O sitede zorla kentsel dönüşüm! Direneni gözaltına aldılar

O sitede zorla kentsel dönüşüm! Direneni gözaltına aldılar

O sitede zorla kentsel dönüşüm! Direneni göz... Bu sabah evlerinden çıkmak istemeyen Albayrak Sitesi sakinleri, çevik kuvvet ekiplerinin zor kullanmasıyla tahliye edildi. Evlerin son tahliye tarihi 1 Ocak 2017 olarak duyuruldu.İstanbul Bağcılar'da Demirkapı Mahallesi'nde, AKP'li Belediye...

Bu sabah evlerinden çıkmak istemeyen Albayrak Sitesi sakinleri, çevik kuvvet ekiplerinin zor kullanmasıyla tahliye edildi. Evlerin son tahliye tarihi 1 Ocak 2017 olarak duyuruldu.

İstanbul Bağcılar'da Demirkapı Mahallesi'nde, AKP'li Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın da ortağı olduğu Başak AŞ adlı kentsel dönüşüm firması, zor kullanarak ve zorbalıkla Albayrak Sitesi sakinlerini tahliye etmeye devam ediyor. 

Bugün saat 06.00 civarında kentsel dönüşüm firması Başak AŞ'nin personeli ve çevik kuvvet ekipleri, evlerini terk etmek istemeyen site sakinlerini zor kullanarak tahliye etti. Direnen bazı site sakinleri gözaltına alındı.

AKP'li Bağcılar Belediyesi de, eşyalarını bırakacak yeri olmayanlara, barınakları ya da belediyenin depolarını kullanma önerisi sundu.

Sitenin tamamen boşaltılması için 1 Ocak 2017 tarihi verildi.

ŞÜPHELİ ÖLÜMLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Albayraklar Sitesi, asansör boşluğundan bulunan cesetle gündeme gelmişti. Yakılmış cesedin ölen inşaat işçisine ait olduğu bilgis üzerine Bağcılar Belediyesi bir açıklama yaşmıştı.

Bağcılar Belediyesi tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Bağcılar'da Kentsel dönüşüm kapsamında yıkımı yapılan Demirkapı Mahallesi Yeşilırmak Sokak'ta bulunan Albayraklar Sitesi'nde 08.12.2016 tarihinde akşam saatlerinde bloklardan birinin asansör boşluğunda bir erkek cesedi bulundu.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgilerde, Vatandaşlardan gelen ihbar üzerine polis ekipleri ve sağlık ekipleri metruk binanın asansör boşluğundaki kişinin hayatını kaybettiğinin belirlendiğini ve üzerinden kimlik çıkmayan şahsın cesedinin savcılık incelemesinin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildiğini belirtilmiştir.

Polis cesedin yakılarak öldürüldüğü ihtimaline karşı incelemelerini sürdürüyor.

HABERLER ASLINI YANSITMAMAKTADIR

İlçemizde yaşanan bu üzücü olayın ardından Adli Tıp raporu henüz açıklanmadan ve polisin soruşturması sonuçlanmadan bazı haber sitelerinde ; "Yıkımı gerçekleştirilen Albayraklar sitesinde bir işçinin asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybettiği, firma çalışanlarının delil bırakmamak için 6'ncı kattan aşağı düşen işçinin cenazesini yaktığı iddia edildi." İddialarında bulunmuştur.

Aynı bilgilere yer veren haber sitelerinde;
"Vatandaşlar, yıkımın Bağcılar Belediyesi tarafından yapıldığını ve ruhsatsız gerçekleştiğini, ölen kişinin yıkım yapan bir işçi olabileceğini ileri sürdüler." şeklinde bir bilgiye yer vermiştir.

GERÇEKLEŞEN ADLİ OLAYIN BELEDİYEMİZ, BAŞAK A.Ş VE YIKIM FİRMASIYLA İLGİSİ YOK

716 Daireli Albayraklar Sitesinde 26 blok bulunmaktadır. Bu bloklardan 10 tanesi yıkılmış 8 tanesi boşaltılmış ve 8 tanesinde ise toplam 25 hane bulunmaktadır. Mevcut 25 hanenin 13 tanesinde kiracı, 12 tanesinde ise mal sahibi oturmaktadır.

6306 sayılı kanunun 17. Maddesi gereğince 21 Kasım 2016 tarihinde son tebligat süresi dolmuş ve yasa gereği yıkım süreci başlamıştır.

