'O masayı Meclis Başkanı dağıttı, bir daha oturmayız'

'O masayı Meclis Başkanı dağıttı, bir daha oturmayız'

'O masayı Meclis Başkanı dağıttı, bir daha o... CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ankara'daki patlamayı gerçekleştiren failin Suriyeli sığınmacı olarak yurda girdiğini anımsatarak "İzmir'de kiraladığı aracı geri getirmediğinden dolayı 2 bin 850 km yol yapmış. MOBESE...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ankara'daki patlamayı gerçekleştiren failin Suriyeli sığınmacı olarak yurda girdiğini anımsatarak "İzmir'de kiraladığı aracı geri getirmediğinden dolayı 2 bin 850 km yol yapmış. MOBESE ye el sallamış. Plaka takip sistemlerini atlatmış. Eylemini istediği yere gelerek gerçekleştirmiş. İstihbarat  zafiyeti değil istihbarat rezaletinden bahsediyoruz" dedi.

"SURİYE POLİTİKASI OLMAK ÜZERE TÜRK DIŞ POLİTİKASI BAŞKENTİN GÖBEĞİNDE İNFİLAK ETMİŞTİR"

CHP Grup Başkanvekili Özel, TBMM'de yaptığı basın toplantısında Ankara'da meydana gelen bombalı saldırının sorumlularının istifa etmesi gerektiğini söyledi. Devleti yöneten ve yetkili olan kişinin sorumlu olduğunu vurgulayan CHP'li Özel, bombanın sadece Ankara'da patlamadığını söyleyerek "Suriye politikası olmak üzere Türk dış politikası başkentin göbeğinde infilak etmiştir. Göçmen politikası başkentin göbeğinde parçalanmıştır. Eylemci bir Suriyeli sığınmacı olarak 2014 Temmuz'da yurda girmiş. Daha TC vatandaşlarının yüzde birinde olmayan biyometrik kimlik almış. Geçici kimlik numarasıyla araç kiralamış. sağlık hizmetlerinden yararlanmış. Aracı geri getirmediğinden dolayı 2 bin 850 km yol yapmış. MOBESE' ye el sallamış. Plaka takip sistemlerini sahte plakayla atlatmış. Eylemini istediği yere gelerek gerçekleştirmiş. İstihbarat rezaletinden bahsediyoruz istihbarat zafiyeti değil. Kendisini orada patlatacak kadar şuurunu kaybetmiş insaf ve vicdan aranamaması gereken birisi. Elbette terörist terör yapmak için oraya geliyor. O insanlık suçu işlemeye geliyor istediğimiz kadar kınayalım. Buna mani olması gerekenler devleti yöneteler" diye konuştu.

"BU OLAYDAN SONRA ONLARI O KOLTUKLARDA OTURTMAYIZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bakanları istifaya çağıran Özel, şunları söyledi: "Devletin başı olan 'Her şeyi ben belirleyeceğim, uçan kuştan benim haberim olacak' diyen Cumhurbaşkanı en baştaki sorumludur. Ardından başbakan ve Bakanlar Kurulu. Sorumluların istifa müessesine başvurmalarını talep ettik. Bu olaydan sonra onları o koltuklarda oturtmayız. Efkan Ala ve Hakan Fidan'ın zaman geçirmeden istifa etmelerini bekliyoruz. Diğer patlamada Ankara Emniyet Müdürü istifa etmişti. Bir günah keçisi seçtiler ve istifa ettirdiler patlamaya engel olamadığı için. Sorun nedir diye bakarsanız; herhalde sorun partili cumhurbaşkanı ve partili mit müsteşarıdır. Bürokratlardan siyasi sorumluluk beklemek ve bedel ödemelerini beklemek tarihimizde yok. İstisnalar kaideyi bozmaz. Kaidenin istisna olduğu bir hali yaşıyoruz. Partili müsteşarın yapacağı hizmet halka değil sarayadır. Asli görevinin terk etmiş, işini yapamaz, politize, angaje haldedir. İstifa mekanizması işlemezse sorumluluğu meclisin yaması gerektiğini ifade ediyorum"

"BUNLAR KABADAYICA AÇIKLAMALAR"

CHP'li Özel, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç'un İncirlik Üssü'nün ABD'ye kapatılabileceği yönündeki açıklamasının sorulması üzerine "Bu çok ciddi bir hamle olur. Çok ciddi sonuçları olur böyle bir hamlenin. Bir yetki aşımıyla beklenmedik yerden açıklama geliyor. Yetki tecavüzü var yine. Bunlar  kabadayıca açıklamalar. Sayın sözcü şu anda bir kabadayının sözcüsü. Armut dibine düşüyor. Dış politikada olumlu bir dil kullanmak yerine meydan okuyorlar. Dikkatle alınması gereken bir karardır. Kahve ağzıyla meydan okutarak bunları söylemek sonra da hayata hiçbir şey olmamış gibi  devam etmek bugünkü sarayın dış politikasına uygun olur" diye yanıt verdi.

