"O kanlı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü Pir Sultan Abdal Köprüsü yapana kadar siyaseti bırakmayacağım"

"O kanlı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü Pir ... CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İstanbul'da açılışı yapılan 3'üncü Boğaz Köprüsü'ne Yavuz Sultan Selim adı verilmesine tepkisini dile getirirken, "Kendime bir söz verdim. O kanlı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü Pir...

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İstanbul'da açılışı yapılan 3'üncü Boğaz Köprüsü'ne Yavuz Sultan Selim adı verilmesine tepkisini dile getirirken, "Kendime bir söz verdim. O kanlı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü Pir Sultan Abdal Köprüsü yapana kadar siyaseti bırakmayacağıma dair kendime söz verdim" dedi.

Küçükçekmece'deki Garip Dede Kültür ve Cemevi Derneği tarafından 'Sözümüz Kutsaldır' adı verilen Sonbahar Resitali düzenlendi. Etkinlik nedeniyle polis ekipleri bölgede önlem alırken, gelenler de aramadan geçirildi. 'Kerbela'dan günümüze özgürlük, eşiklik adalet istiyoruz. Darbelere Hayır. Garip Dede Dergahı' pankartının asılı olduğu cemevindeki etkinliğe, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, CHP ilçe yöneticilerinin yanı sıra Küçükçekmece, Avcılar ve Esenyurt'tan gelen yaklaşık 1000 kişi katıldı. CHP'li Eren Erdem, yaptığı konuşmada Alevi toplumunun Türkiye'de laiklik, demokrasi ve barışın çimentolarından birisi olduğunu anlatırken, O kanlı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, 'Pir Sultan Abdal Köprüsü' yapana kadar siyaseti bırakmayacağıma dair kendime söz verdim." dedi. Erdem, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin cemevlerinin ibadethane kabul edilmesi yönündeki kararını TBMM'de gündeme getirdiklerini anlattıktan sonra Eğitim-Sen üyelerinin görevden uzaklaştırılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.  Erdem, "Eğitim- Sen bu ülkenin devrimci mirasıdır. Sana eğitim seni devrimcileri solcuları yedirmeyeceğiz" dedi.

Garip Dede Kültür ve Cemevi Derneği Başkanı Celal Fırat da birlik beraberliğe en fazla ihtiyaç duyulduğu, kimsenin ötekileştirilmemesi gereken, laik, demokratik Türkiye özlemi duyduklarını, cem evlerinin sadece lokma pişirilen, cenaze kaldırılan yerler değil, toplumsal meselelere nokta koyan, çözüm getiren konuma getirmek istediklerini anlatırken, yeni ders yılının yarın başlayacağını hatırlattı. Fırat, Vahabi, Sünni-İslam anlayışı ile çocuklara zorunlu din dersi verilmesinin insanlık suçu olduğunu, buna tepkilerini her fırsatta dile getireceklerini söyledi. Arif Sağ'ın rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı belirtilen etkinlikte Tolga Sağ, Gani Pekşen, Muharrem Temiz, Erdal Erzincan, sevilen deyişleri seslendirirken, izleyiciler de eşlik etti.

""O kanlı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü Pir Sultan Abdal Köprüsü yapana kadar siyaseti bırakmayaca." haberi, 18 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 18 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan "O kanlı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü Pir Sultan Abdal Köprüsü yapana kadar siyaseti bırakmayaca.. haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. "O kanlı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü Pir Sultan Abdal Köprüsü yapana kadar siyaseti bırakmayaca.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:15 Bir boya çeşidi olan akrilik boya nedir?
  2. 04:11 Bir zamanlar Türkiye'nin önde gelen mobilya devi olan şirket iflas etti!
  3. 04:05 İstanbul'daki taksiciler, öldürülen meslektaşları için bir araya geldi
  4. 03:29 Hırvatistan'da genel seçimleri Hırvat Demokrat Birliği'nin (HDZ) kazandığı bildirildi
  5. 03:27 CHP, 20-21 Nisan tarihlerinde bir "Yerel Yönetimler Çalıştayı" düzenliyor
  6. 03:23 Avrupa Birliği, İran'a yaptırımların genişletilmesi kararı aldı
  7. 03:03 Google'dan daha fazla çalışanı işten çıkarma kararı geldi
  8. 02:42 Bu testi 45 saniyeden kısa sürede çözen %10'luk kişiden biri misiniz?
  9. 02:39 Faydalarıyla sosyal medyayı sallayan biberiye suyu nasıl yapılır?
  10. 02:37 Bu 8 burca asla sırrınızı vermeyin!
  11. 02:34 Tokat'ta 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  12. 02:23 İliç'teki maden kazası için oluşturulan komisyonun üyeleri belirlendi
  13. 01:59 Kredi kartı sıkılaşması risk doğuruyor
  14. 00:58 AB zirvesinin Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde, Kıbrıs konusuna vurgu yapıldı
  15. 00:51 Ukrayna yetkilileri, Çernigiv'e yönelik saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi
  16. 00:48 Fahrettin Altun açıkladı: "200'ü aşkın İsrail kaynaklı dezenformasyonu ifşa ettik"
  17. 00:20 Hollanda milletvekilleri, Kavala ve Demirtaş hakkındaki yönergeyi kabul etti
  18. 00:20 Seçimin acısı çıkmaya başladı: Ücretsizdi ama artık yüzde 25 zamlı!
  19. 00:19 AB, İsrail'e Gazze'ye insani yardım girişlerine izin verme çağrısı yapıyor
  20. 00:16 İsrailli Bakan Ben-Gvir'in tartışmalı önerisi: "Filistinlilere Ölüm Cezası Verilsin”
Politika Haberleri