Belediyemiz Meclisi tarafından yetkilendirilen ve iştirak firmamız olan Başak A.Ş. ile Hanecioğlu Hafriyat firması arasında yapılan ihale sonucunda yıkım çalışmaları devam etmektedir.

Sitede gerçekleşen adli olayın belediyemiz, Başak A.Ş ve yıkım firmasından herhangi bir kişi ile doğrudan veya dolaylı olarak bir ilgisi yoktur.

6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Yerlerin Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" uygulama yönetmeliğinin 15.maddesinde "...yapılacak uygulamaya sahip oldukları hisseleri oranında paydaşların en az üçte iki çoğunluğu ile karar verilir." deniliyor.
Bu kapsamda Albayraklar Sitesi'nde söz konusu şartlar yerine getirilmiştir. Şu an malikler tarafından boşaltılan sitedeki B-8 ile B-12 no.lu blokların yıkımı ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilirken, diğer bloklarda ise söküm işlemleri hızla devam etmektedir.

Albayraklar Sitesi ile ilgili olarak Bağcılar Belediyesi'nin uygulamaları tamamen yasal bir şekilde sürdürülmekte olup, kentsel dönüşüm konusunda razı olmayan vatandaşlarla ilgili de mümkün olduğu kadar toleranslı davranılmaktadır.

716 haneli bir sitede boşaltmayan 12 hane tüm iyi niyetimize rağmen yaşamaya devam etmektedir. Zorla tahliye işlemini kendilerine mağduriyet yaşanmaması için yapmayıp rıza ile terk etmeleri beklenmektedir. Hane sahiplerine 16 Aralık 2016 tarihine kadar ek süre verilmiştir.

Kamuoyuna duyurulur…         

            

"O sitede zorla kentsel dönüşüm! Direneni gözaltına aldılar" haberi, 15 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 15 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan O sitede zorla kentsel dönüşüm! Direneni gözaltına aldılar haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. O sitede zorla kentsel dönüşüm! Direneni gözaltına aldılar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:19 AB'nin Kızıldeniz misyonu akıllarda soru bıraktı: İran saldırısından etkilendi mi?
  2. 18:19 Türk Yetkililer ABD'ye Yola Çıkıyor: Ekonomik Güven ve Yatırım Fırsatları Masada
  3. 18:16 Aç Karnına Ceviz Tüketmenin Sağlığa Faydaları
  4. 18:11 Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan Lokanta ve Kafelerde KDV düzenlemesi
  5. 18:06 Savaşın etkisiyle altın fiyatları uçtu, kuyumcular ve Darphane taleplere zor yetişiyor!
  6. 18:01 ABD basını uyarıda bulundu: "İsrail her an saldırabilir"
  7. 17:55 Son dakika haberi! CHP'den 4 ismin milletvekilliği düşürülmüş bulundu
  8. 17:52 Yeni model sızdırıldı! iPhone SE 4'ün özellikleri ve görüntüsü
  9. 17:51 Altın için 3.000 dolarlık hedef gerçekleşebilir mi?
  10. 17:48 Elon Musk'ın Twitter'deki Mavi Tik Devrimi: Premium Üyelik Sahipleri İçin Ücretsiz Erişim
  11. 17:44 Bakanlık tarafından açıklandı: Söz konusu işletmelerde KDV oranlarına artış yapılacak!
  12. 17:42 Şarkıcı Katy Perry’nin canlı yayında elbisesi koptu! Ne yapacağını bilemedi
  13. 17:39 Kuyumculardan altın alacaklara hızlı davranmaları yönünde bir uyarı yapıldı!
  14. 17:36 Microsoft'tan BAE merkezli yapay zeka firmasına dev yatırım yapıldı
  15. 17:25 Selektörle radar uyarısına kesilen cezalar sonrasında iptal edildi
  16. 17:08 Belediye başkanı seçilen 4 CHP’li ismin milletvekilliğinin sona verildiği açıklandı
  17. 17:04 ABD, İran'a yeni yaptırım hazırlığında! Kapsamı neler olacak?
  18. 17:04 Güney Koreli K-Pop Yıldızı Park Bo Ram Aniden Yaşamını Yitirdi
  19. 17:00 Galatasaray, Siltaş Yapı Pendikspor Maçı İçin Florya'da Hazırlıklara Başladı
  20. 16:59 AK Parti İl Başkanı Ali Çetin açıkladı: "Teleferik kazası adli bir olaydır"
Gündem Haberleri