O diploma bugün gelecek mi?

O diploma bugün gelecek mi?

O diploma bugün gelecek mi? ABC Gazetesi/ ÖZELSosyal Haklar Derneği Genel Başkanı Can Atalay, Sanatçı Orhan Aydın, Emekçi Hareket Partisi Genel Sekreteri Emre Öztürk, Eski Yarsav Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, HDP'li Şamil...

ABC Gazetesi/ ÖZEL

Sosyal Haklar Derneği Genel Başkanı Can Atalay, Sanatçı Orhan Aydın, Emekçi Hareket Partisi Genel Sekreteri Emre Öztürk, Eski Yarsav Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, HDP'li Şamil Altan, Taksim Dayanışmasından Mücella Yapıcı, SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla bugün sabah saatlerinde İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde hakim karşısında çıkacak. 

İç Güvenlik Paketi'nde yer alan anayasal ve demokrat hakların özgürce kullanımına karşı maddeleri protesto etmek amacıyla Taksim'de gerçekleştirilen eylemde yapılan konuşmalar ve atılan sloganların gerekçe gösterilmişti. 

YARSAV eski başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ilk duruşmada "Cumhurbaşkanına hakaretten yargılanıyoruz ancak diplomanın kuşkulu olması nedeniyle Erdoğan'ın cumhurbaşkanı sıfatı olup olmadığının mahkemeniz tarafından araştırılması gerekir" sözleriyle Erdoğan'ın tartışmalı diplomasını sormuştu. 

Mahkemenin bugünkü duruşmada Eminağaoğlu'nun bu talebini değerlendirmesi bekleniyor.

Duruşma öncesi ABC'ye konuşan Eminağaoğlu 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçuna ilişkin ilgili ceza maddesinin Anayasa'daki eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı; 

"Hakkımda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten açılan davanın ikinci duruşması 15.11.2016 tarihinde olup, bu davanın 17.6.2016 tarihli ilk duruşmasındaki savunmam da ayrıca; Hakaret suçları yönünden Cumhurbaşkanına özgü olarak ayrıca düzenleme yapılmasının Anayasa’ya aykırı olduğu, bu bağlamda;  Suç ve ceza adaletine, eşitlik kuralına ve ayrımcılık yasağına aykırılık ta yaratıldığı, hakaret suçlarında Anayasal yönden söz konusu olan ispat hakkına yer verilmediği de vurgulanmıştır.


Ceza yargılamasında, gerçek durumu araştırma zorunluluğu karşısında da,  atılı suç tarihinde geçerli bir Cumhurbaşkanı’nın olup olmaması yönünden, Erdoğan için yükseköğrenim diploma durumunun ön sorun yapılıp araştırılması,
Yapılacak araştırmada mahkemece de diplomasızlık saptanır ise, durumun “tam kanunsuzluk'' bağlamında YSK’na iletilip, YSK’nın tam kanunsuzluk bağlamındaki kararlarının geçmişe etkili olması karşısında da,

YSK’nın vereceği kararın, olay tarihinde geçerli bir Cumhurbaşkanı bulunup bulunmadığı,  bu davadaki atılı suçlamanın da, olay tarihinde geçerli bir Cumhurbaşkanına yönelik olup olmadığı yönünden sonuca etkili olması nedeniyle, YSK’nın bir süreye bağlı olmadan inceleyerek vereceği bu konudaki “tam kanunsuzlukla'' ilgili kararına kadar bu davanın sonuçlandırılmaması talebinde de bulunulmuştur.

Mahkemece, Anayasaya aykırılık konusunun 15.11.2016 tarihli oturumda karara bağlanacağı ifade edilmiş, YSK ile ilgili talep konusunda bir karar verilmemiş olup, Ağustos 2016 tarihinde Erdoğan, bu dava ile ilgili yakınmasından vazgeçmiş ise de, bu vazgeçmesi sadece davadaki kendi taraf sıfatını ortadan kaldırmakta, atılı suç yakınmaya bağlı olmadığından, dava devam etmektedir."

"O diploma bugün gelecek mi?" haberi, 15 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 15 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan O diploma bugün gelecek mi? haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. O diploma bugün gelecek mi? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:20 İngiltere'den Düzensiz Göçmenler için Ruanda Planı: Yeni Anlaşma Hakları Güvence Altına Alıyor
  2. 18:16 A Milli Takımımızın UEFA Uluslar Ligi Heyecanı Başlıyor: İlk Maçlar Belli Oldu!
  3. 18:10 Isua Kayaları: Dünya'nın Manyetik Geçmişine Işık Tutuyor
  4. 18:05 O Futbolcunun Galatasaray'daki Sonu Geldi: Okan Buruk, Yıldız Futbolcuyu Kadro Dışı Bıraktı!
  5. 17:59 Galatasaray Süper Lig'de Zafer Peşinde: Üst Üste Kazanma Rekoruna Koşuyor!
  6. 17:58 Ekonomist Demirtaş: Merkez Bankası'nın Faiz Kararı Hatalı!
  7. 17:55 Beyaz Eşya Sektörü: İç Pazarda Artış, İhracatta Düşüş
  8. 17:30 ACER Raporu: Avrupa'da LNG Talebi Artıyor
  9. 17:23 Sağlıklı ve Lezzetli: Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi!
  10. 17:18 Nijerya'daki Hapishane Tahrip Oldu: Kaçaklar Yakalanıyor, Halk Uyarılıyor
  11. 17:09 Almanya'da Pandemi Döneminde Sağlık Harcamaları Yüzde 20 Arttı
  12. 17:05 Macron: Avrupa'nın Güçlenme Mücadelesi Geride Kalıyor, Ölüm Riskiyle Karşı Karşıya
  13. 17:00 İstanbul'da Hafta Sonu Güneşli Hava Bekleniyor
  14. 16:56 Meta'nın WhatsApp İle İlgili İddiaları: İsrail'in Hedef Belirleme Sisteminde Rolü mü Var?
  15. 16:52 Gazze'de Son 24 Saatte İsrail Saldırılarında 43 Filistinli Hayatını Kaybetti
  16. 16:45 Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı
  17. 16:41 Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı
  18. 16:36 Dunsborough'da 160 Balina Karaya Vurdu: 26 Hayvan Kurtarılamadı
  19. 16:35 Adı Fenerbahçe'yle Anılan Milli Yıldızdan Haber Var! 2 Yıllık İmza Atıldı!
  20. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
Gündem Haberleri