"O MASAYI MECLİS BAŞKANI DAĞITTI BİR DAHA OTURMAYIZ"

Anayasa Mutabakat Komisyonu masasına tekrar oturup oturmayacakları sorusuna ise Özel, şöyle yanıt verdi: "Oturacağımız masa o masa olmaz. Bir meclis başkanının illa da başkanlık yoksa dağıtırım bu masayı diye dağıttığı o masaya bir daha oturmayız. O masayı meclis başkanı dağıttı bir daha oturmayız. Başkanlık sistemini dağıtığı masayı dağıtanlar gayri resmi mecralardan çağrı yapıyorlar. Meclis başkanına şunu diyoruz. Açıkta yapılan kusurun tenhada özrü olmaz"

"'O masayı Meclis Başkanı dağıttı, bir daha oturmayız'" haberi, 20 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 20 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'O masayı Meclis Başkanı dağıttı, bir daha oturmayız' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'O masayı Meclis Başkanı dağıttı, bir daha oturmayız' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:59 İran Dışişleri Bakanı AB'nin İran'a Yaptırımlarını Eleştirdi
  2. 11:56 Malezya Deniz Kuvvetleri'nde Helikopter Kazası: 10 Asker Hayatını Kaybetti
  3. 11:42 ABD Üniversitelerinde Filistin Protestolarında Onlarca Öğrenci Gözaltına Alındı
  4. 11:40 Fatih Altaylı: THY’de genel müdür maaşı aylık 1 milyon 400 bin TL
  5. 11:39 Hava Durumu: Yer Yer Sağanaklarla Bulutlu, Sıcaklıklar Artıyor
  6. 11:36 Maliye IBAN Tahsilatlarını Denetliyor: Vergi Kaçağına Karşı Önlem
  7. 11:29 Ünlü oyuncu Reha Özcan’dan uyarı: Sosyal medyadan seslendi, itibar etmeyin dedi
  8. 11:28 Almanya-Çin Casusluk Krizi: Berlin ve Pekin Arasındaki Gerilim Tırmanıyor
  9. 11:27 Altın Fiyatlarında Son Dakika Gelişmeler! İslam Memiş'ten Tarihi Uyarı: Almalı mı, Satmalı mı?
  10. 11:26 Tekeller Bu Sigara Grubunu Artık Satmayacak! Stoklar Tükeniyor, Fiyatlar Uçuyor!
  11. 11:26 Sözleşmeliden Kadroya Geçenlerin Dikkatine! Emeklilik Hayaliniz Yanabilir: Uzmanlardan Kritik Uyarı
  12. 11:24 Savcılar: Trump-Stormy Daniels Davası, Sus Payı, Saf ve Basit Bir Seçim Sahtekârlığı
  13. 11:23 Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner: Erdoğan'ı Kürtsüz bırakma operasyonu var
  14. 11:19 Mehmet Şimşek'te "locals" açıklaması: Kullandığım kelime istismar edildi
  15. 11:14 Altın Sahiplerinin Dikkatine! Ekonomistten Şok Tahmin: Herkes Döviz Bürosuna Koşacak
  16. 11:10 23 Nisan tarihindeki AFAD son depremler
  17. 11:09 IBAN Denetimi Korkusu Maliye'yi Kilitledi: Vatandaşlar Birbirini İhbar Ediyor!
  18. 11:06 Eğlenceli Öğrenme: TÜİK ve UNICEF İşbirliğiyle Yeni Çocuk Portalı!
  19. 11:02 Gazze'de İsrail Saldırıları: Son 24 Saatte 32 Ölü, 59 Yaralı
  20. 10:56 Çin Güney Kesiminde Şiddetli Yağışlar Felakete Yol Açtı: En Az 4 Ölü, 10 Kayıp
Politika Haberleri