işledikleri gerekçesiyle Lahey’deki Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) başvurmuştu.

Savaş suçluları, bu olay üzerine HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut hakkında hakaret, iftira ve suç uydurma isnatlarıyla şikâyette bulunmuşlardı. Savcılık bu şikâyet üzerine “suç atfında bulunmak'' ve “delil ve emareler uydurmak'' iddiaları için kovuşturmaya yer olmadığına karar vermiş ancak kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret edildiği iddiasıyla Nurullah Ankut hakkında kovuşturma açılmasını talep etmişti. Bunun üzerine Nurullah Ankut hakkında dava açılmıştı.

Açılan davanın dördüncü duruşması bugün görüldü.

Duruşma saat 09.30 civarı başladı. Duruşmada, daha önce verilen dosyalarının incelendiği belirtildi. Duruşmada söz alan HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut, aslında burada bir tiyatronun oynandığını, müştekilerin bir değil defalarca savaş suçu işlediklerini herkesin bildiğini söyledi.

17-25 Aralık’ta müştekilerin halkın gözünde mahkûm olduklarını, AKP seçmenlerinin bile sadece yüzde 7’sinin masum olduklarına inandığını, yüzde 93’ünün ise ayakkabı kutularına, para sayma makinelerine, “sıfırlayamadım babacığım'' gibi ses kayıtlarının hepsine inandığını dile getirdi.

Nurullah Ankut, Hâkime fotoğraf göstererek, “Bu gördüğünüz Libya lideri Muammer Kaddafi’nin linç edilme görüntüleri. Şunu izleyince inanın vicdan sahibi her insan insanlığından utanır. Hepimiz izledik ekranlardan. Ben İstanbul Üniversitesinde Psikoloji eğitimi almış biri olarak, müştekilerin ve Meclisteki diğer dört Amerikancı parti temsilcilerinin beden dillerine baktığımda üzüntünün zerresini görmedim.'' dedi.

Duruşmada söz alan HKP’li Avukatlar, bu davayı müştekilerin bizi niye şikâyet ettin davası olarak gördüklerini söylediler.  Kamu gücünü kullanan müştekiler, kendilerinin denetlenmesini ve hukuka tabi olmalarını hiçbir zaman hazmedememişlerdir, şeklinde konuştular.  Ortada suç teşkil eden herhangi bir eylem olmadığını belirterek beraat talep ettiler.

Duruşma, 1 Nisan Cuma saat 10.00'a ertelendi.

10631064_1711723425715284_7245236893948717772_o.jpg

Ankara 5’inci Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşma sonrası, HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut Adliye önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında Amerikancı Dörtlü Çetenin yöneticilerinin hiçbirinde merhamet, vicdan, acıma olmadığını söyleyen Nurullah Ankut, “Bunlar asla hesap vermekten kurtulamayacaklar! Bizi korkutmaları, yıldırmaları asla mümkün değildir'', diyerek konuşmasını bitirdi.

HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut’un gerçekleştirdiği basın açıklamasının tam metni:

Sevgi ve saygıdeğer arkadaşlarım,

Daha önceki konuşmalarımızda meclisteki bu Amerikancı dörtlü çetenin yöneticilerinin hiçbirinde merhametten, vicdandan, acımadan, halk ve vatan sevgisinden eser olmadığını belirtmiştik.

İşte iki gün önce birkaç yüz metre ilerimizde otuz yedi gencecik insanımız; lise öğrencilerimiz, ODTÜ’lü öğrencilerimiz bedenleri onlarca parçaya ayrılarak, canavarca, namussuzca, alçakça katledildi. Bunların yetkililerinin tamamı açıklamalar yaptılar ekranlarda.

Bir tekinin yüzünde üzüntüden, acımadan eser göreniniz oldu mu?

Hayır!

Bunlar kendi çıkarları, küp doldurmaları derdindeler, başkanlık derdindeler! Otuz yedi insanımız katledilmiş, bunların gazeteleri manşetten görmüyor, bu katliamı! Başkanlık sevdasını manşete çekiyor. Bunlar işte böylesine insanlıktan uzaklaşmış kişilerdir.

Bunlar insana üç ila on iki yaş arasında erdemlerin, insani değerlerin yüklendiği altın çağı heba etmiş insanlardır. Bundan sonra da asla iflah olmazlar.

Yine yoldaşlar, biz nasıl ki Yunanistan’ın ve Ermenistan’ın ulusal kimliklerini Türk düşmanlığı üzerine inşa ettiklerini söylemişsek, PKK’nin, PYD’nin, YPG’nin, Kandil’in de siyasi kimliğini aynı şekilde Türk düşmanlığı üzerine inşa ettiğini söylemiştik. İşte iki gün önceki katliam sonrası Kandil’den yapılan açıklamalarda bunu netçe gördük. Adamlar doğrudan Türk halkını düşman ilan ediyorlar ve katliamlarına devam edeceklerini söylüyorlar.

Yoldaşlar!

Amerika’nın Ortadoğu’da ve ülkemizdeki piyonlarının tamamında; yani Meclisteki Dört Amerikancı Parti’de, IŞİD’de, El Nusra’da, El Kaide’de, PKK’de, PYD’de acımadan, insaftan ve merhametten eser yoktur. Bunlar robotlaşmış kişilerdir. Bunların hepsi aynı kefededir yoldaşlar! Bunlardan kurtulmak Türk ve Kürt halkının en acil görevidir.

O yüzden biz bunları yargılayacağız!

Bunların zulüm iktidarını yıkacağız! Bunları bu mahkemelerde, bugünkü yasalar önünde hesaba çekeceğiz! Bu katliamlarının, ABD’ye yaptıkları suç ortaklığının, 17-25 Aralık’taki vurgunlarının, Berkin Elvan’larımızı, Abdocan’larımızı, Ahmet Atakan’larımızı katletmelerinin hesabını ve Ege’de birkaç tanesi Büyükada’dan daha büyük olan on altı adayı Yunanistan’a peşkeş çekmelerinin hesabını soracağız bunlardan! Bunlar asla hesap vermekten kurtulamayacaklar! Bizi korkutmaları, yıldırmaları asla mümkün değildir.

Halkız! Haklıyız! Yeneceğiz! 

944857_1711723402381953_6154343730830131357_n.jpg

"Nurullah Ankut MİT TIR'ları davasında hakime Kaddafi'nin resmini gösterdi" haberi, 16 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 16 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Nurullah Ankut MİT TIR'ları davasında hakime Kaddafi'nin resmini gösterdi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nurullah Ankut MİT TIR'ları davasında hakime Kaddafi'nin resmini gösterdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  2. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  3. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  4. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  5. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  6. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  7. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  8. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  9. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  10. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  11. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  12. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  13. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  14. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  15. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  16. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  17. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  18. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  19. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  20. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
Politika Haberleri